Piwa smakowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23927

    #46
    chyba raczysz sobie żartować...
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • And69
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.06
      • 1487

      #47
      Nie to w temacie panowie o zapuchniętych twarzach

      Comment

      • pjenknik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.08
        • 3388

        #48
        Z tego co wiem to Redds nie jest cydrem, tylko piwem z dodatkiem substancji o smaku i aromacie identycznym z naturalnym, czytaj jabłkowym. Prawdziwy cydr robi się z jabłek. Różnicę można sprawdzić w Irish Pub w Krakowie. Smakuje zupełnie inaczej.
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

        Comment

        • grzech
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.04
          • 4592

          #49
          A ja nazwy piwa smakowe nie lubię. Pozostałe to co ? Bezsmakowe ? Można nie lubić Żywca, ale czy on nie ma smaku ? Rauchbier ma swój specyficzny smak, uzyskany bez dodawania soków, czy aromatów. Jak je określić ?

          Krieki, framboise i inne wariacje lambiców zostawiamy. Są to rodzaje piw o fermentacji spontanicznej godne osobnego tematu.

          Pozostają lagery bądź piwa górnej fermantacji aromatyzowane, czy przyprawiane (Angole piszą spiced). Z lagerami to prosta sprawa, zaś z drugimi nie jest już tak łatwo. Belgowie ładują do nich wszelakie przyprawy, zioła, owoce. I jak je zakwalifikować? Produkty typu Radler, czy Kronny to napoje na bazie piwa, ale z dodatkiem rozmaitych wynalazków jak np. woda, soki, czy aromaty.

          Comment

          • grzeber
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2002.05
            • 2875

            #50
            grzeber napisał(a)
            Cześć !!

            Troszke o lambikach można przeczytać pod tym adresem

            POLECAM !!!
            Podany link nie jest już aktualny jeśli ktoś chciałby przeczytać ten tekst to prosze się zgłosić do mnie na PW.
            pozdrawiam
            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

            Comment

            • cielak
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 2890

              #51
              Widziałem dziś piwo malinowe produkowane przez Juranda. Czego to ludzie nie wymyślą. Zbliżamy się małymi kroczkami do piw o smaku pizzy
              zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

              Comment

              • peter007
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.06
                • 2820

                #52
                Moim skromnym zdaniem piwa takie raczej się nie utrzymają na dzisiejszym jakże wymagającym rynku. Ale czy tak będzie czas pokaże.
                Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

                Comment

                • abernacka
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10861

                  #53
                  cielak napisał(a)
                  Widziałem dziś piwo malinowe produkowane przez Juranda. Czego to ludzie nie wymyślą. Zbliżamy się małymi kroczkami do piw o smaku pizzy
                  Czy ty troszeczkę nie przesadzasz?! Możesz nie lubić takich piw, ale niemasz prawa ich krytykować.
                  Piwna turystyka według abernackiego

                  Comment

                  • cielak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 2890

                    #54
                    Przepraszam jak Cię uraziłem, ale takie jest moje zdanie o piwach smakowych. Piwo to ma być piwo, smak piwa, a nie owocowe oranżadki.
                    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

                    Comment

                    • abernacka
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

                      #55
                      peter007 napisał(a)
                      Moim skromnym zdaniem piwa takie raczej się nie utrzymają na dzisiejszym jakże wymagającym rynku. Ale czy tak będzie czas pokaże.
                      Bzdura!! Z powodzeniem sprzedają się piwa typu "Lambik" w Belgii to czemu by nie miały się u nas przyjąć (najlepszym przykładem jest Redd's albo Gingers).
                      Piwna turystyka według abernackiego

                      Comment

                      • abernacka
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

                        #56
                        cielak napisał(a)
                        Przepraszam jak Cię uraziłem, ale takie jest moje zdanie o piwach smakowych. Piwo to ma być piwo, smak piwa, a nie owocowe oranżadki.
                        Ty mnie w cale nie uraziłeś .Jeśli chodzi o te "oranżadki" cieszy mnie fakt, że na naszym rynku są one dostępne. Przynajmniej w naszych sklepach jest (w małym stopniu) jakaś różnorodność!
                        Piwna turystyka według abernackiego

                        Comment

                        • peter007
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.06
                          • 2820

                          #57
                          abernacka napisał(a)
                          Bzdura!! Z powodzeniem sprzedają się piwa typu "Lambik" w Belgii to czemu by nie miały się u nas przyjąć (najlepszym przykładem jest Redd's albo Gingers).
                          Nie wiem co ma wspólnego Belgia z Polską takie porównania są bez sensu. A co do piw, które zostały wymienione przez ciebie to mogę się zgodzić tylko co do Redd'sa. A po za tym to jest tylko moje prywatne zdanie, do którego mam prawo i będę z niego korzystał
                          Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

                          Comment

                          • emes
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.08
                            • 4275

                            #58
                            Moim zdaniem piwa "smakowe" będą się cieszyły w Polsce coraz większym uznaniem, już się chyba teraz cieszą skoro np w hipermarketach jest już coraz większy wybór.
                            Dodatki to tylko dodatki, wzbogacają smak, ale piwo pozostaje piwem. Poza tym mało popularne są piwą z dodatkami, bo po prostu droższa jest ich produkcja. Piwa z "górnej półki" często mają jakieś dodatki.Jak ktoś robi własne piwo i lubi eksperymentować to zapewne też próbuje różnych dodatków. Wychodzą z tego całkiem przyzwoite piwa, a to czy jest to piwo udane czy nieudane, to wcale nie o to chodzi czy była tam dodana dzika róza z maliną, czy nie. Do tego dochodzą róznice w gustach, no i oczywiście podatnośc na reklamy. Przecież w oceniających są też takie osoby, co np jak widziałem tu na forum, w piwie Frater "czują" "ducha" zakonu, czy jakoś tak

                            Comment

                            • ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23927

                              #59
                              abernacka napisał(a)
                              Bzdura!! Z powodzeniem sprzedają się piwa typu "Lambik" w Belgii to czemu by nie miały się u nas przyjąć (najlepszym przykładem jest Redd's albo Gingers).
                              tyle że nie można porównywać lambików do podanych przez Ciebie przykładów, bo to w końcu dwie różne ligi.
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                              Comment

                              • abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

                                #60
                                ART napisał(a)
                                tyle że nie można porównywać lambików do podanych przez Ciebie przykładów, bo to w końcu dwie różne ligi.
                                Przyznaje porównanie może nie było trafne. Chodziło mi tylko pokazanie wspólnego mianownika tych piw czyli o słodycz na podniebieniu.
                                Piwna turystyka według abernackiego

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X