no i stało sie jestem uczulony na drożdze piwne, pijałem tylko Tyskie, co nie co słyszałem że są różne odmiany drożdzy w piwie (lepsze, gorsze, szlachetne i te mniej szlachetne) Czy ma ktoś jakąś wiedzę z dziedziny drożdzy w piwie które najmniej uczulają?
uczulony na drożdze
Collapse
X
-
Z większości popularnych piw fabrycznych drożdże zostały odfiltrowane do cna, więc nie ma co uczulać. "no i stało się" - to lekarz stwierdził? Drożdże nie dzielą się na szlachetne i nie. Skąd taką wiedzę zaczerpnąłeś?Last edited by ART; 2012-02-10, 23:20.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
badania wykazały, miałem uczulenie i nie wiedziałem na co, na 3 dni położyłem się w szpitalu i badania wykazały jednoznacznie - drożdze. Pijałem głównie Tyskie i różne piwa regionalne. Moja wiedza pochodzi jedynie z internetu n/t szlachetności drożdzy zawartych w piwie.Last edited by marlowe27; 2012-02-10, 23:25.
Comment
-
-
W piwie Tyskim nie ma drożdży, niewiele piw regionalnych je posiada. Drożdże nie muszą pochodzić od piwa.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Czym się to uczulenie objawiało?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marlowe27 Wyświetlenie odpowiedzibadania wykazały, miałem uczulenie i nie wiedziałem na co, na 3 dni położyłem się w szpitalu i badania wykazały jednoznacznie - drożdze.
Comment
-
-
Ja nadal jestem ciekaw jakie są tego objawy?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJa nadal jestem ciekaw jakie są tego objawy?
Comment
-
-
Bez złośliwości: musisz unikać piwa niefiltrowanego, bo tam pozostają komórki drożdży. Piwa filtrowane powinny już nie posiadać drożdży w sensie komórek - nie wiem, jaka ilość i co dokładnie Ci szkodzi, ale myślę że piwo, szczególnie mikrofiltrowane, możesz spróbować wypić i zobaczyć, jak Twój organizm zareaguje.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marlowe27 Wyświetlenie odpowiedzina 3 dni położyłem się w szpitalu i badania wykazały jednoznacznie - drożdze...
Jaki jest wynik tych badań?
Na co dokładnie jest uczulenie - podaj dokładnie gatunek z wyniku.
Drożdżaków jest pełno wszędzie dookoła, niekoniecznie uczulają te z piwa...Last edited by Kambol; 2012-02-11, 19:00.
Comment
-
-
@zgroza
bardzo cenna uwaga - dziękuje, na pewno spróbuje piwa filtrowanego, zobaczymy co po nim będzie.
Historia mojego uczulenia jest długa, tak w dużym skrócie to miałem doczynienia z wieloma lekarzami, testy skórne wszystkiego rodzaju przechodziłem, dopiero wizyta w szpitalu im. Barlickiego w Łodzi dała jakis wynik poprzez BARDZO szczegółowe testy krwi, wcześniejsze testy krwi nic nie wykazywały
Comment
-
Comment