uczulony na drożdze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wsaczuk
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.09
    • 182

    #16
    ciekawe ile drożdży przeżywa w chlebie, który się piecze w prawie 200 stopniach.

    uczulenie może być na metabolity drożdży a tu żadna filtracja nie pomoże, chyba że odwrócona osmoza

    jest jeszcze jedna opcja - bakterie zymomonas mobilis też prowadzą fermentację alkoholową, ale w troche inny sposób niż drożdże.

    Comment

    • Kambol
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2008.01
      • 41

      #17
      A możesz ujawnić, na co konkretnie wyszło uczulenie w tych BARDZO szczegółowych testach. Jaki gatunek jest opisany na wyniku? Może tylko jakiś konkretny i nie wszystkich piw musisz unikać. To jest ciekawa sprawa, bo gdyby to było pokarmowe uczulenie na drożdże, to dotyczyłoby bardzo wielu produktów...

      Comment

      Przetwarzanie...
      X