Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

10 słów których nie należy używać promując piwo.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Senior
    • 03-2008
    • 3597

    10 słów których nie należy używać promując piwo.

    Stephen Beaumont wrzucił na swój blog notkę na ten temat. Myślę, że powinni to przeczytać ludzie ze wszystkich polskich browarów.

    Zgadzacie się z nim? Które słowa was najbardziej denerwują w marketingu polskich browarów?
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.
  • admiro
    Senior
    • 05-2005
    • 248

    #2
    target
    premium
    Moje piwo jest bezcenne.

    Schizma miodowa.

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      • 02-2001
      • 23816

      #3
      Pomelo

      p.s. co do hasła target, zawsze mogli chmielić Targetem
      Last edited by ART; 11-02-2012, 18:20.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      • żąleną
        Sojowe Oddziały Bojowe
        • 01-2002
        • 13239

        #4
        Tradycyjnie najbardziej mnie denerwuje "tradycyjnie warzone" i "tradycyjna receptura".

        Comment

        • Czapayew
          Senior
          • 10-2002
          • 1966

          #5
          "Unikalny/unikatowy" oraz "najwyższej jakości składniki"
          Last edited by Czapayew; 11-02-2012, 19:12.
          "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

          www.zamkoszlaki.com
          www.piwnekapsle.net

          Comment

          • Cooper
            Senior
            • 11-2002
            • 6055

            #6
            "Heineken"
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

            Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

            Comment

            • Piwoteka
              Senior
              • 04-2008
              • 1209

              #7
              Może się narażę, ale dla mnie są dwa takie słowa:
              miodowe
              niepasteryzowane
              Piwoteka
              Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
              www.piwoteka.pl
              Sklep Piwoteki na Facebooku
              Piwoteka Narodowa na Facebooku
              Piwoteka Narodowa na G+
              Дед Мороз (Dziadek Mróz)
              Browar Piwoteka

              Comment

              • rohozecky
                PremiumUżytkownik
                • 11-2008
                • 1837

                #8
                dodałbym jeszcze "marka"
                ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

                Comment

                • ppns
                  Senior
                  • 10-2002
                  • 1737

                  #9
                  Cooper wyznaczył trend

                  Mnie "urzeka" Probably the best
                  piwoppns@wp.pl

                  Comment

                  • Dagna
                    Member
                    • 09-2011
                    • 31

                    #10
                    I jeszcze "podwójnie chmielone"

                    Comment

                    • Hedin
                      Senior
                      • 02-2011
                      • 370

                      #11
                      "Stout wg XVII wiecznej irlandzkiej receptury", dolnej fermentacji. :P

                      Comment

                      • TeDy_beer
                        Senior
                        • 06-2011
                        • 283

                        #12
                        "jasne pełne"
                        AMEN i :stout:
                        Browar Domowy Małe Ale
                        Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

                        Comment

                        • zgroza
                          Senior
                          • 03-2008
                          • 3597

                          #13
                          A tu proszę o wyjaśnienie. Co złego jest w jasnym pełnym? To jest bardzo precyzyjne określenie tego, co jest w środku butelki - jasny lager od 5,4 do 6,2% alko objętościowo (o ile dobrze pamiętam liczby, w tych okolicach w każdym razie).
                          Last edited by zgroza; 12-02-2012, 09:46.
                          Lotna ekspozytura browaru

                          Też Was kocham.

                          Comment

                          • Mason
                            Senior
                            • 02-2010
                            • 3280

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedzi
                            Może się narażę, ale dla mnie są dwa takie słowa:
                            miodowe
                            niepasteryzowane
                            No, to akurat nie jest czystej wody marketing, tylko określenie produktu.

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hedin Wyświetlenie odpowiedzi
                            "Stout wg XVII wiecznej irlandzkiej receptury"
                            A jakby ktoś uwarzył stouta na podstawie XVII wiecznej receptury, hmmm?
                            Widziałem już kilka receptur z XVIII wieku, z XVII też coś się może znajdzie jakby dobrze poszukać.


                            Chyba nie o to chodziło założycielowi wątku, zaraz zacznie się tutaj wysyp wszystkiego, co danemu użytkownikowi nie pasuje na kontrze jakiegoś tam piwa...

                            Mnie irytuje słowo "marka", zawsze jak piszą/mówią o marce a nie o piwie to jak dla mnie z automatu oznacza że piwo nie jest tu ważne, smak nikogo nie interesuje, liczy się logo i reklama.
                            JEDNO PIVKO NEVADI!

                            Comment

                            • Piwoteka
                              Senior
                              • 04-2008
                              • 1209

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                              No, to akurat nie jest czystej wody marketing, tylko określenie produktu.
                              Mnie irytuje, iż wiele browarów doszło do wniosku, że aby zapewnić sobie zbyt, wystarczy napisać na etykiecie miodowe lub niepasteryzowane, a w rzeczywistości wciskają swoim klientom piwa mikrofiltrowane i aromatyzowane sztucznymi dodatkami. I to nie jest tak do końca określenie produktu, tylko mydlenie oczu osobom, które nie czytają wnikliwie składu podanego drobny drukiem na etykiecie (jeśli w ogóle jest podany), ani nie szukają opinii na temat tych produktów po forach internetowych...
                              Piwoteka
                              Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
                              www.piwoteka.pl
                              Sklep Piwoteki na Facebooku
                              Piwoteka Narodowa na Facebooku
                              Piwoteka Narodowa na G+
                              Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                              Browar Piwoteka

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X
                              😀
                              🥰
                              🤢
                              😎
                              😡
                              👍
                              👎