Piwo przemarznięte staje się gorzkie i wodniste?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • CyboRKg
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.04
    • 594

    Piwo przemarznięte staje się gorzkie i wodniste?

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    I jak to negatywnie wpłynie na piwo? Jakie wady się pojawią?
    Piwo przemarzniete staje sie gorzkie i wodniste. Nic juz potem nie przywroci mu wlasciwego smaku.
    "Jedno pivo ne vadi!"
    "Kupuje tylko w polskich sklepach!"
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12557

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedzi
    Piwo przemarzniete staje sie gorzkie i wodniste.
    Za oknem -20 i zaczyna się lanie wody

    Comment

    • jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
      Za oknem -20 i zaczyna się lanie wody
      -16. Na korytarzu mam -3, piwo stało tam całą noc. Nie zrobiło się wodniste ani gorzkie, ino szkliwo na zębach trzeszczało
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

      (1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23926

        #4
        W -3 to nie zamarza.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12557

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
          W -3 to nie zamarza.
          tylko gorzknieje, zresztą ja też jak zobaczę rachunek za ogrzewanie, a oszczędzam!

          Myślę, że to dobry moment, dołożyć do przechmielinowego pieca

          Comment

          • jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
            W -3 to nie zamarza.
            była mowa o przemarzaniu a nie zamarzaniu. To nie to samo.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

            (1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

            Comment

            • dlugas
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2006.04
              • 4014

              #7
              to od jakiego zakresu temperatura zaczyna szkodzić piwu?
              oczywiście chodzi mi o dolny zakres czyli od jakiego minusa piwo traci swój oryginalny smak, bo "zepsuć się" w sensie biologicznym/rozkładowym raczej nie może na minusie
              Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
              Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
              FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

              Comment

              Przetwarzanie...
              X