Polecam rewelacyjny dokument o piwie. Fajna realizacja zrobiony z jajem a jednocześnie podaje kilka ciekawych faktów z dziejów naszego ulubionego trunku.
Czyli delikatnie mówiąc adresowany do Amerykanów.
Kilka minut tylko wytrzymałem i przewijałem. Szkoda, że nie wspomnieli o wpływie piwa na fazy księżyca i ruch płyt kontynentalnych.
Zaciekawiła mnie jedna sprawa: czy zacznie nam fermentować zalany wodą zielony słód? Bo o cukrach prostych to chyba możemy zapomnieć, a skrobi przecież nie przerobią. Zakwas na żur też mi fermentuje, ale zapewne niewiele ma wspólnego z fermentacją alkoholową.
No ale cóż, wypowiadają się amerykańscy specjaliści w dziedzinie.
Ostatnia zmiana dokonana przez Hedin; 2012-02-14, 11:48.
Witam
Jakiś czas temu uwarzyłem witbier-a ale po fermentacji burzliwej zaówarzyłem że na jego powierzchni pojawiła się smuga, jakby coś tłustego. Wygląda jak delikatny korzuch bezbarwny. Czasem jak zbyt długo parzy się herbatę pojawia się coś takiego na powierzchni. Piwo jest już...
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
14 maja w TVP 1 oraz TVP 2 został wyemitowany nowy film reklamowy marki Żywiec „Historia.”
Trwający 90 sekund film przedstawia w skrócie historię ostatnich 150 lat historii Polski, począwszy od połowy XIX wieku, poprzez lata trzydzieste, pięćdziesiąte, siedemdziesiąte,...
Comment