Aha, zobaczcie jaki facet ma haczykowaty nos, jakby mu sam się zagiął od wsadzania go do szklanki. W sumie bardzo dobry zwyczaj, ale zobaczcie jak jego nos wodzi za szklanką
Brytyjczyk wypił 35000 różnych piw!!
Collapse
X
-
Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626 -
A co do tego co napisałeś wiadomość wyżej, w którym miejscu tego wideo jest mowa o UNIQUE BEERS? Ja słyszałem jedynie "UNIQUE PERSONALITY" i chwilę potem samo "UNIQE" w odniesieniu do dziadka, o czym powiedział jeden z siedzących za stołem jego znajomych... Nie padło ani razu stwierdzenie "unique beers" - a może coś przeoczyłem? To, że edytor napisał potem na prompterze "różne piwa" to widać, ale w samym nagraniu tego nie słychać. Przynajmniej ja tego nie słyszę. Napisz proszę w której minucie/sekundzie te słowa padają, chętnie się dosłucham.
Idę o zakład, że w roku 1975 w dowolnej knajpie było średnio więcej różnych (gatunkowo i markowo) piw niż 30 lat później w czasach wszechobecnej globalizacji. W samym tylko Londynie kilka lat temu zwiedziłem naście różnych knajp i niestety, ale 75% z nich miała tą samą ofertę piw. Globalizacja jak widać nie służy piwu...
Ja.Comment
-
30 lat temu zdecydowanie musiało być gorzej. Camra w końcu powstała po to by umierający ongiś real ale nie zniknął zupełnie z rynku.Last edited by ART; 2012-03-05, 10:51.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
A co do tego co napisałeś wiadomość wyżej, w którym miejscu tego wideo jest mowa o UNIQUE BEERS? Ja słyszałem jedynie "UNIQUE PERSONALITY" i chwilę potem samo "UNIQE" w odniesieniu do dziadka, o czym powiedział jeden z siedzących za stołem jego znajomych... Nie padło ani razu stwierdzenie "unique beers" - a może coś przeoczyłem? To, że edytor napisał potem na prompterze "różne piwa" to widać, ale w samym nagraniu tego nie słychać. Przynajmniej ja tego nie słyszę. Napisz proszę w której minucie/sekundzie te słowa padają, chętnie się dosłucham.
Ten Pan to jakby ikona piwnego turysty.
Pytanie brzmi, czy pił tylko brytyjskie ejle z wysp, czy może z całego Królestwa, a może z całego świata, byle by były podawane w Brytanii.Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626Comment
-
Podejrzewam, że powinienem był przejść się do porządnie zaopatrzonego sklepu z piwem, wtedy na pewno zmieniłbym zdanie.
Ja.Comment
-
Doslownie szczeka by mi opadla jezeli naprawde na wyspach jest 35000 roznych labeli Ale ....Moje przygody piwne w Belgii relacjonuje na stronie FB : Hopester
https://www.facebook.com/hipester
Spis i opis piw, które miałem okazje spróbować :
www.ratebeer.com/user/137460/Comment
-
Comment
-
Czyli co, na wyspach od '71 roku działa CAMRA i liczba różnych piw gatunku Ale u nich... rośnie? Nie wiem jak to się przedłożyło na faktyczne stany zaopatrzenia londyńskich knajp sześć lat temu, w większości których to, widziałem na własne oczy prawie te same gatunki/marki piwa. Kompletnie mnie to zaskoczyło, bo myślałem, że Wielka Brytania jako kraina piwem i miodem płynąca, nie będzie przypominała mi obrazów nadwiślańskich, gdzie prowadzone są takie gwiezdne wojny między małymi a dużymi browarami o wyłączność sprzedaży na dany lokal. Może po prostu miałem pecha, że zaglądałem w złe miejsca i trafiałem na to co u nas można by nazwać "nie ma piwa, bo wszędzie żywiec, lech i okocim". Stąd mój wniosek i obserwacja.
Podejrzewam, że powinienem był przejść się do porządnie zaopatrzonego sklepu z piwem, wtedy na pewno zmieniłbym zdanie.
Ja.
Generalnie spozycie piwa na wyspach maleje, najbardziej spozycie w knajpach. Ale za to w tym samym czasie rosnie spozycie piw Real Ale.
Duze sieci pubow taki jak J D Wetherspoon czesto prowadza sprzedaz roznych Real Ale za rozsadna cene (w moim lokalnym J D Wetherspoon pinta kosztuje 1.95 GBP, albo 99p w zestawie z posilkiem).
Do tego dochodza festiwale. W Edinburghu na relatywnie malym festiwalu co roku wystawianych jest powyzej 120 roznych piwz calej Szkocji.
Czyli ejl na wyspach ma sie dobrze, nawet w czasie kryzysu."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael JacksonComment
Comment