Pytanie z zakresu wag i miar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • danhaj
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.04
    • 619

Pytanie z zakresu wag i miar

Mam kilka pytań dotyczących spraw wag i miar. Zadano mi te pytania i sam nie znam na nie odpowiedzi, może ktoś wie?

- ile waży skrzynka piwa (20 pełnych butelek + skrzynka). Chodzi o euro, ew. z krachlą, oraz NRW
    - jakie są rozmiary takich skrzynek
    - ile skrzynek mieści się na europalecie (czy jest jakaś ustalona standardowa wartość wagowa np. w hurtowniach, browarach w Polsce lub za granicą jaką się układa na paletach?)
    - czy belgijskie piwa (bączki, 0,25, 0,75) również pakowane są do skrzynek przy zakupie większej ilości np. w hurtownii?
    Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedzi
    ...
    - czy belgijskie piwa (bączki, 0,25, 0,75) również pakowane są do skrzynek przy zakupie większej ilości np. w hurtownii?
    Ja belgi kupowałem w kartonach w których belgi są dostępne. Pod 12 lub po 6 szt, bodajże.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedzi
    ...
    - ile skrzynek mieści się na europalecie (czy jest jakaś ustalona standardowa wartość wagowa np. w hurtowniach, browarach w Polsce lub za granicą jaką się układa na paletach?)
    to zależy ile warstw ma się zmieścić.
    Last edited by e-prezes; 2012-03-05, 15:03.

Comment

• darko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 2078

W Belgii stosuje się kartony i skrzynki różnego rodzaju. Te na bączki są niskie i mieszczą 24 sztuki. Widziałem też wysokie skrzynki na Carlsberga 0,25l.

Comment

• zgroza
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2008.03
        • 3605

http://www.appenzellerbier.ch/de/pro...lgre-50cl.html - tu masz info na temat palety zwrotnych NRW. 800 sztuk na palecie to takie standart, longnecki idą na takie same palety. Jak pójdziesz w górę, to masz dane dla krachli. Duńczycy pakują w podobnej wielkości skrzynki 30 x 0,33l. Może też być tak, że butelki idą w kartony na eksport, a w skrzynki na kraj.
        Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

Skrzynka domowego z but NRW równe 19kg, wymiar skrzynki 40x30x27cm
          Mniej książków więcej piwa

Comment

Przetwarzanie...