Teraz zgłupiałem. Jeżeli są jak domowe czyli zawierają drożdże to o co chodzi, te drożdże pracują? Chyba, że piwo jest niefiltrowane ale pasteryzowane ale tak nie jest w tym przypadku.
Proszę o prostą odpowiedź: Czym różnią się piwa niefiltrowane i niepastryzowane z browaru przemysłowego od domowego w sensie zawartości i pracy drożdży, w kontekście długości przydatności?
Mnie sie wydawało, że jest tak - nie jest filtrowane = zawiera drożdże=drożdże pracują = piwo może długo leżakować i się nie psuje.
Proszę o prostą odpowiedź: Czym różnią się piwa niefiltrowane i niepastryzowane z browaru przemysłowego od domowego w sensie zawartości i pracy drożdży, w kontekście długości przydatności?
Mnie sie wydawało, że jest tak - nie jest filtrowane = zawiera drożdże=drożdże pracują = piwo może długo leżakować i się nie psuje.
Comment