Browar Wojcieszów (piwo warzone na zlecenie, przez browar Rohozec)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kacala
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.08
    • 3

Wojcieszów w Legnicy

W rzeczonym sklepie przy Złotoryjskiej nabyłem ostatnio:
    PILS
    JASNE PEŁNE
    CIEMNE
    MOCNE
    Niestety z powodu infekcji nie mogę podzielić się swoimi odczuciami z kubeczków smakowych.
    Na tzw. mieście mówi się, że jest warzone naprawdę w Wojcieszowie. Zresztą spółka Browar Wojcieszów sp. z o. o. w pkd ma wpisane m.in.
    11 01 (PKD 2007) Destylowanie, rektyfikowanie i mieszanie alkoholi
    11 05 (PKD 2007) Produkcja piwa
    11 07 (PKD 2007) Produkcja napojów bezalkoholowych; produkcja wód mineralnych i pozostałych wód butelkowanych

Comment

• adaskok3
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2007.03
      • 4

ale jak, mnie pamięć nie myli, na kontr etykiecie widnieje napis: "wyprodukowane dla Browaru Wojcieszów..."

Comment

• Sokół83
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kacala Wyświetlenie odpowiedzi
        11 01 (PKD 2007) Destylowanie, rektyfikowanie i mieszanie alkoholi
        11 05 (PKD 2007) Produkcja piwa
        11 07 (PKD 2007) Produkcja napojów bezalkoholowych; produkcja wód mineralnych i pozostałych wód butelkowanych
        Kod PKD o niczym nie świadczy, bo firma podaje go sama i może sobie podawać jaki jej się podoba, bo nikt tego nie kontroluje (służy to do celów statystycznych, a GUS nie ma kompetencji kontrolnych)

Ta http://taps.com.pl/ ma na przykład "Produkcja lokomotyw kolejowych oraz taboru szynowego". W Łodzi jest też firma zajmująca się produkcją statków - jej nazwy nie pamietam, ale znajduje się na.... Gdańskiej
        Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• zgoda
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
          Kod PKD o niczym nie świadczy, bo firma podaje go sama i może sobie podawać jaki jej się podoba, bo nikt tego nie kontroluje (służy to do celów statystycznych, a GUS nie ma kompetencji kontrolnych)
          Moja firma też ma w działalności produkcję piwa, jak również handel detaliczny hurtowy wszelkim alkoholem, produkcję i serwis maszyn do spożywki, serwis aparatury do wyszynku i pińcet innych rzeczy, o których wstydzę się głośno powiedzieć.
          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
            Moja firma też ma w działalności produkcję piwa, jak również handel detaliczny hurtowy wszelkim alkoholem, produkcję i serwis maszyn do spożywki, serwis aparatury do wyszynku i pińcet innych rzeczy, o których wstydzę się głośno powiedzieć.
            hehe, moja też
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• kacala
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2004.08
              • 3

cóż mam powiedzieć - PKD oczywiście o niczym nie świadczy. z chęcią podjechałbym sam do Wojcieszowa (swoją drogą ładne miejsce), ale jak w poprzednim poscie wspomniałem - niestety niedomagam. Może koleżeństwo z JG by sprawdzili temat w terenie?
              Swoją drogą irytują mnie takie gierki w stylu "wyprodukowano dla"

Comment

• lurogoza
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2002.10
                • 7

Ja dzisiaj kupiłem wymienione wcześniej 4 rodzaj piwa "Uwarzone dla Browar Wojcieszów". Ciekawy jestem gdzie dokładnie je warzą, podejrzewam Czechy.
                Natomiast w Legnicy otwarto niedawno nowy sklep z dość dużym asortymentem piw z Polski, Czech, Niemiec, Ukrainy. Sklep nazywa się Bimbeer i mieści się w Legnicy na ul. Wrocławskiej
                Pozdrawiam
                Parowóz

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

To załóż o tym sklepie odpowiedni temat. Kto zainteresowany z Legnicy znajdzie tutaj o nim informacje?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• mdrzymala
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2012.03
                    • 24

Nareszcie w LCY jakis sklep z piwami.
                    CPN na Złotoryjskiej piwa ma - ale w ilosciach śladowych. Wrocławskiego z Lwówka kupuje na sztuki....
                    Raz wzialem 20 Wrocławskich - i wyczyściłem sklep z tego piwa!

Co do Wojcieszowa - to mnie przeraziliźcie. Zaraz sie okaze ze to jaka przemysłówka jeszcze...
                    Faktycznie jakos nie wyróżnia się. Co o tym myślicie?

Comment

• adaskok3
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2007.03
                      • 4

no tak..., i od ponad miesiąca na półce nie ma śladu po Wrocławskim

Comment

• mdrzymala
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2012.03
                        • 24

Tak sie zastanawiam - czy jest w ogole jakas mozliwosc namierzenia kto w imieniu Wojcieszowa popełnił to piwo...

Comment

• darekd
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍺🍺🍺
                          • 2003.02
                          • 12565

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mdrzymala Wyświetlenie odpowiedzi
                          Tak sie zastanawiam - czy jest w ogole jakas mozliwosc namierzenia kto w imieniu Wojcieszowa popełnił to piwo...
                          Mają podane ekstrakt?
                          Jeśli mają butelki NRW to porównałbym je np. z Rohozcem (po ekstrakcie).

Ewentualnie można zadzwonić do Wojcieszowa.

Comment

• wrojtek
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.11
                            • 377

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                            Mają podane ekstrakt?
                            Jeśli mają butelki NRW to porównałbym je np. z Rohozcem (po ekstrakcie)
                            Data ważności jest identycznie drukowana jak na Skalakach.

Comment

• pik67
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2007.06
                              • 30

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mdrzymala Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nareszcie w LCY jakis sklep z piwami.
                              CPN na Złotoryjskiej piwa ma - ale w ilosciach śladowych. Wrocławskiego z Lwówka kupuje na sztuki....
                              Raz wzialem 20 Wrocławskich - i wyczyściłem sklep z tego piwa!

Co do Wojcieszowa - to mnie przeraziliźcie. Zaraz sie okaze ze to jaka przemysłówka jeszcze...
                              Faktycznie jakos nie wyróżnia się. Co o tym myślicie?
                              Na przemysłówke to raczej nie wygląda i zrobione jest z pomysłem bo i etykieta
                              na papierze metalizowanym i własna skrzynka , brak tylko dedykowanego kapsla ...
                              a i pojawiły się ... bilbordy . Piwo też smakuje dobrze Prawdopodobnie Wojcieszowianka gdyż ta postać z wody nawiązuje do postaci z piwa .Ogólnie stylizacja jest
                              podobna

Comment

• mdrzymala
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2012.03
                                • 24

Ale w dobrym tonie byłoby podanie kto to piwo uwarzył dla Wojcieszowa. O podaniu ekstraktu nie wspomnę. Przychylam się do stwierdzenia ze nie jest złe. Ale jakoś tak... trochę nieprofesjonalnie - jak na początki browarnictwa w Wojcieszowie
                                Last edited by mdrzymala; 2012-04-17, 18:48.

Comment

Przetwarzanie...
                                X