Browar Wojcieszów (piwo warzone na zlecenie, przez browar Rohozec)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

No bez jaj, jakiego początku? Jak zaczną warzyć u siebie, to będziemy mogli mówić o początku.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• mdrzymala
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.03
      • 24

tak mi sie "wyrwało"
      BTW jak to mozliwe ze w stutysięcznym miescie - Legnicy, leżącym w odległości mniejszej niż 50 km od Lwówka nie ma ANI JEDNEGO sklepu z piwem z Lwówka zaopatrzonego non-stop? ja rozumiem ze lata reklam przemysłówek "wyprały" w przeciętnym Polaku poczucie walorow smakowych piwa - ale na litośc boską. Przecież szmelc z browarów przemysłowych nie jest tani jak barszcz... dobre piwa nie kosztuja znowu majątek. A w takim wygwizdowie jak lca jest paru chętnych na dobre piwo. i zabecalują po zylu więcej niz za siki z KP albo GŻ. Tylko gdzie to kupić.... CPN niby ma do zatankowania sporo, Piotr i Paweł - tu lepiej - ale kup tam Wrocławskie albo Belga. nie wspominajac o Koźliku... Cała nadzieja w Bimbeer na wrocławskiej - na razie sie kolesie okleili na oknach Wojcieszowem warzonym niewiadomo gdzie :-) ehh...

Comment

• krzysioz210
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.06
        • 52

Mysle , ze moznaby zmienic tytul watku na "Piwo warzone dla Wojcieszowa". Z tego wszystkiego , co tu czytam wynika , ze zadnego browaru w Wojcieszowie nie ma i pewnie jeszcze dlugo nie bedzie.
        Po lwoweckie zapraszam do Lwowka. jak dla mnie powinno obowiazywac prawo mili. Wtedy dopiero podroze nabralyby sensu , bo zeby napic sie doprego piwka trzebaby udac sie do zrodel.

Comment

• rohozecky
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2008.11
          • 1839

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzysioz210 Wyświetlenie odpowiedzi
          jak dla mnie powinno obowiazywac prawo mili. Wtedy dopiero podroze nabralyby sensu , bo zeby napic sie doprego piwka trzebaby udac sie do zrodel.
          O, fajnie że nie jestem sam w takim przekonaniu
          ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• borinek
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2004.01
            • 126

Piwo jest warzone w Malem Rohozci
            Attached Files

Chętnie nawiążę wymianę etykiet
            Bronislav Gorčík
            chrpova 457
            54102 Trutnov-Czechy

Comment

• Krzysiu
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.02
              • 14936

Paskudne te etykiety.

Comment

• pinek
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2008.04
                • 20

cofając się parę postów
                ja mam tak wpisane
                30.30.Z − produkcja statków powietrznych, statków kosmicznych

a Wojcieszów latem= cudo
                Last edited by pinek; 2012-04-24, 16:24.

Comment

• paw7808
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2012.04
                  • 2

dla wszystkich zainteresowanych , piwo nie jest warzone w Wojcieszowie a nawet nikt go w Wojcieszowie nie widział, wiem bo tu mieszkam. Na pewno jest warzone w Rohożcu i rozlewane tam ale nie pojawia się nawet na rozlewni wody mineralnej Wojcieszowianka więc dystrybuowanie odbywa się poza Wojcieszowem.

Comment

• pik67
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.06
                    • 30

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika paw7808 Wyświetlenie odpowiedzi
                    dla wszystkich zainteresowanych , piwo nie jest warzone w Wojcieszowie a nawet nikt go w Wojcieszowie nie widział, wiem bo tu mieszkam. Na pewno jest warzone w Rohożcu i rozlewane tam ale nie pojawia się nawet na rozlewni wody mineralnej Wojcieszowianka więc dystrybuowanie odbywa się poza Wojcieszowem.
                    ...jest tylko jedno drobne "ale" gdyż widzialem swego czasu skrzynki na placu rozlewnii wody
                    i co by nie mówić piwo ludziom smakuje i jest to kamyczek do ogródka naszych koncernówek
                    Zobaczymy tylko jak poradzą sobie z dystrybucją , gdyż jest to zmora Naszych rodzimych malych browarów , bo niby dlaczego w wspomnianej Legnicy nie można kupić swobodnie ... np . Lwówka .Co by nie mówić o pochodzeniu tego piwa zdaje się że pomaga obudzić lokalny popyt na inowację .A jeżeli rzeczywiście jest to Rohożec to można być spokojnym o jakość i sposób warzenia. ( ciemna 13 nagroda na Chmielakach )

Comment

• delvish
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.11
                      • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pik67 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Co by nie mówić o pochodzeniu tego piwa zdaje się że pomaga obudzić lokalny popyt na inowację.
                      A co to za bełkot?
                      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                      (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

A jeżeli rzeczywiście jest to Rohożec to można być spokojnym o jakość
                        Nie byłbym tego taki znowu pewien. Stałość smaku nie jest tam pewnikiem.
                        Jasna 11-tka może się trafić: zrównoważona (smaczna), maślana, piołunowo gorzka, ziołowa, płaska i metaliczna (niczym Brackie).
                        Ciemna 13-tka może być zarówno harmonijna smakowo, jak i w polskim stylu - słodka, jakby zapomnieli sypnąć chmielu.
                        To obserwacja na przestrzeni ok. roku wersji beczkowych.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• mdrzymala
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2012.03
                          • 24

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ciemna 13-tka może być zarówno harmonijna smakowo, jak i w polskim stylu - słodka, jakby zapomnieli sypnąć chmielu.
                          No własnie - ostatnio miałem 5 róznych piw do posmakowania - i kurczę masakra. wszystkie w słodycz uderzały...

Co do warzenia dla wojcieszowa piwa przez inny browar - wśród 5 piw które testowałem miałem 3 bączki z browaru gontyniec.
                          Tam również się znalazłe ciekawy zapis na etykiecie "Uwarzono dla..."

plaga jakas czy co?

Comment

• paw7808
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2012.04
                            • 2

...jest tylko jedno drobne "ale" gdyż widzialem swego czasu skrzynki na placu rozlewnii wody
                            i co by nie mówić piwo ludziom smakuje i jest to kamyczek do ogródka naszych koncernówek
                            Zobaczymy tylko jak poradzą sobie z dystrybucją , gdyż jest to zmora Naszych rodzimych malych browarów , bo niby dlaczego w wspomnianej Legnicy nie można kupić swobodnie ... np . Lwówka .Co by nie mówić o pochodzeniu tego piwa zdaje się że pomaga obudzić lokalny popyt na inowację .A jeżeli rzeczywiście jest to Rohożec to można być spokojnym o jakość i sposób warzenia. ( ciemna 13 nagroda na Chmielakach )
                            skrzynki na placu to tylko puste opakowania , nawet pracownicy nie wiedzą o co chodzi.

Comment

• Zuzek
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2012.05
                              • 6

Ostatnio kupiłem sobie w Złotoryji w sklepie na ul. Górniczej. Bardzo mi posmakowało i chyba wróce po to jeszcze. Polecam wszystkim spróbować jasne pełne i ciemne.

Comment

• jfk
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2009.12
                                • 5

warzone jest w Rohozcu. sprawdzone info. Ponoć na wodzie z Wojcieszowa, ale jakoś trudno mi w to uwierzyć

Comment

Przetwarzanie...
                                X