Tak, to piwo miałem okazję spróbować wczoraj. Zaraz, zaraz.... to będą jednak dwa Zagłębiaki obok siebie??? Jeśli tak, to dałem się zmylić
Browar Wojcieszów (piwo warzone na zlecenie, przez browar Rohozec)
Collapse
X
-
Last edited by chemmobile; 2013-01-21, 09:45.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Baard Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika heckler Wyświetlenie odpowiedziNa piwie Pieprzowym jest dedykowany kapsel,Pivovar Broumov,.Mysle ze w przypadku tego piwa pochodzenie sie wyjasnilo.Na pozostalych 4 rodzajach niestety kapsel jes czysty.
Comment
-
-
Jak go nie ma, to go zakładasz- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Piłem 3 różne piwa markowane Wojcieszowem.
1. Nie pamiętam nazwy, takie z czerwoną etykietą - wrażenia bardzo pozytywne. Goryczkowe, stonowane piwo.
2. Pieprzowe - dobre, smakiem zdradza czeskie pochodzenie i sprawia że kojarzy mi się z Opatem.
3. Pils - średnie.
Kupione w Cukierence, rynek Strzelin pod Wrocławiem.
Comment
-
Comment