Po wyprawie do Pragi :)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • drseba
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.02
    • 12

Po wyprawie do Pragi :)

Niedawno odwiedziłem Pragę. Ponieważ wyprawa była wraz z małym synkiem nie było mi dane przetestować tego co poza zabytkami w Czechach jest najważniejsze
    Dlatego jako pamiątkę przywiozłem sobie (i tylko sobie ;P) taki oto zestaw.
    Więcej i większe zdjęcia tutaj
    Zakupy zrobione w sklepie Billa
    Nie sprawdzałem i nie szukałem tańszych po prostu wziąłem jak leci.
    Vyber Sladku 109,90 CZK
    Primator Multipack 149,90 CZK
    Pivo Mixpack 119,90 CZK
    doliczyć trzeba jeszcze 22 x 3 CZK kaucji za butelki. Z rachunku wyszło ok 3,50 PLN średniej ceny za piwo z kaucją.

Czas smakowanie zacząć
    Attached Files
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

Mogłeś luknąc na adresy praskich sklepów z szerokim wyborem piwa tu na forum i zakupić coś autentycznie ciekawego - to co widać na fotkach można spokojnie dostać w pierwszym markecie czeskim po przekroczeniu granicy.

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
      (...) - to co widać na fotkach można spokojnie dostać w pierwszym markecie czeskim po przekroczeniu granicy.
      mało tego, można też i w polskich marketach zdecydowaną część kupić
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
        mało tego, można też i w polskich marketach zdecydowaną część kupić
        No to też jest prawda. Nie wiem jak wygląda zaopatrzenie sklepów w Opolu ale u mnie w Leclercu to poza Stoutem i EPA od Primatora wszystkie te piwa są stale obecne. Szkoda takiej wyprawy, bo sklepik przy Zlych Casach jest imponujący.

Comment

• jacekwerner
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 2852

Nie wiem jak wygląda zaopatrzenie sklepów w Opolu ale u mnie w Leclercu to poza Stoutem i EPA od Primatora wszystkie te piwa są stale obecne.
          Niestety kiepsko - nie tylko jeśli chodzi o czeskie piwa
          Ochotnicza Straż Piwna
          BAZA = 7446

Comment

• krasnal45
            Porucznik Browarny Tester
            • 2008.02
            • 423

Gościu fatygował się do Pragi, przytargał przez szmat drogi sporo naprawdę dobrych piw a wy go gasicie.........fe, nieładnie......... notabene często przebywam za naszą południową granicą i również sobie za każdym razem porcyjkę różnych rarytasów przywożę........chociażby ze względu na cenę ........
            Last edited by krasnal45; 2012-04-03, 16:17.

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

Ależ nikt go tu nie gasi...zwróciłem tylko uwagę, że kilka sklepów praskich wspomnianych w dziale "Piwo-Gdzie" ma znacznie ciekawszy repertuar niż statystyczna Billa. Wszystkie te piwa można dostać w Nachodzie oddalonym od granicy o 2-4 km. W Pradze zaś jest sporo piw czeskich bardzo trudno dostępnych w innych rejonach lub czasem w ogóle niedostępnych. A do tego jesczcze piwa amerykańskie, norweskie (Nogne O), szkockie, holenderskie (de Molen) - poszukanie odpoiwednich adresów to chwilka a radość z pzremyślanych zakupów jets znacznie większa niż chyba dość przypadkowe szukanie po sieciowych delikatesach.

Comment

• Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

W Czeskim Cieszynie też są/były te zestawy, a jest bliżej granicy niż ta w Nachodzie

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• tomolek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 1752

Kolega się cieszy, chciał się pochwalić a Wyście go zniszczyli...
                  :]
                  www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• drseba
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2004.02
                    • 12

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                    Kolega się cieszy, chciał się pochwalić a Wyście go zniszczyli...
                    :]
                    Za stary jestem by mnie takie coś zniszczyć miało :P Tak, ja się cieszę i zestaw piw mi osobiście nie znanych/degustowanych będzie dla mnie frajdą i pozwoli poznać smaki innym tak doskonale znane... Mimo bliskości granicy raczej nie po drodze mi tam było a szczególnie teraz gdy piwem zacząłem się bardziej interesować. W Pradze byłem w innym niż turystyka piwna celu a szybkie zakupy w Billi nie zajęły mi czasu który mogłem poświęcić innym celom. Niestety w samym Opolu trudno jest kupić ciekawsze piwa. A takie gotowe zestawy dla mniej wtajemniczonych uważam mogą być ciekawym wstępem do poznania jakże obszernego świata piw.

Comment

• zgroza
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2008.03
                      • 3605

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika drseba Wyświetlenie odpowiedzi
                      ciekawym wstępem do poznania jakże obszernego świata piw.
                      Dopóki sobie to weźmiesz do serca, będziesz nasz A jak wrażenia na razie?
                      Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

[...]W Pradze zaś jest sporo piw czeskich bardzo trudno dostępnych w innych rejonach lub czasem w ogóle niedostępnych. A do tego jesczcze piwa amerykańskie, norweskie (Nogne O), szkockie, holenderskie (de Molen) - poszukanie odpoiwednich adresów to chwilka [...]
                        A może kolega Drseba chciał kupić dobre piwo za niekoniecznie wygórowaną cenę? A powiem więcej, może kolega Drseba nie jest SEKCIARZEM? ..... oooo tego słowa mi brakowało...

PS: pozdrawiam tych, którzy dzisiaj po robocie wychylili ze mną kufelek stouta z Left Hand w okazyjnej cenie 15 zł
                        Last edited by leona; 2012-04-03, 20:32.

Comment

• tomolek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 1752

Mogło być gorzej ja kiedys z Pragi przywiołem pół skrzynki Gambacza...
                          www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• docent
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2002.10
                            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                            Mogło być gorzej ja kiedys z Pragi przywiołem pół skrzynki Gambacza...
                            Zależy co oznacza kiedyś. W 1998 przywiozłem całą zgrzewę, tyle że wtedy Gambrinus to była zupełnie inna bajka...
                            Last edited by docent; 2012-04-03, 20:44.
                            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• drseba
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2004.02
                              • 12

Leona świetnie to ująłeś
                              @zgroza a o jakie wrażenia pytasz z Pragi, z zakupionych piw, czy ogólnych?
                              eee to od razu odpowiem
                              Praga śliczna ale to nic nowego
                              zakupione się chłodzą na razie a przy okazji badam swoją cierpliwość ;P
                              a ogólnie jestem po kilku własnych warkach i te mi bardzo smakują , pod okiem Maćka Chołdrycha pokosztowałem co nie co w Poznaniu w Krieg Belgian Pub i tym sposobem mogłem poniuchać coś czego sam bym raczej nie kupił np malinowego lambica więc wrażeń przybywa stopniowo

Comment

Przetwarzanie...
                              X