Jak dla mnie bardzo fajny pomysł z tym leksykonem - dopiero od niedawna zacząłem się interesować piwem tak na poważnie i chętnie się czegoś nowego(poza forum) o piwie dowiem. Nie chciałbym by było tak, że ktoś mówi coś o piwku a ja nie bardzo rozumiem
LEKSYKON
Collapse
X
-
pewnie jeszcze wiek minie, ale dobrze to już zapoczątkować ...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ja to bym chciał by ten leksykon był jak najszybciej, bo mimo, że ostatnio dostałem ksiązkę o browarnictwie to wolałbym jednak poczytać to co mnie naprawdę interesuje, a nie przeczytać wszystko co z piwem związane- bo w tej książce ciężkie jest czytanie wybiórcze,no i nie ma tam np. niczego o gatukach piw na śiwecie, ich historii. Sam mogę np. na podstawie któregoś piwosza napisać coś o porterach.Catalunya es una nación y el Barça es un ejércitoComment
-
Ot, to są pomysły i propozycje na dekady.Last edited by ART; 2009-01-18, 01:23.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Sam nad czymś takim pracuję, tylko, że jest to u mnie opcja kilkujęzyczna (słownik piwowarski z elementami leksykonu dla przybliżenia zjawisk, które nie występują naturalnie w zasięgu niektórych języków) i rozumiem, że to praca na lata.
Przez ostatni rok, po części z braku czasu, udało mi się stworzyć 20 hasełek...
A pomysł encyklopedio - almanachu to póki co tylko pojęcie abstrakcyjne, bo sam nawet nie wiem co w miarę postępowania pracy powstanie.Pijast Piwodziej :DComment
Comment