to bylby za duży młyn
chodzi o to abyśmy podali hasła i zwroty, które według nas powinny znaleźć w takiej piwnej encyklopedii
myślę iż jest to dobry pomysł
Originally posted by Simon a nie lepiej zamieścić listę haseł ( bez wyjaśnień ) ??? - wtedy możemy ja uzupełnić.
W drugim etapie wersja testowa haseł z wyjaśnieniami.
no właśnie o to chodzi, że najpierw taką listę trzeba stworzyć. powody dlaczego tego nie uczyniłem, zamieściłem w poście nr 1.
Na temat portera już mówiliśmy - robi go John Porter
A poważnie:
1. wszystkie zaproponowane hasła zamierzasz zamieścić w leksykonie ?
2. czy leksykon ma dotyczyć tylko spraw technicznych, czy również na przykład konkretnych browarów, piw itp. (dla ilustracji - w literaturze lwowskiej spotyka się nazwę "piwo z kotwiczką", a chodzi o piwo z Lwowskiego Towarzystwa Akcyjnego Browarów, które to piwo było tak zwane od charakterystycznej marki ochronnej firmy).
ARTI - nadal nie kapuję ni cholery. Po co Tobie pytania, jeśli będziesz znał odpowiedzi?
Leksykony tworzą ludzie, którzy się na danym temacie znają. Skoro się podjąłęś tej pracy, znaczy wiesz o co chodzi.
Sensor, tak o cos takiego mi codzi. moga bbyc tez wszelkie oznaczenia z etykiet, etc, etc,. etc,. etc,.
Grzech: skoro wiesz wszystko - nie zadajesz pytań, tylko wystarczy jak wpiszesz kilka HASEŁ, które wg ciebie powinny zostać zawarte i rozwinięte.
Krzysiu:
1: jak ktoś wpisze duperele niezwiązane z tematem, to nie będzie to zawarte w takim "leksykonie" formularz jest podpiety do bazy danych i za jakis miesiac czy dwa bedzie mozna opracowac na podstawie zebranych hasel/pytan ich rozwinięcia/odpowiedzi.
2: powinny sie tez tam znalezc takie hasla jak wspomniales, moze tez troche starszych juz nieuzywanych okreslen.
Comment