Czy ktokolwiek słyszał jakieś informacje, albo plotki na temat nowego piwa z Żywca o nazwie: Janosik?
Nowe piwo z Żywca?
Collapse
X
-
Może i coś tam próbowali nowego wyprodukować, tzn rozwodnić, ale wyszło jak zawsze - jeno sik. Kolega coś tam źle usłyszał i zinterpretował to jako nazwę marki.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
-
Ja na podstawce, do której link dał Zeko nazwy Janosik nie dostrzegłem.
Jest logo i nazwa Żywiec, taka jak na dotychczasowych piwach i tekst reklamowy, składający się z dziewięciu słów (jednym z nich jest Janosik).
Równie dobrze można z tego wnioskować, że nowe piwo ma się nazywać "pragnienie" albo "biedny".
Comment
Related Topics
Collapse
-
Nie wiem co przyświecało jako idea powstania tego piwa twórcom lub tfurcą, ale nie ma to racji bytu i umrze śmiercią naturalną jak inne pomyłki marketingowców Perły. Jak widać na obrazku poniżej zamiast tworzyć coś nowego idą po najmniejszej linii oporu i tworzą kopię... Harnasia. No,...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Strong lubelski z alko 7.0%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - złoty bursztyn.
Aromat - estry owocowe.
Smak - słodko, estry owocowe lagerowe, lekka goryczka.
Słabo...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-11-12, 19:15 -
-
W kolekcji szkiełek Żywca z serii Żywiecka Szkoła Piwowarska posiadam: pokal Bock, szklanka Białe, kufel Marcowe, szklanka Saison, szklanka APA, pokal Porter, pokal Szampańskie, szklanka IPA, szklanka Amerykańskie Pszeniczne, pokal Belgijskie Ale. Czy jest coś jeszcze? Czy są wersje miniaturowe...
-
Channel: Moje zbieranie
-
-
Piwo w kolorze blady złoty . Piana zbudowana z drobnych pęcherzy , która dość szybko znika ale posiada trochę lacingu . W aromacie trochę cytrusów a wysycenie niskie . Goryczka średniej mocy , długa i trochę tępa . Cena 1 euro na Słowacji . Brak amerykańskich chmieli i grejpfrutowej goryczki...
-
Channel: Słowacja
2020-07-30, 15:26 -
-
W tym roku ten koncernowy browar ze wschodniej Słowacji uwarzył swoje pierwsze piwo górnej fermentacji.
EJL, ALE PO NAŠOM! - tak brzmi informacja na ecie i stronie:
https://www.saris.sk/nase-piva/saris-ejl-novinka
Cała reszta (oprócz zawartości alk. 4,5%)...-
Channel: Słowacja
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment