Brovaria, Poznań - rozbudowa, nowe beczki z logotypem.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MaciejP
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2003.10
    • 32

    Brovaria, Poznań - rozbudowa, nowe beczki z logotypem.

    #1. Brovaria w poznaniu zwiększa moce produkcyjne o dwa nowe zbiorniki piwa gotowego, każdy 10 hl. Rozbudowa pozwoli na okresowe wypuszczanie w okresie tzw. po-ogródkowym piw próbnych, m.in. Koelsch, Strong Ale, w planach na jesień 2012 Brown Ale, AIPA, może Porter Bałtycki. W aktualnej chwili piwo Strong Ale "Brovaria Zimowe 15 Blg."- 100% słód pilzneński, fermentacja górna, refermentacja brzeczką pszeniczną zaszczepioną drożdżami Hefe Weizen. W następnej kolejności Ale "Brovaria Zimowe 13 Blg", jasne, przyprawione skórką pomarańczową bitter i sweet.

    #2. Brovaria wypuściła, jako pierwszy Browar w Polsce Beczki 4,7 litra z Wbudowanym Nabojem Dwutlenku węgla, uzupełnia on ciśnienie w beczce w trakcie nalewania kolejnych porcji. Piwo jest nagazowane i świeże (co2 jest sterylny) przez dłuższy okres czasu. Beczki są logowane, jako pierwszy browar poza korporacjami w Polsce!

    Pozdrawiam :-)

    Maciej P.
    "Nigdy nie kłóć sie z idiotą - sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6057

    #2
    4,7 litra to raczej duże puszki a nie beczki. Na wyspach nazywają to casks
    Ja "loguję" się np na stronach www. Na czym polega "logowanie" rzekomych beczek ? Że mają one logo browaru? Tłoczone w blasze czy w postaci np samoprzylepnej ety lub nadruku na blasze ?
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

    Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

    Comment

    • pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

      #3
      W aktualnej chwili piwo Strong Ale "Brovaria Zimowe 15 Blg."- 100% słód pilzneński, fermentacja górna, refermentacja brzeczką pszeniczną zaszczepioną drożdżami Hefe Weizen.
      Jakoś nie umiem sobie wyobrazić efektu koncowego...

      Comment

      • Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
        Jakoś nie umiem sobie wyobrazić efektu koncowego...
        Dlatego musisz pojechać do Poznania, żeby spróbować
        JEDNO PIVKO NEVADI!

        Comment

        • żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

          #5
          Plany ciekawe, szkoda tylko, że rozszerzenie oferty planowane jest na sezon poogródkowy. "Beczki logowane jako browar" - dzięki Cooper za rozebranie tego zdania, bo nie zasnąłbym dziś, a ostatnio brak mi snu.

          Comment

          • MaciejP
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2003.10
            • 32

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
            ..Na czym polega "logowanie" rzekomych beczek ? Że mają one logo browaru? Tłoczone w blasze czy w postaci np samoprzylepnej ety lub nadruku na blasze ?
            Beczki - puszki - Kegi 4,7 litra są nadrukowane wzorem graficznym Brovarii , do tego naklejona jest okrągła etykieta.
            "Nigdy nie kłóć sie z idiotą - sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

            Comment

            • pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
              Dlatego musisz pojechać do Poznania, żeby spróbować
              Eee, najpierw wolę zaczekać na pierwsze opinie forumowiczów-Poznaniaków

              Comment

              • docent
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 5205

                #8
                Gratuluję odważnego ale koniecznego kroku w rozwoju
                Nie rozumiem natomiast dlaczego dwa nowe ejle serwowane w okresie wiosennym będą nosiły nazwę "zimowe". W stosunku do 13-tki ze skórką pomarańczową ta nazwa jest zupełnie nietrafiona.
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                Comment

                • MaciejP
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2003.10
                  • 32

                  #9
                  Piwo ma już 2 miesiące leżakowania za sobą. Warki były w Styczniu 2012 To też Zimowe :-)).
                  Cały czas walczymy z nauczeniem gości nazwy Hefe Weizen. Określenie Orange Peel Ale to mogło być zbyt wiele. Cały czas eksperymentujemy , dlatego też nazwa nie musi określać do końca typu. Określenie typu nie do końca "przemawia" do gości.
                  "Nigdy nie kłóć sie z idiotą - sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

                  Comment

                  • docent
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.10
                    • 5205

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaciejP Wyświetlenie odpowiedzi
                    Cały czas walczymy z nauczeniem gości nazwy Hefe Weizen. Określenie Orange Peel Ale to mogło być zbyt wiele. Cały czas eksperymentujemy , dlatego też nazwa nie musi określać do końca typu. Określenie typu nie do końca "przemawia" do gości.
                    Zdaję sobie sprawę, ze nazywanie piw oryginalnymi nazwami gatunkowymi może być mało zrozumiałe dla klienteli. Dlatego była swojska "Mocna pszenica" zamiast Weizenbocka czy chociażby pszenicznego koźlaka.
                    Zwracam tylko uwagę, być może wiosną ludzie chętniej sięgną po coś co kojarzy się ze słońcem i nadchodzącym latem niż z zimą. Poza tym takie określenie kojarzy się z piwami cięższymi, mocniejszymi a 13-tka ze skórką pomarańczową chyba taka nie jest.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2012-04-09, 12:03.
                    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                    Comment

                    • damon
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2010.11
                      • 26

                      #11
                      Wiecej AIPA na rynku! Hell yeah

                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X