AleBrowar
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Krytyka Krzysia wobec grafiki na etykietach, robienie z siebie eksperta. Po przejrzeniu jego strony widać jaki z niego grafik-spec.Comment
-
A resztę naszych towarzystwa zapraszam na jutro na prezentację ostatniej etykietyComment
-
Biorąc pod uwagę jak się sprzedają piwa z Pinty, to ów target jest wystarczający dla takiego projektu. Wydaje się, że ludzie są tak bardzo spragnieni czegoś ciekawego na polskim rynku piwnym, że opakowanie nie ma większego znaczenia, ważne żeby się wyróżniało na półce, tak aby konsument go nie przegapił.Comment
-
Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Comment
-
Dziekuję za wysoki poziom merytoryczny dyskusji w wykonaniu Usia i Dabu, specjalisty od hamulców. Zazdrość bierze, z jaka niezwykłą precyzją i siła argumentów potrafią przekonać do swego zdania.Comment
-
A już wiem! Żeby ocenić na "nie", to trzeba. Ale żeby wychwalać, to można już być anonimowym iksem bez profilu.
Obie etykiety, a właściwie osoby na nich, totalnie mi się nie podobają. Są koślawe i odstraszające. Ja to piwo kupię, choćby było owinięte w Nie, Wyborczą, czy Gazetę Polską ze stemplem zastępczym, bo interesuje mnie to co za szkłem - PIWO. Gdyby to jednak był produkt, którego nie jestem sekciarzem (brzydkie słowo), to raczej bym się od tego produktu odwrócił po zobaczeniu tej ety na półce.
I jak napisał zgoda, nikt mi nie płaci podawanie rozwiązań. Ja, jako konsument wymagam innych. Jakich? - niech się producent wysili, żeby mnie połechtać.
Nie jestem tradycjonalistą. Ety obecnych ostatnio na polskich półkach 'egzotycznych' piw Flying Doga (i nie tylko) są prowokacyjne, czasem wręcz mocno dekadenckie, ale trzymają się kupy i są dopicowane w szczegółach. etc.Dick Laurent is dead.Comment
-
A mnie etykiety BrewDoga absolutnie się nie podobają. Etykiety z AleBrowarumoże nie są moimi ulubionymi, ale mają jakiś charakter. Idą w kierunku wyznaczonym przez amerykańskie browary - piwo nie jest nowym winem, ale czymś, co nie jest snobistyczne, a bardziej alternatywne, a piwowarzy to generalnie pozytywnie zakręceni ludzie. Uważam, że zarówno pani z brodą, jak i pan z wąsami są wystarczająco intrygujący, żeby awangarda się tym zaintersowała. Wystarczy. Poza tym porównując ety z AleBrowaru czy z Pinty z etykietami krajanowego Koźlaka (zarówno w wersji natywnej, jak i radomskiej) to jest jednak poziom ponad polską rzeczywistość.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
Swoją drogą, AleBrowar - jeszcze nie wypuściliście na rynek piwa a już wiecie kto go nie wypije...Last edited by ART; 2012-04-26, 00:33.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Nikt tu nie umniejsza roli browar.bizu, ale miejmy świadomość, że istnieje świat poza nim!Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar PiwotekaComment
-
A to źle, że wiedzą? Istnieje spora grupa osób, które piją dobre piwo i nie korzystają w żaden sposób z browar.bizu. Śmiem twierdzić, że jest ich co najmniej kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt, razy więcej niż użytkowników browar.bizu. I to dla nich właśnie powstaje to piwo i oni są tym "targetem" (tfu!).
Nikt tu nie umniejsza roli browar.bizu, ale miejmy świadomość, że istnieje świat poza nim!
Jeśli na rynku przewija się rocznie ponad 800 marek piwa a statystyczny indywidualny browarbizowicz lubi poznawać nowe piwa, to i logicznym będzie wniosek że nie będzie generował wolumenu dla producenta. Więc może i zaplanowany zbiór potencjalnych odbiorców piw Pinty czy Alebrowaru jest większy, ale w jego ramach mieści się podzbiór znacznej części społeczności browarbizu. Jeśli jednak weźmiemy takiego browarbizowicza prowadzącego przykładowo lokal z ciekawym piwem, to on ma też wpływ na osoby spoza browarbizu. A już taki Marek Puta będąc browarbizowiczem i prowadząc Piwotekę, robi już spory obrót dla Pinty, nieprawdaż?Last edited by ART; 2012-04-26, 01:38.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Comment