AleBrowar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • alterbeer
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.09
    • 138

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    Ha, w etykietach siedzę od 1986 roku, do tej pory przez moje ręcę przeszło 250 000 - 300 000 różnych etykiet z całego swiata i cały czas przez moje ręce przepływają setki nowych etykiet ze wszystkich kontynentów.
    I Ty uważasz, że ja nie mam prawa oceniać etykiet?
    Można być zawodowym kierowcą (zrobić autami miliony kilometrów) i nie mieć pojęcia jak zbudować dobry silnik spalinowy (bo to specjalistyczna wiedza inżynierska).
    Można zobaczyć miliony etykiet i nadal mieć spaczony gust graficzny i nie mieć pojęcia o grafice użytkowej.

Nie wiem co ma ilość obejrzanych (posiadanych?) etykiet piwnych do wartości merytorycznej oceny graficznej takiego "dzieła"? Myślę, że ocena profesora ASP, który widział na oczy 20 etykiet piwnych byłaby bardziej wartościowa niż Twoja (no offence).

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alterbeer
      Myślę, że ocena profesora ASP, który widział na oczy 20 etykiet piwnych byłaby bardziej wartościowa niż Twoja (no offence).
      Oczywiście, masz święta rację bo 3 etykiety z tematu są po prostu dziełem sztuki samym w sobie, tylko jaki to nurt - nie wiem

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alterbeer
      Można zobaczyć miliony etykiet i nadal mieć spaczony gust graficzny i nie mieć pojęcia o grafice użytkowej..
      Tak, mam spaczony gust graficzny bo te 3 sztuki uważam za kicz.
      Last edited by becik; 2012-04-27, 18:12.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• sibarh
        🥛🥛🥛
        • 2005.01
        • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
        Tak, mam spaczony gust graficzny bo te 3 sztuki uważam za kicz.
        Ja też, ale z racji wieku (jestem ciut starszy od becika ) nazwałbym to gorzej.
        2800 nowe piwa opisałem na forum
        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

Nie wiem co ma ilość obejrzanych (posiadanych?) etykiet piwnych do wartości merytorycznej oceny graficznej takiego "dzieła"? Myślę, że ocena profesora ASP, który widział na oczy 20 etykiet piwnych byłaby bardziej wartościowa niż Twoja (no offence).
          Czyli bez tytułów naukowych nie można się wypowiadać na temat jakiejkolwiek grafiki?

Comment

• VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

Czy nie będąc historykiem sztuki nie mam prawa wypowiadać się o obrazach? Bzdura roku.
            Poza wiedzą jest coś takiego jak chociażby doświadczenie i np.: nie popadając w skrajności na temat np.: Muncha nie będąc żadnym plastykiem mogę się wypowiadać bo mam bzika na punkcie jego obrazów.
            Podobnie nie będą polonistą znam doskonale poezję Wojaczka czy Grochowiaka i wypowiadam się na tema poezji w ogóle.
            I tak dalej i tak dalej. Ząden papierek nie jest potrzebny do oceniania wytworu jakiegokolwiek twórcy.

A poza wiedzą i doświadczeniem, medalami i dyplomami uczelni jest zwykły...zmysł estetyki. A te etykiety po prostu nie są estetyczne. Ja rozumiem, że na siłę chcą szokować, zwracać uwagę ale szokują na poziome "skandali" różnych Dod czy Lady Gag a nie na poziomie tout le proportions gardes Kantora czy Picassa. Nie są żadnym przełomem w sztuce grafiki.
            Last edited by VanPurRz; 2012-04-27, 18:38.
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Pinto
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2008.02
              • 19

Kiczowate czy nie, ale i tak etykiety o niebo lepsze od Pinty.

Comment

• sibarh
                🥛🥛🥛
                • 2005.01
                • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinto
                Kiczowate czy nie, ale i tak etykiety o niebo lepsze od Pinty.
                Jeszcze napisz w czym lepsze ....
                Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów

Comment

• karabach
                  • 2011.09
                  • 163

..a strzelasz z łuku?
                  Rzeczpospolita Krakowska
                  jak wychodze to tylko na pole

Comment

• wsaczuk
                    • 2009.09
                    • 182

a ja z innej beczki - przy produkcji piw użyto drożdży suchych czy sięgnięto po coś ambitniejszego?

Comment

• VanPurRz
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 4229

Myślę, że dyskusja o etykietach i sztuce w ogóle powinna zostać wydzielona do innego tematu.
                      Z innej beczki przytoczę przykład filmu Piła - twórcy i jego wielbiciele twierdzą, że to film tylko ostry. Jednak według zwykłego odczucia estetyki to po prostu obrzydlistwo niezbyt dobrze świadczące o dzisiejszych czasach i "sztuce" oraz jej odbiorcach.
                      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• sibarh
                        🥛🥛🥛
                        • 2005.01
                        • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wsaczuk
                        a ja z innej beczki - przy produkcji piw użyto drożdży suchych czy sięgnięto po coś ambitniejszego?
                        Ambitniejsze to jakie ? z Titanica

Comment

• jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh
                          Ambitniejsze to jakie ? z Titanica
                          płynne. trudno to pojąć specjalisto od piwa?

Wiktor, wątpie aby to były inne niż suche.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

Comment

• wasyll
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
                            Myślę, że dyskusja o etykietach i sztuce w ogóle powinna zostać wydzielona do innego tematu.
                            Z innej beczki przytoczę przykład filmu Piła - twórcy i jego wielbiciele twierdzą, że to film tylko ostry. Jednak według zwykłego odczucia estetyki to po prostu obrzydlistwo niezbyt dobrze świadczące o dzisiejszych czasach i "sztuce" oraz jej odbiorcach.
                            Dzisiejsze czasy to wg Ciebie początek XXI wieku? Jeśli tak, to co powiesz, np. o Cannibal Holocaust? O ile się nie mylę "wszedł" do kin około roku 1980.

Osobiście pierwsza i ewentualnie druga część wspomnianej przez Ciebie 'Piły' to dla mnie w pewien sposób filmy wyjątkowe. Faktycznie, drastyczne są i to ostro, ale najbardziej robiącym wrażenie elementem obydwu części dla mnie jest sam element zaskoczenia. Kolejne części to już czysta sieczka, beznadziejne kino. No ale dobra, to nie w tym temacie, wystarczy.
                            www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• wasyll
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
                              Czy nie będąc historykiem sztuki nie mam prawa wypowiadać się o obrazach? Bzdura roku.
                              Czy nie będąc piwowarem/kiperem, nie mam prawa wypowiadać się o piwach, które wypiłem? Zgadzam się z VanPurRz, bzdura roku!
                              www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Zgłaszam temat do porządnego posprzątania. Teraz zaczęli gadać o filmach!
                                Moja racja jest mojsza, bo jest moja...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...