AleBrowar
Collapse
X
-
-
Minęło 19 dni od startu projektu i trzeba przyjąć, że to za mało na zbudowanie pełnej siatki dystrybucyjnej.Comment
-
Comment
-
Na razie w Strefie Piwa i po niedzieli w sklepie "Sklepik z Piwem" na os. Teatralne 28Comment
-
Comment
-
Lepiej się przyznajcie, że nie spodziewaliście się takiego pozytywnego odzewu ze strony piwoszy. Odpowiednia kampania reklamowa zrobiła swoje i nie nadążacie z zamówieniamiComment
-
Przyznam bez bicia, że mi nie poszło z tymi etykietami :/ no cóż bywa i tak. Błędem okazało się wystawienie wtykiem na WFDP i sprzeczny komunikat, który wynikał po pierwsze z niechęci gadania o zaangażowaniu w sprawę Olka, pod drugie to nie ma co się tłumaczu, dałem plamę. Informuje też, że biofilia z AleBrowaru nie będą dystrybuowane inaczej niż za pośrednictwem akcji charytatywnych. Nie mamy czasu z gumy i nie możemy odpisywać na meile i "koperty", będzie to jedyna droga stania się posiadaczem naszych birofiliów.
W kwestii minimum, to przyznać muszę, że trochę mnie śmieszą te pogawędki. Jeśli na danym terenie nie współpracuję z hurtownią to chyba jest oczywiste, że nie mogę wysłać kartonu do każdego sklepu, który chce mieć nasze piwo. Sławne minimum wynosi 300 litrów (nie pełna paleta) i jeśli hurtownia, która mieni się liderem rynku mówi Wam, że nie może tyle zmówić to uważam to za bzdurę. Własnym sumptem ogarniamy wysyłki łączone dla kilu lokali i wiem, że da się to zrobić. Nie mam informacji zwrotnej od hurtowni żeby taka ilość była zbyt wygórowana więc...
A teraz mój ulubiony temat czyli cena. Sugestie, że da się zrobić takie piwo kontaktowe za 1 zł traktuję jak żarcik, bo chyba o to chodziło? Jeśli macie pomysł jak to zrobić za zeta to zapraszam na rynek, my będziemy się zwijać pozostawiając inicjatywę takim asom ekonomi.Comment
-
. W kwestii minimum, to przyznać muszę, że trochę mnie śmieszą te pogawędki. Jeśli na danym terenie nie współpracuję z hurtownią to chyba jest oczywiste, że nie mogę wysłać kartonu do każdego sklepu, który chce mieć nasze piwo. Sławne minimum wynosi 300 litrów (nie pełna paleta) i jeśli hurtownia, która mieni się liderem rynku mówi Wam, że nie może tyle zmówić to uważam to za bzdurę.
Trzymam kciuki za szeroką dystrybucjęComment
-
Temat cen piwa wraca na forum jak bumerang. A sprawa jest prosta. Jak będą chętni na butelkę piwa za 6-8 zł, to ok. Jak nie, to albo obniżacie ceny, albo zwijacie zabawki Dyskusja po części może wynikać z faktu, że butelka jest w podobnej cenie co kufelek w knajpie. A zazwyczaj marża sklepowa jest niższa niż w knajpie.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Wysyłki po kartonie, oczywiście nikt rozsądny nie oczekuje. Natomiast dogadania się z dystrybutorami i pewnej elastyczności, owszem tak. To Wam powinno najbardziej zależeć żeby piwo trafiło do jak największej ilości sklepów.
Trzymam kciuki za szeroką dystrybucjęComment
-
Tak, ale przywoływane tutaj i porównywalne z piwami browarów kontraktowych, piwa np: belgijskie bywają przeważnie dwa razy droższe...Comment
-
Pracuje "w dystrybucji" i doskonale zdaje sobie sprawę co oznacza minimum, z drugiej strony wiem, że w szczególnych przypadkach trzeba być elastycznym. Takim przypadkiem u mnie bywa przykładowo pozyskanie grupy do tej pory nieobsługiwanych klientów, w przypadku producenta może to być wprowadzenie nowości na rynek.Comment
-
Rozumiem, że wafle pojawią się na allegro, podobnie jak ety? Kiedy można się ich spodziewać?www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
Comment