AleBrowar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gwzd
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2012.01
    • 622

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
    A możesz wyjaśnić przyczyny tego braku ochoty?
    M.in. takie same, przez które przestałem pić koncerniaki i zacząłem warzyć własne piwo. Gotowe piwo powinno przejść jedynie niezbędne procesy, aby powstać, a pasteryzacja nie jest jednym z nich. Zwyczajnie w świecie staram się unikać innych, nieprzestrzegających tych reguł Oczywiście rozumiem przesłanki za pasteryzacją ze względów logistycznych, no ale jako klient mam swoją własną wolę i dokonuję takich wyborów, na jakie mam ochotę. Pretensji żadnych nie zgłaszam, po prostu zauważam, że przez taką decyzję może odejść część dotychczasowej klienteli.

Comment

• pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

Pretensji żadnych nie zgłaszam, po prostu zauważam, że przez taką decyzję może odejść część dotychczasowej klienteli.
      Tzn przestaną pić piwo, które im smakuje tylko dlatego, że przed wysłaniem w świat zostanie podgrzane do 75 stopni? Chodzi tylko o fetysz tak? Byłęm przekonany, że ten trend "nie ważne jakie piwo i z czego, ważne że niepasteryzowane" nie do tyczy tego forum a tu taka przykra niespodzianka...

A może Rowing Jack wzorem Noteckiego powinien być niskopasteryzowany? I wilk byłby syty i owca cała...

Comment

• Rzeszowiak
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2009.04
        • 1597

Slogan ważniejszy od smaku piwa.

Comment

• beerserk
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.05
          • 47

pasteryzacja? świetnie! przy słabej dostępności 4 tygodniowy termin ważności był dla mnie gwoździem do trumny projektu

Comment

• TomX
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.09
            • 1035

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedzi
            po prostu zauważam, że przez taką decyzję może odejść część dotychczasowej klienteli.
            A ilu nowych sklepikarzy zamówi AlePiwa! Ilu konsumentów zyska możliwość kupienia tych piw! Ostatecznie się to AleBrowarowi raczej opłaci.

Osobiście wolę wypić dobre pasteryzowane piwo niż żadne albo kwacha.

Comment

• GRNDpa
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2012.02
              • 197

To może dajcie tylko na forum znać czy piwo już pasteryzujecie, a na etykietach nie piszcie broń boże, że jest pasteryzowane - czego oczy nie widzą tego sercu nie żal
              Lubię placki

Comment

• Mason
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2010.02
                • 3280

Pinta pasteryzuje swoje piwa i jakoś nie ma o to płaczu...
                JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• grew
                  • 2009.05
                  • 766

Niepasteryzowane piwo "dojrzewa", zmienia swój smak wraz z czasem. Nie wiem, jak piwa Alebrowarowe, ale np. Sumeczek (czy też Sub) z Kocoura smakuje diametralnie inaczej kilka dni po butelkowaniu, niż miesiąc, czy dwa po.
                  Pasteryzacja sprawia, że piwo smakuje tak samo przez pół roku.

Comment

• Mason
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2010.02
                    • 3280

Pasteryzowane też zmieniają swój smak z czasem.
                    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• gwzd
                      • 2012.01
                      • 622

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Chodzi tylko o fetysz tak? Byłęm przekonany, że ten trend "nie ważne jakie piwo i z czego, ważne że niepasteryzowane" nie do tyczy tego forum a tu taka przykra niespodzianka...
                      A skąd wytrzasnąłeś tak daleko idące wnioski, a raczej insynuacje? Po Twoim poście czuje się, jakbym napisał w poprzednim wpisie, że z AleBrowaru po zmianach przesiadam się na Kasztelana niepasteryzowanego

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomX Wyświetlenie odpowiedzi
                      A ilu nowych sklepikarzy zamówi AlePiwa! Ilu konsumentów zyska możliwość kupienia tych piw! Ostatecznie się to AleBrowarowi raczej opłaci.

Osobiście wolę wypić dobre pasteryzowane piwo niż żadne albo kwacha.
                      Ależ nie twierdzę, że się nie opłaci dlatego dobrze, że chociaż lane pozostanie takie, jakie było.

Swoją drogą piłem wczoraj Amber Boya i Swet Cow. To pierwsze było bardzo dobre, ale oczekiwałem czegoś więcej - typowa reakcja, gdy mam zbyt duże oczekiwania przed spróbowaniem. Natomiast Sweet Cow rewelacja, oby tak dalej - dołącza do Jacka na krótkiej liście moich ulubionych piw

Comment

• e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19261

Dajcie spokój już tym fetyszowaniem. Został już przypomniany fakt, że Pinta swoje piwa pasteryzuje, więc jak już chcecie wieszać psy to na Pincie. Chłopaki z AleBrowaru i tak nie zmienią decyzji, więc niepotrzebnie się napinacie.

Comment

• Chmielnicki
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2012.07
                          • 324

Rany! Co się stało z Lady Blanche?! Otworzyłem przed chwilą butelkę z nowego rozlewu. Kapsel ledwo nasadzony, po przelaniu do szklanki ani śladu piany, a wysycenie zerowe. Piwo przypomina mętną, pokolorowaną wodę. To miał być mój debiut z Brodatą, tyle sobie po niej obiecywałem i tak srodze się zawiodłem... Chyba, że to tak ma być, ale nie sądzę. A jeśli nie, to czy można takie piwo jakoś reklamować (np. w sklepie, w którym się je kupiło)?

Comment

• VanPurRz
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                            Dajcie spokój już tym fetyszowaniem. Został już przypomniany fakt, że Pinta swoje piwa pasteryzuje, więc jak już chcecie wieszać psy to na Pincie. Chłopaki z AleBrowaru i tak nie zmienią decyzji, więc niepotrzebnie się napinacie.
                            Ja żałuję, że PINTA pasteryzuje i liczyłem, że Ale Browar tym się będzie odróżniał. Bo jeżeli chodzi o smaki to od Rowing Jacka wolę Atak, a od Krowy - Dobry Wieczór.
                            Kupowałem Ale Browar z butelki dlatego, że odróżniał się brakiem pasteryzacji.
                            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Rzeszowiak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2009.04
                              • 1597

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki Wyświetlenie odpowiedzi
                              Rany! Co się stało z Lady Blanche?! Otworzyłem przed chwilą butelkę z nowego rozlewu. Kapsel ledwo nasadzony, po przelaniu do szklanki ani śladu piany, a wysycenie zerowe. Piwo przypomina mętną, pokolorowaną wodę. To miał być mój debiut z Brodatą, tyle sobie po niej obiecywałem i tak srodze się zawiodłem... Chyba, że to tak ma być, ale nie sądzę. A jeśli nie, to czy można takie piwo jakoś reklamować (np. w sklepie, w którym się je kupiło)?
                              Proponuję oddać otwarte piwo.

Comment

• pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

Ja żałuję, że PINTA pasteryzuje i liczyłem, że Ale Browar tym się będzie odróżniał. Bo jeżeli chodzi o smaki to od Rowing Jacka wolę Atak, a od Krowy - Dobry Wieczór.
                                Kupowałem Ale Browar z butelki dlatego, że odróżniał się brakiem pasteryzacji.
                                Kupowałeś piwa, które Ci mniej smakowały tylko dlatego, że były niepasteryzowane?

Comment

Przetwarzanie...
                                X