AleBrowar

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dabu1
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.04
    • 159

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
    Dziękujemy z całego serca. To przełom bez precedensu w historii piwowarstwa. Od dziś już niec nie będzie takie samo.


    Za to też dziękujemy. Do tej pory byłem pewien, że miód może służyć jedynie do smarowania chleba.


    Po prostu genialne. Czym jeszcze nas zaskoczycie?


    Ma to swoje głębokie uzasadnienie. Wtajemniczeni wiedzą, że beczki do piwa tak naprawdę smołowano z zewnątrz.

    Na premierze będzie szereg atrakcji - podstawki, koszulki, szaliki, skarpety, podpaski, blacha falista oraz cement w workach po 10 kg. Wśród obecnych zostanie rozlosowana nagroda główna w postaci wycieczki do Muzeum Piwowarstwa w Tychach (zwycięzca ponosi jedynie koszt dojazdu i biletu wstępu do muzeum). Piwo, jak wszystko dobrze pójdzie, będzie w styczniu w całkiem innym miejscu.

    A teraz poważnie: dla mnie całe to dotychczasowe marketingowe zadęcie AleBrowaru(wyłączając piwo, którego nie próbowałem) to ŻENADA ROKU. To kładzie na łopatki nawet idiotyzmy, produkowane przez Kompanię Piwowarską.
    Krzysiu twój poziom już schodzi poniżej wszelkich norm, jesteś żenujący....
    Last edited by dabu1; 2012-11-20, 09:15.

    Comment

    • VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

      Brawo Krzysiu - zjadliwe, ostre ale CELNE uwagi.
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

      Comment

      • pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

        A teraz poważnie: dla mnie całe to dotychczasowe marketingowe zadęcie AleBrowaru(wyłączając piwo, którego nie próbowałem)
        Wyłączajac piwo, które jest najważniejsze i o które wszystkim się rozchodzi.

        Comment

        • VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dabu1
          O drugi mądry z dueciku się odezwał
          A nie celne? Czy użycie miodu to jakaś rewolucja i przełom? Czy napuszone twierdzenia "pokażemy Wam do czego służy miód" nie są bełkotem marketingowym z którego się wyśmiewamy w przypadku koncernów?
          Ja rozumiem robienie szumu wokół swojego produktu ale Ale Browar w swoim działaniu kwalifikuje się do tematu gdzie wyśmiewamy nowomowę koncernową.

          Ja Ale Browar kupuję i kupował będę bo mi smakuje ale to nie znaczy, że nie mogę krytykować tej całej ściemy marketingowej która obraża moją (może i niewielką) inteligencję.
          Czy naprawdę dzisiejszy konsument jest aż tak "niemądry", że aby kupić dobre piwo musi dostać ten "marketingowy bełkot" będący kompletną bzdurą?

          Życzę powodzenia Ale Browarowi ale idiotyzmy w komunikatach będą piętnowane
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

          Comment

          • legart
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2012.06
            • 914

            A moze ktoś mi wyjaśnić ile polskich browarów i jakie dodają miód przed fermentacją? Bo jedyne miodowe które mi smakowało było z jakiegoś czeskiego mikrusa, w którym tez dodano miodu przed fermentacją (taką przynajmniej uzyskałem informację od Karola z CzB) i było niesłodkie tylko w tle gdzie lekko czuć było miód i to jakby wytrawnie.
            Polskie piwa miodowe piłem 2, podobno jedne z lepszych z browarów regionalnych i były dla mnie po prostu za słodkie.

            Ja tam czekam z ciekawością na świąteczne z AleBrowaru.
            Last edited by legart; 2012-11-20, 11:05.

            Comment

            • Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika legart Wyświetlenie odpowiedzi
              A moze ktoś mi wyjaśnić ile polskich browarów i jakie dodają miód przed fermentacją?
              BrowArmia dodaje miód gryczany do piwa Klasztornego przed fermentacją. Na tym samym etapie Kormoran dodał miód do Weizenbocka.

              Bo jedyne miodowe które mi smakowało było z jakiegoś czeskiego mikrusa, w którym tez dodano miodu przed fermentacją (taką przynajmniej uzyskałem informację od Karola z CzB) i było niesłodkie tylko w tle gdzie lekko czuć było miód i to jakby wytrawnie.
              Podobnie dodaje się miodu w Anglii, piłem dwa takie piwa miodowe. To co u nas sprzedają powinno się raczej nazywać "piwo z miodem", bo w zasadzie nie różnią się niczym od piwa do którego dodaje się miód tuż przed konsumpcją.
              JEDNO PIVKO NEVADI!

              Comment

              • pizmak666
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2006.12
                • 1904

                Zawiercie jeszcze można tutaj dodać.
                „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

                "Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

                Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

                Comment

                • Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

                  Kowal chyba też, przynajmniej za czasów pierwszego piwowara. Miodowe smakowało w stylu czeskiego Kvasara. Jak teraz to wygląda to nie wiem, bo raczej unikam ich produktów, gdyż smakują dla mnie jak wyroby niezbyt wprawnego piwowara domowego.

                  moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                  Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                  Comment

                  • legart
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2012.06
                    • 914

                    dzięki za informacje

                    Comment

                    • Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                      A nie celne? Czy użycie miodu to jakaś rewolucja i przełom? Czy napuszone twierdzenia "pokażemy Wam do czego służy miód" nie są bełkotem marketingowym z którego się wyśmiewamy w przypadku koncernów?
                      Ja rozumiem robienie szumu wokół swojego produktu ale Ale Browar w swoim działaniu kwalifikuje się do tematu gdzie wyśmiewamy nowomowę koncernową.

                      Ja Ale Browar kupuję i kupował będę bo mi smakuje ale to nie znaczy, że nie mogę krytykować tej całej ściemy marketingowej która obraża moją (może i niewielką) inteligencję.
                      Czy naprawdę dzisiejszy konsument jest aż tak "niemądry", że aby kupić dobre piwo musi dostać ten "marketingowy bełkot" będący kompletną bzdurą?

                      Życzę powodzenia Ale Browarowi ale idiotyzmy w komunikatach będą piętnowane
                      Zgadzam się z powyższym postem w 100%, zatem nie będę powtarzać - cytuję- bełkot, w dodatku nieprawdziwa sugestia, jakoby nikt przed nimi nie dodawał miodu do piwa przed fermentacją.
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      • Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

                        No to co, zaczynamy bojkot AleBrowaru do czasu aż przestaną bełkotać i raczyć nas podwórkowymi kalkomaniami?
                        Last edited by Pendragon; 2012-11-20, 14:07.

                        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                        Comment

                        • ElDesmadre
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2010.05
                          • 155

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika legart Wyświetlenie odpowiedzi
                          A moze ktoś mi wyjaśnić ile polskich browarów i jakie dodają miód przed fermentacją?
                          Jeszcze chyba szaflarska Zadyma.
                          http://thebeervault.blogspot.com

                          Comment

                          • iron
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2002.08
                            • 6717

                            To chyba pierwsza etykieta w stylistyce AleBrowaru, która mi sie podoba...

                            No i to chyba tyle z pozytywów, bo:
                            -bełkot marketingowy straszny
                            -pewnie znowu bedzie zadęcie gadżeciarskie
                            -ciekawe, czy będzie trzecie podejście do premiery w stolycy - jesli tak, to muszą sie postarać - poprzednie były fatalne, choć chyba pierwsza mimo ciepłego piwa lepsza od drugiej - brak piwa i hipsterskie MiTo

                            To, że piwa mają dobre to wiemy, teoretycznie to powinno wystarczyć, ale jak sie chce zadziwiać fajerwerkami (premiery, gadżety, ogolna otoczka) to należy się trzy razy upewnić, czy te fajerwerki odpalą...
                            Oczywiście zawsze można iść na łatwiznę, i rozstawić się w lokalu dla zblazowanych pozerów (MiTo), którzy bedą szczęśliwi, jak bedą mieli gdzie choć jeden półdupek posadzić w tak szacownym miejscu, ale to nie moja bajka...
                            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                            Rock, Honor, Ojczyzna

                            Comment

                            • Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dabu1 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Krzysiu twój poziom już schodzi poniżej wszelkich norm, jesteś żenujący....
                              Podziwiam głębię merytoryczną twojej wypowiedzi. Rozwaliłeś mnie po prostu, jestem w porównaniu z tobą dyletantem piwoznawczym. Już lecę sporządzić włosienicę, w której udam się na kolanach z pokutą do Gościszewa, aby tam błagać o przebaczenie.

                              Na pocieszenie pozostaje mi świadomość, że na poziomie poniżej wszelkich norm spotka się całkiem dobre towarzystwo. Dla ułatwienia dodam - tobie wstęp wzbroniony.

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                              No to co, zaczynamy bojkot AleBrowaru do czasu aż przestaną bełkotać i raczyć nas podwórkowymi kalkomaniami?
                              Bez przesady, jak widać po ambitnej dyskusji, są ludzie, którym się taki obciach podoba, a piwo, mimo że nierówne, bywa niezłe. Nie ma potrzeby podejmowania tak drastycznych działań. Przyjdzie czas, że sami zrozumieją, że sami sobie w szkodę wchodzą.
                              Last edited by Krzysiu; 2012-11-20, 14:56.

                              Comment

                              • becik
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🍼🍼
                                • 2002.07
                                • 14999

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MDD Wyświetlenie odpowiedzi
                                Tworząc to piwo chcieliśmy Was zaskoczyć i zrobić coś zupełnie niespotykanego. Tak narodził się pomysł użycia miodu.
                                O nie kolejne piwo miodowe
                                Pewnie niedługo będzie radler....
                                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X