Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AleBrowar
Wyświetlenie odpowiedzi
- w knajpach gdzie jest Wasze lane proponuję sprzedawać jako specjalną przegryzkę ziarna słodów, z którego warzone jest dane piwo w dedykowanych miseczkach z logo AleBrowaru. Podobnie proponuję słody sprzedawać w dedykowanych pojemniczkach w sklepach, gdzie jest butelkowe. Najlepiej żeby miseczka i pojemniczek miał kształt nawiązujący do Waszego logo, może taki "rozpłaszczony" pokal, a przykrywka w kształcie piany?
- sprzedawać szyszki chmielu użytego do chmielenia w naszyjniku, nawiąże to do krawatek na butelkach, może z hasłem na opakowaniu (w stylu j.w).: przekonaj się jak pachnie prawdziwe piwo! Naszyjnik zawsze można podarować swojej lubej po "powrocie", albo powiesić na żyrandolu zamiast jemioły. OT - nikt się nie kapnie że chmielone granulatem.
- ogłosić na fejsie konkurs fotograficzny na najbardziej spektakularną fotę pojazdu z butelek i gadżetów AleBrowau, którym nie da się poruszać. Fajna inicjatywa: ALE jak piłeś to nie jedź, tylko HOP po BROWAR!
- jak dane piwo przestanie się sprzedawać... albo lepiej zanim to nastąpi, specjalnie przerwać produkcję i sprzedawać "zestaw surowców", oczywiście bez podawania proporcji (ścisła tajemnica!) z dopiskiem: uwarz sobie sam nasze znakomite piwo.
Oj... miałbym jeszcze kilka pomysłów, ALE nie chce mi się iść do piwniczki po
Oczywiście wszystkie moje pomysły za "ideę" macie free, a z jaką ceną sprzedacie na rynku to wiecie najlepiej...
Comment