AleBrowar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarkOzz
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.10
    • 209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AleBrowar Wyświetlenie odpowiedzi
    Szykujemy pełen wypas
    Pokale, koszulki, podstawki to takie banalne. Serio/pół serio proponuję kilka pomysłów:
    - w knajpach gdzie jest Wasze lane proponuję sprzedawać jako specjalną przegryzkę ziarna słodów, z którego warzone jest dane piwo w dedykowanych miseczkach z logo AleBrowaru. Podobnie proponuję słody sprzedawać w dedykowanych pojemniczkach w sklepach, gdzie jest butelkowe. Najlepiej żeby miseczka i pojemniczek miał kształt nawiązujący do Waszego logo, może taki "rozpłaszczony" pokal, a przykrywka w kształcie piany?
    - sprzedawać szyszki chmielu użytego do chmielenia w naszyjniku, nawiąże to do krawatek na butelkach, może z hasłem na opakowaniu (w stylu j.w).: przekonaj się jak pachnie prawdziwe piwo! Naszyjnik zawsze można podarować swojej lubej po "powrocie", albo powiesić na żyrandolu zamiast jemioły. OT - nikt się nie kapnie że chmielone granulatem.
    - ogłosić na fejsie konkurs fotograficzny na najbardziej spektakularną fotę pojazdu z butelek i gadżetów AleBrowau, którym nie da się poruszać. Fajna inicjatywa: ALE jak piłeś to nie jedź, tylko HOP po BROWAR!
    - jak dane piwo przestanie się sprzedawać... albo lepiej zanim to nastąpi, specjalnie przerwać produkcję i sprzedawać "zestaw surowców", oczywiście bez podawania proporcji (ścisła tajemnica!) z dopiskiem: uwarz sobie sam nasze znakomite piwo.
    Oj... miałbym jeszcze kilka pomysłów, ALE nie chce mi się iść do piwniczki po
    Oczywiście wszystkie moje pomysły za "ideę" macie free, a z jaką ceną sprzedacie na rynku to wiecie najlepiej...

Comment

• Szynszyl
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.12
      • 29

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarkOzz Wyświetlenie odpowiedzi
      Oczywiście wszystkie moje pomysły za "ideę" macie free, a z jaką ceną sprzedacie na rynku to wiecie najlepiej...
      Oczywiście nie będzie na tych pomysłach takiego przebicia, jak w przypadku zestawów etykiet, ale pomysły jak dla mnie ekstra

Comment

• tomolek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 1752

Ludzie, co Wy z tym dedykowanym? Dedykowany komuś, a nie czemuś albo do czegoś. To nie po polsku jest...
        Last edited by tomolek; 2012-05-18, 06:40.
        www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• hasintus
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2006.07
          • 850

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarkOzz Wyświetlenie odpowiedzi
          Pokale, koszulki, podstawki to takie banalne. Serio/pół serio proponuję kilka pomysłów:
          - w knajpach gdzie jest Wasze lane proponuję sprzedawać jako specjalną przegryzkę ziarna słodów, z którego warzone jest dane piwo w dedykowanych miseczkach z logo AleBrowaru. Podobnie proponuję słody sprzedawać w dedykowanych pojemniczkach w sklepach, gdzie jest butelkowe. Najlepiej żeby miseczka i pojemniczek miał kształt nawiązujący do Waszego logo, może taki "rozpłaszczony" pokal, a przykrywka w kształcie piany?
          - sprzedawać szyszki chmielu użytego do chmielenia w naszyjniku, nawiąże to do krawatek na butelkach, może z hasłem na opakowaniu (w stylu j.w).: przekonaj się jak pachnie prawdziwe piwo! Naszyjnik zawsze można podarować swojej lubej po "powrocie", albo powiesić na żyrandolu zamiast jemioły. OT - nikt się nie kapnie że chmielone granulatem.
          - ogłosić na fejsie konkurs fotograficzny na najbardziej spektakularną fotę pojazdu z butelek i gadżetów AleBrowau, którym nie da się poruszać. Fajna inicjatywa: ALE jak piłeś to nie jedź, tylko HOP po BROWAR!
          - jak dane piwo przestanie się sprzedawać... albo lepiej zanim to nastąpi, specjalnie przerwać produkcję i sprzedawać "zestaw surowców", oczywiście bez podawania proporcji (ścisła tajemnica!) z dopiskiem: uwarz sobie sam nasze znakomite piwo.
          Oj... miałbym jeszcze kilka pomysłów, ALE nie chce mi się iść do piwniczki po
          Oż ty! Każdy dział marketingu któregoś z koncernów czeka na Ciebie z otwartymi rękami
          Czyli jak sprzedać piwo nie sprzedając piwa, a czy piwo będzie dobre to już w ogole nie ważne.

Comment

• fidoangel
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 3489

Nie czytałem tego tematu wcale i właśnie jestem po lekturze kilku pierwszych stron
            Ale temat przegapiłem ...

@AleBrowar a jaki nasz nick prywatnie i czemu podpisałeś że jesteś z Lęborka? Czy tylko jedna osoba pisze pod oficjalnym nickiem? Miałeś przedstawić resztę ekipy, przegapiłem?
            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• krm88
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2010.07
              • 25

Wiadomo coś o piwach z Alebrowaru na śląsku?
              Na facebooku napisano że się pojawią tylko nie wiadomo czy w Tychach czy w Katowicach? I kiedy i gdzie dokładnie?

Comment

• tomolek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 1752

No za szybko chyba nie spróbuję Rozmawiałem z przedstawicielem Dionizosa (właściwie monopolista na Lubelskim rynku) i z powodu wysokiego minimum logistycznego na razie nie planują wprowadzenia AleBrowaru do dystrybucji. Swoją drogą skoro dla tak dużego dystrybutora to jest problem, to może coś tu jest nie tak...
                www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• AleBrowar
                  • 2012.04
                  • 167

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                  Swoją drogą skoro dla tak dużego dystrybutora to jest problem, to może coś tu jest nie tak...
                  Informacja jest co najmniej ciekawa, jeszcze przed startem projektu odbyłem jedną krótką rozmowę z nimi i to było na tyle. Na tą chwilę nie współpracujemy z żadną hurtownią. Rozmowy o minimum trochę mnie bawią, spytaj Wlazł Kotka czy Skład Piwa ile dostali, Degustatornia zamówiła parę butelek i też dostanie... Wszystko można zorganizować tylko trwa to odrobinę dłużej
                  http://www.facebook.com/AleBrowar

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Do mnie też dotarły informacje o zbyt wysokim minimum. Czyli albo coś jest na rzeczy, albo nie informujecie zainteresowanych o innych możliwościach ("Wszystko można zorganizować tylko trwa to odrobinę dłużej").

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Piwoteka
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.04
                      • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Do mnie też dotarły informacje o zbyt wysokim minimum. Czyli albo coś jest na rzeczy, albo nie informujecie zainteresowanych o innych możliwościach ("Wszystko można zorganizować tylko trwa to odrobinę dłużej").
                      No tak, bo sklepy to by chciały po pół kartonu i to najlepiej bez płacenia za przesyłkę...
                      Piwoteka
                      Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
                      www.piwoteka.pl
                      Sklep Piwoteki na Facebooku
                      Piwoteka Narodowa na Facebooku
                      Piwoteka Narodowa na G+
                      Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                      Browar Piwoteka

Comment

• Mason
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2010.02
                        • 3280

I z płatnością odroczoną na świętego nigdy
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• bimbelt
                          • 2007.12
                          • 197

Ja też słyszałem, że minimum logistyczne to 1 paleta, zatem coś jest na rzeczy. Jeśli jest możliwość zamówienia mniejszej ilości, to poinformujcie może o tym potencjalnych odbiorców.
                          Piwolog radzi...
                          Piwo Domowe na Facebooku
                          Szczeciński Konkurs Piw Domowych

Comment

• arzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.06
                            • 2814

Minimum jest duże jak dla małego sklepu, ale zawsze można dostawę rozbić na kilka sklepów, tylko trzeba chcieć.
                            "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            Bractwo Piwne
                            Skład Piwa
                            Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• tomolek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.05
                              • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AleBrowar Wyświetlenie odpowiedzi
                              Informacja jest co najmniej ciekawa, jeszcze przed startem projektu odbyłem jedną krótką rozmowę z nimi i to było na tyle. Na tą chwilę nie współpracujemy z żadną hurtownią. Rozmowy o minimum trochę mnie bawią, spytaj Wlazł Kotka czy Skład Piwa ile dostali, Degustatornia zamówiła parę butelek i też dostanie... Wszystko można zorganizować tylko trwa to odrobinę dłużej

Powtarzam tylko rozmowę z przedstawicielem handlowym, nie jestem w stanie tego zweryfikować. A informacje o wysokim minimum logistycznym pojawiały się wcześniej...
                              Ja tutaj absolutnie piszę w dobrej wierze, chciałbym po prostu spróbować Waszego piwa :] w Lublinie...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedzi
                              No tak, bo sklepy to by chciały po pół kartonu i to najlepiej bez płacenia za przesyłkę...
                              Tutaj nie chodzi o sklep, tylko naprawdę dużego dystrybutora, który wozi towar do Lublina własnym transportem.
                              A w tej sytuacji to teoretycznie, sklep zaopatrujący się u nich może dostać pół kartonu i teoretycznie bez płacenia za przesyłkę.
                              www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Piwoteka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.04
                                • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                                Tutaj nie chodzi o sklep, tylko naprawdę dużego dystrybutora, który wozi towar do Lublina własnym transportem.
                                A w tej sytuacji to teoretycznie, sklep zaopatrujący się u nich może dostać pół kartonu i teoretycznie bez płacenia za przesyłkę.
                                Jeśli naprawdę duży dystrybutor nie może sobie pozwolić na zakup palety 3 piw w miksie to szczerze powiedziawszy chyba nie jest jednak dużym dystrybutorem...
                                Piwoteka
                                Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
                                www.piwoteka.pl
                                Sklep Piwoteki na Facebooku
                                Piwoteka Narodowa na Facebooku
                                Piwoteka Narodowa na G+
                                Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                                Browar Piwoteka

Comment

Przetwarzanie...
                                X