Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
Wyświetlenie odpowiedzi
AleBrowar
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dabu1O drugi mądry z dueciku się odezwał
Ja rozumiem robienie szumu wokół swojego produktu ale Ale Browar w swoim działaniu kwalifikuje się do tematu gdzie wyśmiewamy nowomowę koncernową.
Ja Ale Browar kupuję i kupował będę bo mi smakuje ale to nie znaczy, że nie mogę krytykować tej całej ściemy marketingowej która obraża moją (może i niewielką) inteligencję.
Czy naprawdę dzisiejszy konsument jest aż tak "niemądry", że aby kupić dobre piwo musi dostać ten "marketingowy bełkot" będący kompletną bzdurą?
Życzę powodzenia Ale Browarowi ale idiotyzmy w komunikatach będą piętnowane"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
A moze ktoś mi wyjaśnić ile polskich browarów i jakie dodają miód przed fermentacją? Bo jedyne miodowe które mi smakowało było z jakiegoś czeskiego mikrusa, w którym tez dodano miodu przed fermentacją (taką przynajmniej uzyskałem informację od Karola z CzB) i było niesłodkie tylko w tle gdzie lekko czuć było miód i to jakby wytrawnie.
Polskie piwa miodowe piłem 2, podobno jedne z lepszych z browarów regionalnych i były dla mnie po prostu za słodkie.
Ja tam czekam z ciekawością na świąteczne z AleBrowaru.Last edited by legart; 2012-11-20, 11:05.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika legart Wyświetlenie odpowiedziA moze ktoś mi wyjaśnić ile polskich browarów i jakie dodają miód przed fermentacją?
Bo jedyne miodowe które mi smakowało było z jakiegoś czeskiego mikrusa, w którym tez dodano miodu przed fermentacją (taką przynajmniej uzyskałem informację od Karola z CzB) i było niesłodkie tylko w tle gdzie lekko czuć było miód i to jakby wytrawnie.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Kowal chyba też, przynajmniej za czasów pierwszego piwowara. Miodowe smakowało w stylu czeskiego Kvasara. Jak teraz to wygląda to nie wiem, bo raczej unikam ich produktów, gdyż smakują dla mnie jak wyroby niezbyt wprawnego piwowara domowego.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziA nie celne? Czy użycie miodu to jakaś rewolucja i przełom? Czy napuszone twierdzenia "pokażemy Wam do czego służy miód" nie są bełkotem marketingowym z którego się wyśmiewamy w przypadku koncernów?
Ja rozumiem robienie szumu wokół swojego produktu ale Ale Browar w swoim działaniu kwalifikuje się do tematu gdzie wyśmiewamy nowomowę koncernową.
Ja Ale Browar kupuję i kupował będę bo mi smakuje ale to nie znaczy, że nie mogę krytykować tej całej ściemy marketingowej która obraża moją (może i niewielką) inteligencję.
Czy naprawdę dzisiejszy konsument jest aż tak "niemądry", że aby kupić dobre piwo musi dostać ten "marketingowy bełkot" będący kompletną bzdurą?
Życzę powodzenia Ale Browarowi ale idiotyzmy w komunikatach będą piętnowane
Comment
-
-
No to co, zaczynamy bojkot AleBrowaru do czasu aż przestaną bełkotać i raczyć nas podwórkowymi kalkomaniami?Last edited by Pendragon; 2012-11-20, 14:07.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika legart Wyświetlenie odpowiedziA moze ktoś mi wyjaśnić ile polskich browarów i jakie dodają miód przed fermentacją?
Comment
-
-
To chyba pierwsza etykieta w stylistyce AleBrowaru, która mi sie podoba...
No i to chyba tyle z pozytywów, bo:
-bełkot marketingowy straszny
-pewnie znowu bedzie zadęcie gadżeciarskie
-ciekawe, czy będzie trzecie podejście do premiery w stolycy - jesli tak, to muszą sie postarać - poprzednie były fatalne, choć chyba pierwsza mimo ciepłego piwa lepsza od drugiej - brak piwa i hipsterskie MiTo
To, że piwa mają dobre to wiemy, teoretycznie to powinno wystarczyć, ale jak sie chce zadziwiać fajerwerkami (premiery, gadżety, ogolna otoczka) to należy się trzy razy upewnić, czy te fajerwerki odpalą...
Oczywiście zawsze można iść na łatwiznę, i rozstawić się w lokalu dla zblazowanych pozerów (MiTo), którzy bedą szczęśliwi, jak bedą mieli gdzie choć jeden półdupek posadzić w tak szacownym miejscu, ale to nie moja bajka...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dabu1 Wyświetlenie odpowiedziKrzysiu twój poziom już schodzi poniżej wszelkich norm, jesteś żenujący....
Na pocieszenie pozostaje mi świadomość, że na poziomie poniżej wszelkich norm spotka się całkiem dobre towarzystwo. Dla ułatwienia dodam - tobie wstęp wzbroniony.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo to co, zaczynamy bojkot AleBrowaru do czasu aż przestaną bełkotać i raczyć nas podwórkowymi kalkomaniami?Last edited by Krzysiu; 2012-11-20, 14:56.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MDD Wyświetlenie odpowiedziTworząc to piwo chcieliśmy Was zaskoczyć i zrobić coś zupełnie niespotykanego. Tak narodził się pomysł użycia miodu.
Pewnie niedługo będzie radler....Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment