Razi mnie za to tak ordynarne podejście do języka polskiego jak Twoje, przez które pojawiają się w języku potocznym tworki typu "destynacja", "karta boardingowa" i dziesiątki innych głupich zapożyczeń z języków obcych, głównie angielskiego.
Jeszcze "DEDYKOWANY", bardzo proszę wszystkich forumowiczów żeby zwrócili na to uwagę.
To nie jest poprawne wyrażenie.
Żeby nie było, że OT to o ile angielskie "makaronizmy" mnie wkurzają niezmiernie to umiarkowane stosowanie nazw czysto angielskich jestem w stanie przetrawić. Chociaż inwencję kolegów z Pinty w nazewnictwie oceniam znacznie wyżej.
Hmm, nie wiedziałem, że premiera Saint no more tez miała mieć premierę 8 grudnia, ja już mam to piwo w lodówce
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Ja zostałem przez AleBrowar, oraz przez pośredniczącą hurtownię, poproszony żeby nie sprzedawać przed 8 grudnia.
Jak wiesz piwo pochodzi z hurtowni i jak również wiesz hurtownia wiedziała, że premiera ma miejsce 8 grudnia. Sklep z Łodzi również wiedział bo sam o tym pisze, że piwo jest "przedpremierowo". Ze swojej strony dołożę starań, żeby ten sklep więcej piwa premierowego nie otrzyma. Sklep nie otrzyma też żadnego wsparcia ze strony AleBrowaru. Piwo trafiło do dystrybutorów dopiero dzisiaj wszyscy zostali poinformowani mejlowo i telefonicznie, po prostu są ludzie, którzy mają wszystko w nosie.
Jak wiesz piwo pochodzi z hurtowni i jak również wiesz hurtownia wiedziała, że premiera ma miejsce 8 grudnia. Sklep z Łodzi również wiedział bo sam o tym pisze, że piwo jest "przedpremierowo". Ze swojej strony dołożę starań, żeby ten sklep więcej piwa premierowego nie otrzyma. Sklep nie otrzyma też żadnego wsparcia ze strony AleBrowaru. Piwo trafiło do dystrybutorów dopiero dzisiaj wszyscy zostali poinformowani mejlowo i telefonicznie, po prostu są ludzie, którzy mają wszystko w nosie.
Ok, rozumiem, że nie jest to wasze celowe działanie. Dziękuję za odpowiedź i czekam do 8 grudnia.
A jak tak sie zastanawiam czy wasze piwko trafi wreszcie do Lublina.
Ale po co, przecież macie tam najlepsze piwo świata (Perłę), z najlepszym polskim chmielem. Tak mówili w telewizorze.
Do Lublina to na zmarnowanie by poszło.
Ale po co, przecież macie tam najlepsze piwo świata (Perłę), z najlepszym polskim chmielem. Tak mówili w telewizorze.
Do Lublina to na zmarnowanie by poszło.
Ja tam nie wiem co mówili w telewizorze, więc niewiem nic o najlepszym piwie świata
Kiedy była premiera Krowy i Amber Boy, we Wrocławiu też na luzie można było kupić przed terminem. Jako powód takiego działania, Pani powiedziała, że premiery obowiązują tylko puby, a skoro hurtownia jej już przywiozła, to dlaczego ma go nie sprzedać?
Czyli jak? Podpisuje stosowne umowy z hurtowniami?
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment