By Ci piwo smakowało
Boś piwoszem jakich mało
By cię zawsze kac oszczędzał
Bo z nim bieda oraz nędza
Bądź na forum niczym burza
(Chociaż nieraz ktoś się wkurza)
Przewodnikiem bądź na wieki
(Choć uczynisz z nas kaleki)
A poza tym standardowy
Życzeń pakiet zawrę w tym
Niech Ci to imieninowy,
Częstochowski niesie rym.
Sensor
Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Wielkie dzięki wszystkim za życzenia. Choć nie małem okazji świętować, bo dopadła mnie straszna niemoc, dzisiaj urwałem sie i przyleciałem na jednej nodze do biura zapoznać się z tekstami.
Wszystkim, którzy pili moje zdrowie, bardzo dziękuję - pomogło !!!
Takie browarki to lubię, cisza spokój, a wokół browaru same pola. Ptaszki śpiewają, gdzieś w oddali kombajn kosi zboże, a my w tak pięknych okolicznościach przyrody sączymy smaczne piweczka, no życie jest piękne .
Miejscem założenia rodzinnego browaru jest...
Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
Na szczęście ulica przy...
Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
Pozazdrościć, 190 mieszkańców, a browarek na wsi Podmoky działa już dwa lata. Dokładnie od stycznia 2020 roku i jego właścicielem, piwowarem jest mega sympatyczny pan Petr Smíšek. Pomimo niedzieli, pory obiadowej bez najmniejszych oporów zgodził się przyjechać specjalnie dla...
Comment