Piwa mocne

Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kieliszek
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.06
    • 68

Piwa mocne

Jeżeli ma być o mocnych, to w "kerfurze" widziałem piwo jasne(jeżeli jeszcze można to tak nazwać) o wdzięcznej nazwie "Imperator"
    zawartość alk.10% niestety nie pamiętam kto je wytwarza.Niemiałem też możliwości smakować tego wynalazku.
    Może ktoś z forum miał kontakt organoleptyczny z tym napojem i podzieli się wrażeniami?
  • Radegast
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.02
    • 1124

Imperatora robi Jabłonowo.
    Ludzie od tego trzeba sie trzymać z daleka.
    Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

Comment

• maryhh
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.02
      • 1895

ten temat już był:
      Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
      Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
      "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
      do lekkiej pracy jestem za ciężki"

Comment

• Kieliszek
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.06
        • 68

O.K.

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
          Węgry, Székesfehérvár, Váralja sor 7679/2/A, Hübris Sörfőzde [bez wyszynku]
          pebejot
          W dawnym robotniczym mieście o prostej i wdzięcznej nazwie Székesfehérvár, oddalonym o nieco ponad 60 kilometrów od stolicy Węgier od kilku lat działa interesujący browar rzemieślniczy.
          W Székesfehérvár kiedyś produkowano Ikarusy (była to jedna z dwóch fabryk), teraz można napić...
          2022-09-13, 13:54
        • banasrobert
          Przepisy sprzed wieków
          banasrobert
          Niedawno w innym temacie nas Forum ktoś pytał o historyczne przepisy warzenia piwa.
          Znalazłem taką bardzo ciekawą publikację, życzę miłej lektury.
          Może ktoś się zdecyduje na uwarzenie piwa według podanych tam receptur i podzieli się wrażeniami z innymi użytkownikami....
          2018-05-18, 13:01
        • toolazy
          Praca licencjacka
          toolazy
          Cześć,

Piszę pracę licencjacką opartą na własnym projekcie opakowań do szwedzkich piw rzemieślniczych. Niestety, brakuje mi pewnych informacji, których nie mogę znaleźć w Internecie, a browary i agencje mi nie odpisują... Może jest tu ktoś, kto się tym interesuje i podzieli...
          2017-04-25, 15:00
        • Petitpierre
          Fóti Kézműves Sörfőzde, Keserű Méz
          Petitpierre
          Aż dziw bierze, że nikt nie oceniał tego piwka. Pierwsza kwestia, jakaś forma rewolucji piwnej dotarła do Madziarów, ale jest to jeszcze w powijakach. Podobieństwa-piwa są ciekawsze niż koncernowe, i równie drogie jak u nas. Podczas pobytu w Budapeszcie doszedłem do pewnych wniosków, ale...
          2015-08-08, 08:54
        • Kazimierz_W
          Alkohol na pokrywce fermentatora
          Kazimierz_W
          Robiłem ostatnio puszkowego Triple, 16BLG. Jak przelewałem go na cichą zauważyłem, że przykrywka fermentatora pokryta jest skroplonym bezbarwnym płynem. Test organoleptyczny wykazał, że płyn jest słodki, czyli alkohol. Strząsnąłem go ile się dało do piwa.
          Co w takiej sytuacji...
          2011-06-28, 05:46
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...