Piwa mocne

Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kieliszek
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.06
    • 68

Piwa mocne

Jeżeli ma być o mocnych, to w "kerfurze" widziałem piwo jasne(jeżeli jeszcze można to tak nazwać) o wdzięcznej nazwie "Imperator"
    zawartość alk.10% niestety nie pamiętam kto je wytwarza.Niemiałem też możliwości smakować tego wynalazku.
    Może ktoś z forum miał kontakt organoleptyczny z tym napojem i podzieli się wrażeniami?
  • Radegast
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.02
    • 1124

Imperatora robi Jabłonowo.
    Ludzie od tego trzeba sie trzymać z daleka.
    Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

Comment

• maryhh
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.02
      • 1895

ten temat już był:
      Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
      Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
      "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
      do lekkiej pracy jestem za ciężki"

Comment

• Kieliszek
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.06
        • 68

O.K.

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
          2025.03.28-29 - GDAŃSK, Kranoprzejęcie w The Beer Spot
          Ahumba
          AleBrowar przejmie krany w gdańskim pubie.
          Będzie można spróbować premierowego piwa Hazy IPA: Talus & Vista (15,0 BLG / 6,2% ABV) – soczystej, mętnej IPA chmielonej tylko odmianami Talus i Vista. Cieszcie się aromatami pomarańczy, owoców pestkowych i delikatnie kokosowych! Dzięki dodatkowi...
          Start
          2025-03-28
          Koniec
          2025-03-29
          Adres
          Gdańsk Kilińskiego 4
          2025-03-25, 16:52
        • pebejot
          Węgry, Székesfehérvár, Váralja sor 7679/2/A, Hübris Sörfőzde [bez wyszynku]
          pebejot
          W dawnym robotniczym mieście o prostej i wdzięcznej nazwie Székesfehérvár, oddalonym o nieco ponad 60 kilometrów od stolicy Węgier od kilku lat działa interesujący browar rzemieślniczy.
          W Székesfehérvár kiedyś produkowano Ikarusy (była to jedna z dwóch fabryk), teraz można napić...
          2022-09-13, 14:54
        • banasrobert
          Przepisy sprzed wieków
          banasrobert
          Niedawno w innym temacie nas Forum ktoś pytał o historyczne przepisy warzenia piwa.
          Znalazłem taką bardzo ciekawą publikację, życzę miłej lektury.
          Może ktoś się zdecyduje na uwarzenie piwa według podanych tam receptur i podzieli się wrażeniami z innymi użytkownikami....
          2018-05-18, 14:01
        • toolazy
          Praca licencjacka
          toolazy
          Cześć,

Piszę pracę licencjacką opartą na własnym projekcie opakowań do szwedzkich piw rzemieślniczych. Niestety, brakuje mi pewnych informacji, których nie mogę znaleźć w Internecie, a browary i agencje mi nie odpisują... Może jest tu ktoś, kto się tym interesuje i podzieli...
          2017-04-25, 16:00
        • Petitpierre
          Fóti Kézműves Sörfőzde, Keserű Méz
          Petitpierre
          Aż dziw bierze, że nikt nie oceniał tego piwka. Pierwsza kwestia, jakaś forma rewolucji piwnej dotarła do Madziarów, ale jest to jeszcze w powijakach. Podobieństwa-piwa są ciekawsze niż koncernowe, i równie drogie jak u nas. Podczas pobytu w Budapeszcie doszedłem do pewnych wniosków, ale...
          2015-08-08, 09:54
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...