spotkałem się z takim terminem i ciekaw jestem jakie zadania ma ten proces?
Wymrażanie piwa
Collapse
X
-
Wymrażanie piwa
Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Tagi: brak
-
-
mrożenie piwa:
1. woda zamarza szybciej niż alkohol, więc możemy zwiększyć moc piwa poprzez ten proces, np w przypadku piwa eisbock;
2. na pewnym etapie fermentacji lub leżakowania piwo zostaje zamrożone, a póżniej rozmrożone - tak powstaje ice-beer... niczym nie różniace się od tradycyjnego.Simon
-
-
Maryhh, zajrzyj sobie na stronę Krotoszyna (można z poziomu naszego BROWARU).
Zaraz na powitanie chwalą się (a może ubolewają):
WSZYSTKIE NASZE PIWA PRODUKOWANE SĄ WEDŁUG TRADYCYJNYCH METOD ORAZ SĄ WYMRAŻANE"
Spróbuj więc wszystkich piw z Krotoszyna. Jeśli wyczujesz w nich coś wspólnego, jakiś wspólny mianownik, którego nie mają inne piwa - będzie to właśnie efekt wymrażania.
Jeśli nic takiego nie wyczujesz znaczy to, że wymrażanie jest g.... warte.
Comment
-
-
w Polsce nie jest produkowany icebeer.
a to piwo różni się w smaku od innych, jest "gładsze" i łagodniejsze.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
to jest właśnie to o co prosiłem, żeby wpisywać hasła do formularza na stronie głównej Browaru. tak samo jak z EBC, nie wiesz - wpisujesz, wiesz - też wpisujesz,
pomijam w tym momencie to, że mogę to oczywiście sam wpisać, ale ze względu na inne czynności związane z serwisem, nie zrobię wszystkiego sam.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
własnie rozpocząłem ten temat po wizycie na stronie Krotoszyna
i prawdę mówiąc oczekiwałem odpowiedzi: jaki to ma wpływ na jakość i czy w ogóle ma itp.Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
na jakość nie ma wpływu,
z założenia ma wpływać na łagodność smaku.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
...no tak, piwo z Krotoszyna nie należy do najsmaczniejszych
Comment
-
-
a kiedyś krotoszyn był dobryWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
Comment