Instalacje do browarów restauracyjnych/rzemieślniczych Pacovské Strojírny (Pacov)

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13961

    #76
    To ci dopiero inwestycja z dostępem 1-2 razy w roku

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • Robert13
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.04
      • 899

      #77
      Różnie można na to patrzeć... Niektórzy nie mają za wiele czasu na marnowanie go z 20 litrowymi warkami w każdą sobotę.. Innym juz się to znudziło, a z większymi 50 ltrowymi jest naprawdę dużo cieżkiej pracy oraz kolejne inwestycje..
      Wystarczy uczciwie policzyć koszty nowego sprzętu jakie poniosło się w czasie przejścia na warki 50 litrowe, by sie przekonać, że nie wychodzi wcale tak drogo.

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19292

        #78
        A chcesz sprzedawać to piwo czy tylko masz taki kaprys by warzyć na profesjonalnej warzelni?

        Comment

        • Robert13
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2010.04
          • 899

          #79
          Oczywiście mieć taki kaprys by warzyć na profesjonalnej.
          Jak dla mnie, posiadanie takiej warzelni przez dwa dni w sezonie lagerowym i dwa dni w sezonie ciepłym byłoby w 100% wystarczające.
          I wcale nie musiałyby być to pełne warki, raczej dwie rózne np.po 100-120l każdego dnia, 4 gatunki piwa dolnej fermentacji są jak najbardziej OK.
          Ostatnia zmiana dokonana przez Robert13; 2012-06-29, 13:24.

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19292

            #80
            Zatem przejedź się w sezonie jesienno-zimowym do któregoś browaru restauracyjnego uzgodnij warunki kontraktowego warzenia i już.

            Comment

            • Robert13
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.04
              • 899

              #81
              Główny piwowar od razu zwietrzył by podstęp i zobaczył w takim jegomościu konkurenta, który chce go wygryźć z posady.

              Pisząc calkiem serio, to lepszy jest model w którym posiada się 1/25 lub 1/30 realnego udziału, a co najwazniejsze piwo jest uwarzone na miejscu, bez przewożenia go dziesiątki kilometrów.
              Ostatnia zmiana dokonana przez Robert13; 2012-06-29, 13:54.

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19292

                #82
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13
                Główny piwowar od razu zwietrzył by podstęp i zobaczył w takim jegomościu konkurenta, który chce go wygryźć z posady.
                Mówisz z autopsji czy fantazjujesz? Z moich doświadczeń to tylko dobra wola piwowara lub/i właściciela i pieniądze. No ale jak nie masz diploma, wyników to może być trudniej.

                Pisząc calkiem serio, to lepszy jest model w którym posiada się 1/25 lub 1/30 realnego udziału, a co najwazniejsze piwo jest uwarzone na miejscu, bez przewożenia go dziesiątki kilometrów.
                Założenie browaru przez 1 właściciela i przez spółdzielnię 30 będzie miało podobną ilość formalności, więc korzystanie z mocy istniejących warzelni uważam za dużo prostsze.

                Comment

                • Robert13
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.04
                  • 899

                  #83
                  Wcześniej zrozumiałem, że taki wspólny zakup piwowarów domowych i domowe warzenie u każdego z nich na własny użytek spowoduje ominięcie procedur, że zostanie to potraktowane jako piwowarstwo domowe.

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19292

                    #84
                    Zatem nic nie stoi na przeszkodzie, abyś znalazł 25-30 chętnych na taką "współwłasność".

                    Comment

                    • slawekkazek
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.01
                      • 571

                      #85
                      Jesteśmy na facebooku:
                      Warzelnie restauracyjne. 35 osób lubi to. Profesjonalny montaż i obsługa browarów restauracyjnych!

                      Comment

                      • slawekkazek
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.01
                        • 571

                        #86
                        Z przyjemnością informuję, że w dniu 23 listopada 2012 roku Nasza Firma podpisała umowę na wykonanie i dostarczenie urządzeń do browaru w Elblągu. Więcej szczegółów na:
                        HTML:
                        www.warzelnie-restauracyjne.pl

                        Comment

                        Related Topics

                        Collapse

                        • dadek
                          Kostrzyn Wielkopolski, Okrężna 18. Browar Harpagan
                          dadek
                          Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...
                          2024-11-20, 02:51
                        • Ahumba
                          2024.10.11-12 - Lublin, Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych
                          Ahumba
                          Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
                          Start
                          2024-10-11
                          Koniec
                          2024-10-12
                          Adres
                          Dworcowa 11, Lublin
                          2024-09-21, 16:23
                        • darekd
                          Karl Strauss, Wreck Alley Imperial Stout
                          darekd
                          Browar rzemieślniczy z San Diego w Kalifornii, który w tym stanie ma jeszcze sieć browarów restauracyjnych. Działa od 1989 r.

                          Nazwa browaru to hołd złożony Karlowi Straussowi niemieckiemu piwowarowi pochodzenia żydowskiego, który dostał się do Stanów w 1939 r. i zrobił karierę...
                          2024-08-22, 22:23
                        • dadek
                          Czechy, Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
                          dadek
                          Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
                          2023-11-17, 00:48
                        • dadek
                          Czechy, Choceň, Pernerova 95, Choceňský pivovar Splávek
                          dadek
                          Trend przywracania do życia dawno zamkniętych browarów w Czechach ciągle trwa. Ten w Chocni zbudowano w 1850 roku, zakończył warzenie w 1984, nie przetrwała również pracująca tu słodownia. Potem zabudowania wykorzystywały różne firmy, m.in. z branży metalowej, biura i magazyny. Niestety,...
                          2022-09-11, 20:58
                        • Loading...
                        • Koniec listy.
                        Przetwarzanie...