Instalacje do browarów restauracyjnych/rzemieślniczych Pacovské Strojírny (Pacov)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slawekkazek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.01
    • 561

    #31
    Około 35 tysięcy euro. Cenę zwiększa wykończenie w miedzi (obróbka w miedzi to kosztowny element), ale to zależy od fantazji zamawiającego. Wykraplacz par to dodatkowy koszt około 500 euro.

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

      #32
      Czyli 35 tys w miedzi czy bez miedzi?

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • slawekkazek
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.01
        • 561

        #33
        Jasność wypowiedzi to dar Boży. Bez miedzi.

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

          #34
          Czyli jakieś 150.000 zł.
          Netto czy brutto?
          Last edited by Pendragon; 2012-06-28, 13:45.

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • slawekkazek
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.01
            • 561

            #35
            I jeszcze jedno przydatne wyliczenie. Maksymalna roczna produkcja, którą można osiągnąć z takiego maluszka to około 1250 HL piwa.

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

              #36
              Będę upierdliwy, mimo że mnie i tak nie stać - poprzednio, przy zdjęciu wydajność max była podana 250, teraz 1250...

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • kjaros
                Porucznik Browarny Tester
                🍼
                • 2007.03
                • 378

                #37
                A jak wgląda koszt kompletnej instalacji na 250 hl/y z tanko-fermentatorami i warzelnią "w inoxie"?
                Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.

                Comment

                • darko
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.06
                  • 2078

                  #38
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kjaros Wyświetlenie odpowiedzi
                  A jak wgląda koszt kompletnej instalacji na 250 hl/y z tanko-fermentatorami i warzelnią "w inoxie"?
                  A jak ogrzewany jest kocioł, bo chyba nie z tych 2 kW prądu?

                  Comment

                  • slawekkazek
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.01
                    • 561

                    #39
                    Przy zdjęciu podano informację, dotyczącą opcji podstawowej, obejmującej 3 CK-tanki (o pojemności 5 HL każdy). Koszt takiego tanku to około 6700 euro (wszystkie ceny oczywiście netto). Instalację można rozbudować, maksymalna produkcja to orientacyjnie 1250 HL (ilość gatunków, jak też ich dobór może ograniczyć tą wielkość).

                    Comment

                    • abernacka
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

                      #40
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek Wyświetlenie odpowiedzi
                      Warzelna 250 L to rzeczywiście maluszek.(...)
                      Znam mniejsze warzelnie, np tu:
                      Piwna turystyka według abernackiego

                      Comment

                      • slawekkazek
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.01
                        • 561

                        #41
                        Na początku wątku pisaliśmy też sporo o takich małych (czeskich) instalacjach. Ta warzelnia na fotce ma 50 L. i służy jako "element dydaktyczny" w szkole w Veseli nad Luznici. Od razu dodam: chodzi o szkołę średnią. Tak, tak, nieletnia młodzież w Czechach uczy się, jak produkować piwo. Rzeczona instalacja powstała oczywiście w Pacovskich Strojirnach.
                        Click image for larger version

Name:	warzelnia.jpg
Views:	1
Size:	31,3 KB
ID:	2039595

                        Comment

                        • slawekkazek
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.01
                          • 561

                          #42
                          Do kompletu dodam fotkę z tankami. Sam jestem ciekaw, kto wypija piwo uwarzone w tej szkole ?
                          Click image for larger version

Name:	tanki.jpg
Views:	1
Size:	29,4 KB
ID:	2039596

                          Comment

                          • Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

                            #43
                            W myśl przysłowia "co jsem si nadrobil si i vypiju"...

                            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                            Comment

                            • Robert13
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2010.04
                              • 899

                              #44
                              Kółka są pierwsza klasa, bo jest taka opcja, dotąd nieobecna w Polsce, a wykorzystywana w USA czyli warzenie kontraktowe -kilkanascie osób robi zrzutkę na sprzęt.
                              Na polskie warunki tych osób musiałoby być kilkadziesiąt (180tys brutto dzielone przez 50 osób), ale myślę, że b.szybko taka ruchoma warzelnia miałby kłopoty z urzędnikami lub też b.szybko wymyślono by tzw.wlaściwe regulacje i przepisy.

                              Comment

                              • kopyr
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2004.06
                                • 9475

                                #45
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Kółka są pierwsza klasa, bo jest taka opcja, dotąd nieobecna w Polsce, a wykorzystywana w USA czyli warzenie kontraktowe -kilkanascie osób robi zrzutkę na sprzęt.
                                Na polskie warunki tych osób musiałoby być kilkadziesiąt (180tys brutto dzielone przez 50 osób), ale myślę, że b.szybko taka ruchoma warzelnia miałby kłopoty z urzędnikami lub też b.szybko wymyślono by tzw.wlaściwe regulacje i przepisy.
                                Kółka w Polsce możesz sobie przyczepić do krzesła, to sobie pojeździsz. Warzelnia, tanki fermentacyjne itp. muszą być trwale związane z podłożem. Witamy w Polsce.
                                blog.kopyra.com

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X