To ci dopiero inwestycja z dostępem 1-2 razy w roku
Instalacje do browarów restauracyjnych/rzemieślniczych Pacovské Strojírny (Pacov)
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Różnie można na to patrzeć... Niektórzy nie mają za wiele czasu na marnowanie go z 20 litrowymi warkami w każdą sobotę.. Innym juz się to znudziło, a z większymi 50 ltrowymi jest naprawdę dużo cieżkiej pracy oraz kolejne inwestycje..
Wystarczy uczciwie policzyć koszty nowego sprzętu jakie poniosło się w czasie przejścia na warki 50 litrowe, by sie przekonać, że nie wychodzi wcale tak drogo.
Comment
-
-
Oczywiście mieć taki kaprys by warzyć na profesjonalnej.
Jak dla mnie, posiadanie takiej warzelni przez dwa dni w sezonie lagerowym i dwa dni w sezonie ciepłym byłoby w 100% wystarczające.
I wcale nie musiałyby być to pełne warki, raczej dwie rózne np.po 100-120l każdego dnia, 4 gatunki piwa dolnej fermentacji są jak najbardziej OK.Last edited by Robert13; 2012-06-29, 13:24.
Comment
-
-
Główny piwowar od razu zwietrzył by podstęp i zobaczył w takim jegomościu konkurenta, który chce go wygryźć z posady.
Pisząc calkiem serio, to lepszy jest model w którym posiada się 1/25 lub 1/30 realnego udziału, a co najwazniejsze piwo jest uwarzone na miejscu, bez przewożenia go dziesiątki kilometrów.Last edited by Robert13; 2012-06-29, 13:54.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedziGłówny piwowar od razu zwietrzył by podstęp i zobaczył w takim jegomościu konkurenta, który chce go wygryźć z posady.
Pisząc calkiem serio, to lepszy jest model w którym posiada się 1/25 lub 1/30 realnego udziału, a co najwazniejsze piwo jest uwarzone na miejscu, bez przewożenia go dziesiątki kilometrów.
Comment
-
Comment