Jakie piwo warto wypić?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tratshero
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.06
    • 3

Jakie piwo warto wypić?

Witam. Otóż można w internecie wieeele informacji o różnych piwach, jednak dla amatora-człowieka, który zaczyna przygodę z dobrym piwem i nie ma pojęcia od czego zacząć( chodzi o mnie ) ten napływ informacji robi tylko mętlik w głowie i nie wiadomo co wybrać. Dlatego zwracam się do Was z prośbą abyście doradzili mi jakie piwo powinienem kupić i wypić. Dodam, że wczoraj piłem obolon pszeniczne(które wg. mnie jest rewelacyjne i wiem, że do tego piwa będę wracał) jak również Amber Żywe- które mi smakowało jednak wolałbym coś co nie traci smaku tak szybko po nalaniu jak Żywe. Tak więc proszę o propozycje piwa, które stylowo jest podobne do Żywego... jakie piwo takiego rodzaju powinienem wypić.
    Czekam na propozycje
    Z góry dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Tak na dobry początek, zapoznaj się z wynikami naszego konkursu: http://www.browar.biz/piworoku/2011
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• KrzychuN
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.12
      • 74

Bardzo dobry sposób, ja tak kiedyś zaczynałem

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

Generalnie ilu jest forumowiczów, tyle będzie definicji "dobrego piwa". Ranking browar.bizu jest o tyle miarodajny, że klasyfikuje piwa według stylów, pomaga wybrać piwa w swoich kategoriach w miarę możliwości najlepsze. Jeśli chodzi o szerpoko pojęte piwowarstwo kreatywne to obecnie AleBrowar i Pinta liderują na tym polu.

Comment

• zgoda
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 3516

Własne.

"To najlepiej nam smakuje/co zrobimy sami"
          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• tratshero
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2012.06
            • 3

witam. Pilem ostatnio ciechana lagerowe i powiem, ze mi bardzo smakowalo, pilem tez ciechan wyborne niepasteryzowane i mimo zlych opini takze mi smakowalo. Ale nie wiem dlaczego nie mozecie zaproponowac mi jakis piw, ktore wam smakuja- troche ulatwi mi to sprawe, bo jesli smakuje mi ciechan lagerowe i kiedy ide do sklepu i widze duzo piw "regionalnych" i owego ciechana- to kupuje wlasnie jego, bo jakos nie moge przejsc obojetnie i go nie kupic a chec wyszukania takiego piwa, ktore by mi smakowalo tak jak ciechan jakos odchodzi w niepamiec, bo po co mam szukac jak wiem, że smakuje mi ciechan.
            Takze bardzo prosze o wasze propozycje, ktore byc moze pomoga mi znalezc piwo tak dobre dla mnie jak Lagerowe.
            Pozdrawiam

Comment

• falcon
              Porucznik Browarny Tester
              • 2004.07
              • 284

Polecam z Gościszewa :

PILS
              NATURALNE NIEFILTROWANE
              RYCERZ

Comment

Przetwarzanie...