Czenstochovia Mikrobrowarem Roku 2011 wg (kapituły) Bractwa Piwnego

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.06
    • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
    Ja juz dawno pisałem,że wybór mikrobrowarów to lody grubo kręcone.Wtedy pamiętam bractwo wybrało Bierhalle.Oczywiście tez zostałem uznany za szarlatana.
    Obojętnie jaki to był by wybór, zawsze będzie budził kontrowersję.
    "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    Bractwo Piwne
    Skład Piwa
    Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• kishar
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.10
      • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedzi
      Obojętnie jaki to był by wybór, zawsze będzie budził kontrowersję.
      Tylko dziwnym trafem wybory dokonywane przez bractwo czy też wielkiego mistrza budzą największe.

Comment

• kiszot
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2001.08
        • 8115

Smarujesz to jedziesz,nie smarujesz nie jedziesz,proste.
        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
        So von Natur, Natur in alter Weise,
        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• tomolek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 1752

Odwiedziłem kilkanaście polskich i zagranicznych browarów restauracyjnych i wizytę w częstochowskim wspominam jako jedną z mniej ekscytujących. Dotyczy to całości wrażeń, piwo, jedzenie, wystrój itd.
          Było to co prawda jakiś czas temu, może coś się zmieniło...
          www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• arzy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.06
            • 2814

Smarujesz to jedziesz,nie smarujesz nie jedziesz,proste.
            Nigdy bym na to nie wpadł, ale widocznie wiesz o czym piszesz.
            "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Bractwo Piwne
            Skład Piwa

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

Ja nie byłem w tym mikrusie więc osobiście nie próbuję podważać decyzji kapituły. Jedyne do czego mam zastrzeżenia to sposób w jaki uargumentowano ten wybór. Poważne stowarzyszenia czy instytucje powinny jasno i klarownie określić jakie czynniki brane były pod uwagę i czemu najlepszy w danej kategorii okazał się ten browar a nie inny. Tu w uzasadnieniu dowiaduje się, że największą cnotą browaru jest współpraca z Bractwem Piwnym, co samo w sobie jest motywem dość cienkim. To mi przypomina wybory nowego selekcjonera - nie mam nic do Fornalika ale jak słyszę Piechniczków że to on powinien zostać wybrany, ponieważ jest skromny to ręce mi opadają. I wcale nie ze względu na osobę kandydata, ale przez miałkość argumentów które padają na forum publicznym i obniżają rangę całej dyskusji.

Comment

• abernacka
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10862

Nigdy bym na to nie wpadł, ale widocznie wiesz o czym piszesz.
                Arzy, proszę się nie obrażaj się. Jest taki a nie inny odzew i nie ma się temu co dziwić.
                Cały czas czekamy na pełne uzasadnienie takiego a nie innego wyboru. Jakże kontrowersyjnego. Ten kto ma wiedze jak działają i wyglądają inne polskie browary resturacyjne oraz jak smakują piwa tam warzone, wybór takiego a nie innego laureata może wprawić w całkowite zaskoczenie. I niestety wprawia!
                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

Proponuje abyście zmienili sobie prezesa BP. Ten pan bardzo szkodzi waszemu wizerunkowi.

Od dawna się o tym mówi "na mieście", warto powiedzieć to wprost.

PZPN musi zmienić prezesa, Bractwo Piwne podobnie. Niech powieje trochę świeżości w Bractwie.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

Comment

• arzy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.06
                    • 2814

Pewnie tymi słowami nie zakończę tej dyskusji i czepiania się BP, ale spróbuję coś wytłumaczyć.

"Zasady i Regulamin przyznawania tytułu Mikrobrowar ROKU
                    § 1
                    Tytuł Mikrobrowar Roku przyznawany jest browarom restauracyjnym działającym na terenie Rzeczypospolitej Polskiej. W ocenie brane będą pod uwagę poniższe kryteria:
                    - oferują piwa wysokiej jakości, tzn. – piwa mieszczą się w normach przewidzianych w standardach danego typu;
                    - oferują piwa „na wynos” – np. w butelkach lub beczkach;
                    - warzą przynajmniej jeden typ piwa poza lagerem;
                    - warzą piwa sezonowe (świąteczne, marcowe itd.);
                    - stroje obsługi nawiązują do charakteru lokalu;
                    - piwa podawane są w szkle właściwym dla poszczególnych typów, najlepiej opatrzonym emblematami browaru restauracyjnego, na firmowych waflach;
                    - organizują akcje promocyjne związane ze sprzedażą piwa;
                    - umożliwiają zakup akcesoriów piwnych opatrzonych logo mikrobrowaru;
                    - istnieje możliwość zwiedzania produkcyjnej części browaru, organizowane są pokazy warzenia;
                    - istnieje możliwość zamówienia posiłku (kuchnia na miejscu);
                    - dostępna jest informacja o poszczególnych warzonych przez mikrobrowar piwach.

§ 2
                    Konkurs nie obejmuje lokali, w których nie jest warzone piwo.
                    § 3
                    W danym roku kalendarzowym jest przyznawany tylko jeden tytuł Mikrobrowar Roku
                    § 4
                    Kandydatów do tytułu Mikrobrowar Roku, wraz z pisemnym uzasadnieniem, zgłaszają członkowie Bractwa Piwnego bezpośrednio do Kapituły Bractwa Piwnego. Wnioski przyjmowane są do końca pierwszego kwartału danego roku kalendarzowego.
                    § 5
                    Kapituła Bractwa Piwnego dokonuje wyboru Mikrobrowaru Roku w formie uchwały, w ciągu miesiąca od zakończenia okresu przyjmowania zgłoszeń.
                    § 6
                    Nadanie tytułu i wręczenie medalu oraz dyplomu Mikrobrowar Roku następuje w siedzibie browaru restauracyjnego, w terminie uzgodnionym z właścicielem lub zarządcą.
                    § 7
                    W sprawach nie objętych Regulaminem decyzje podejmuje Kapituła Bractwa Piwnego.

Regulamin zatwierdzony przez Kapitułę Bractwa Piwnego podczas posiedzenia w dniu 21.02.2008 w Łodzi"

czyli, członek BP zgłasza pisemnie kandydaturę do tytułu, Kapituła się z tym zapoznanej i głosuje nad wyborem nie wystawiając żadnej pisemnej argumentacji.
                    Bardzo proszę nie pytajcie jakie wnioski jest wpłynęły, bo to nie jest miłe dla zwycięzcy jak również dla przegranych.
                    Całą odpowiedzialność za wybór ponosi Kapituła, a czy ktoś się z tym zgadza czy nie to zupełnie inna sprawa.

W Kapitule jest jedna osoba z Częstochowy.

Bractwo Piwne
                    Skład Piwa

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10862

Regulamin znamy, ale nadal nie znamy UZASADNIENIA!!!

Comment

• arzy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.06
                        • 2814

Ja juz dawno pisałem,że wybór mikrobrowarów to lody grubo kręcone.Wtedy pamiętam bractwo wybrało Bierhalle.Oczywiście tez zostałem uznany za szarlatana.
                        Jeszcze jedno
                        BROVARNIA Gdańsk Mikrobrowarem Roku 2008, jeżeli nie masz się do czego przyczepić to podpowiadam w tym roku odbył się tam Meeting EBCU.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez arzy; 2012-07-05, 10:52.

Bractwo Piwne
                        Skład Piwa

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10862

Jeszcze jedno. Czy członkowie kapituły, którzy mieli prawo głosu, wizytowali każdy browar, który działał w 2011 roku?

Comment

• arzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.06
                            • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                            Regulamin znamy, ale nadal nie znamy UZASADNIENIA!!!
                            Członek BP zgłasza kandydata, pisemnie z uzasadnieniem.
                            Kapituła czyta wnioski i głosuje nie podając uzasadnienia dlaczego zapadł taki wybór.

Bractwo Piwne
                            Skład Piwa

Comment

• abernacka
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10862

(...) głosuje nie podając uzasadnienia dlaczego zapadł taki wybór.
                              Hmm, jak na tego typu konkurs, to trochę dziwne.

Comment

• arzy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.06
                                • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                                Jeszcze jedno. Czy członkowie kapituły, którzy mieli prawo głosu, wizytowali każdy browar, który działał w 2011 roku?
                                Nie.
                                Członkowie Kapituły opierają się na wnioskach złożonych przez członków BP.

Bractwo Piwne
                                Skład Piwa

Comment

Przetwarzanie...
                                X