Czenstochovia Mikrobrowarem Roku 2011 wg (kapituły) Bractwa Piwnego

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.06
    • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
    Hmm, jak na tego typu konkurs, to trochę dziwne.
    To jest głosowanie, a nie dyskusja.
    Może to trzeba zmienić? Nie wiem.
    "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    Bractwo Piwne
    Skład Piwa
    Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie.
      Członkowie Kapituły opierają się na wnioskach złożonych przez członków BP.
      Którzy nie znają wyszystkich browarów działajacych w Polsce? Jak dla mnie to niepojętne.

To tak jakby głosować na Tyskie, w kategorii "najlepsze piwo". A, że się nie zna innych piw, mówi się trudno i dalej się głosuje na Tyskie.
      Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2012-07-05, 11:04.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10862

To jest głosowanie, a nie dyskusja.
        Może to trzeba zmienić? Nie wiem.
        Ano trzeba. W przeciwnym razie, konkurs nie bedzie poważany przez nikogo.
        No może z wyjątkiem kapituły BP i zwycięscy konkursu.

Comment

• arzy
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.06
          • 2814

Którzy nie znają wyszystkich browarów działajacych w Polsce? Jak dla mnie to niepojętne.

To tak jakby głosować na Tyskie, w kategorii "najlepsze piwo". A, że się nie zna innych piw, mówi się trudno i dalej się głosuje na Tyskie.
          No nie wiem czy tak do końca.
          Każdy, lub prawie każdy, konkurs piw, czekoladek, mleka itp. opiera się na produktach zgłoszonych.
          Jeżeli wybieramy w plebiscycie, w którym mamy zgłoszone wszystkie piwa, mleka, czekoladki to wątpię, żeby wszyscy w danym roku spróbowali wszystkiego.
          "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Bractwo Piwne
          Skład Piwa

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10862

Wybacz, ale jak na razie browarów restauracyjnych w Polsce jest jak na lekarstwo, więc takie tłumaczenie jest nie na miejscu.

Jak na razie "takich "plebiscytów", o których piszesz, w żadnej branży nie bierze się na poważnie. Wam, też nie zależy na tym aby konkurs był szanowany?
            Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2012-07-05, 11:30.

Comment

• nikita_banita
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.06
              • 1363

A ile browarów było zgłoszonych do konkursu? Może chodzi o to, że był zgłoszony tylko jeden kandydat...

Comment

• arzy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.06
                • 2814

Wybacz, ale jak na razie browarów restauracyjnych w Polsce jest jak na lekarstwo, więc takie tłumaczenie jest nie na miejscu.
                (...)
                Po za piwem istnieje rodzina.
                Potrzebne też są pieniądze.

(...)
                Jak na razie "takich "plebiscytów", o których piszesz, w żadnej branży nie bierze się na poważnie. Wam, też nie zależy na tym aby konkurs był szanowany?
                Uważam, że plebiscyt browar,bizu jest jak najbardziej szanowany.

Bractwo Piwne
                Skład Piwa

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10862

(...)
                  Uważam, że plebiscyt browar,bizu jest jak najbardziej szanowany.
                  Ja też tak uważam. A wiesz dla czego? Ponieważ, biorą tam udział WSZYSTKIE piwa warzone w Polsce!

Comment

• abernacka
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10862

Po za piwem istnieje rodzina.
                    Potrzebne też są pieniądze.
                    (...)
                    Nie wygrałem w totka, a i rodzinę również mam.

Comment

• admiro
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2005.05
                      • 248

Plebiscyt Mikrobrowar Roku jest oparty na prostych zasadach opisanych w jawnym regulaminie i przeprowadzony przez branżowe stowarzyszenie.
                      Ale oczywiście zamiast pogratulować Czenstochovii odezwały się osoby którym w tej sytuacji nie pasuje wszystko: organizator, zwycięzca i zasady.

Serdecznie gratuluję Czenstochovii, mikrobrowarowi od trzech lat przychylnemu piwowarom domowym i skłonnemu do podjęcia ryzyka gospodarczego dla promocji piwowarstwa domowego.
                      Moje piwo jest bezcenne.

Schizma miodowa.

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika admiro Wyświetlenie odpowiedzi
                        (...)
                        Ale oczywiście zamiast pogratulować Czenstochovii odezwały się osoby którym w tej sytuacji nie pasuje wszystko: organizator, zwycięzca i zasady. (...)
                        Odezwały się osoby, które po prostu mają wiedzę co oferuje browar z Częnstochowy oraz jego krajowa konkurencja.

Ps. I co z tego, że regulamin jest jawny, jeżeli uzasadnienie już nie.

Comment

• emes
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 4275

Jak Bractwo Piwne będzie tak działać jak w tym konkursie, to na same słowa w jakiejkolwiek informacji o BP typu "kapituła", "kanclerz","wielki mistrz" część forumowiczy być może będzie reagować wybuchem śmiechu.

Comment

• arzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.06
                            • 2814

(...)

Ps. I co z tego, że regulamin jest jawny, jeżeli uzasadnienie już nie.
                            Myślałem, że zrozumiałeś....
                            Nie ma żadnego uzasadnienia, tak więc nie może jawne lub tajne.

Bractwo Piwne
                            Skład Piwa

Comment

• arzy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.06
                              • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jak Bractwo Piwne będzie tak działać jak w tym konkursie, to na same słowa w jakiejkolwiek informacji o BP typu "kapituła", "kanclerz","wielki mistrz" część forumowiczy być może będzie reagować wybuchem śmiechu.
                              Odkąd pamiętam, jestem w bractwie od 2004, zawsze budziło uśmiechy, przyzwyczaiłem się
                              Nie przyzwyczaję się do chamstwa i bezpodstawnych zarzutów.

Bractwo Piwne
                              Skład Piwa

Comment

• Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

Stara zasada prawna mówi: nikt nie jest sędzią we własnej sprawie. Zasada ta obowiązuje również w obecnym systemie prawnym, np. radni są wyłączeni z głosowania, jeśli dotyczy ono ich interesu prawnego. Podobnie jest w spółkach prawa handlowego i wielu innych instytucjach i sytuacjach. Tymczasem w Częstochowie mamy takie coś:
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bractwo Piwne
                                ...Członkowie Bractwa Piwnego byli świadkami powstawania pubu Oslo. Na bazie tego lokalu, mającego największą wówczas ofertę piw butelkowych i beczkowych, powstał Krąg Częstochowski Bractwa Piwnego...
                                Od 2 lat browar Czenstochovia współpracuje z Bractwem Piwnym przy organizacji Częstochowskiego Konkursu Piw Domowych Bractwa Piwnego...
                                Żebyście się skichali, to nie uda wam się wybronić od zarzutów kumoterstwa i nieobiektywności, tym bardziej że system wyłaniania zwycięzców jest nieprzekonujący, a uzasadnienia decyzji brak.

Ja w takiej sytuacji albo całkowicie wyłączyłbym członków Bractwa z jury konkursu, albo po prostu wyłączył browar z powodu zbyt bliskich związków z oceniającą instytucją. Nie sądzę, żeby właściciele się obrazili z tego powodu, a całkowicie uniknęłoby się posądzeń o stronniczość, czy wręcz nieuczciwość.
                                Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2012-07-05, 20:48.

Comment

Przetwarzanie...
                                X