Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
Wyświetlenie odpowiedzi
Jakie piwo jest najzdrowsze?
Collapse
X
-
Czytam - potato, myślę - pomelo.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziWszystko zależy od stężenia. W niektórych stylach pewna ilość masełka nie przeszkadza np czeski pils, tmave.
Comment
-
-
Przedwczoraj byłem w knajpie. Z lanych piw mieli Carlsberga i Kasztelana. Wziąłem tego drugiego - wypiłem jedno. Wróciłem do domu i wieczorem napiłem się butelkowego Rowing Jacka z Ale Browaru. Nie uważam się absolutnie za piwnego znawcę. Dopiero uczę się smakować piwo i pić je w sposób bardziej "świadomy". Ale Wioślarz miał się do Kasztelana mniej więcej tak jak krzesło elektryczne do krzesła z Ikei. Muszę przyznać, że z kilkudziesięciu polskich piw (oczywiście nie tych koncernowych) wypitych ostatnio to właśnie Rowing Jack jest jak na razie moim zdecydowanym faworytem. A Kasztelan... spuszczam zasłonę miłosierdzia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzitam diacetyl nie razi dopóki nie staje się uciązliwy, vide Lubuskie.
A piłeś piwo w Greifenklau w Bamberg? Tam to jest masełko w płynie. A czy to w stylu? Oni mają to głęboko gdzieś.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi(...) Oni mają to głęboko gdzieś.Last edited by abernacka; 2012-07-23, 18:01.
Comment
-
-
Jezeli chodzi o Ciechana wybornego to tak mi sie wydaje ze ma maslany posmak na koncu jak wydychasz powietrze po małym łyczku ale ekspertem nie jestem ale mi bardzo smakuje, do tych zwyklych sikaczy jak lech tyskie itp nie ma porównania
Comment
-
Comment