Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Zasady zachowania w czeskim lokalu
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Ale też nie bądźmy zbyt surowi dla siebie - takie trendy, żeby sprzedać gorzkie, wytrawne alkohole pokoleniom wychowanym na sprite'cie fancie i coca-coli podejmowane są wszędzie na świecie.
I tak jak pisze Żą, dziabanie tym sokiem z tego pojemnika na mydło w płynie jest tak samo atrakcyjne wizualnie jak łyżeczkowanie piany brudną łychą.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziosobliwe zachowanie...
Ostatnio byłem na piwie w lubelskiej knajpie, w której podają Guinnessa, Beamisha, Bishops Fingera, Spitfire, Cydr, Paulanera. Na ogródku było z 50 osób, rozejrzałem się co ludzie piją, pierwsze miejsce piwo z sokiem i słomką (nie tylko kobiety), drugie Warka Strong, trzecie Żywiec z kija. Oprócz naszego stolika tylko 1 (jeden) koleżka pił stouta....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziO kurna... a jak tak Kruka w Setce lałem. Doszło do profanacji, chyba...
Comment
-
-
Powinny teraz powstać specialnie dla czeskich kelnerów 'Zasady bycia miłym dla klienta'.
Jeden z punktów mógłby być zredagowany mniej więcej tak:
Klient to nie twój wróg
Pracujesz w ogólnodostępnej gospodzie/piwiarni/restauracji. Ludzie którzy się tu pojawiają nie chodzą ci po twoim prywatnym mieszkaniu i nie depczą ci twoich perskich dywanów i to nie twoja żona musi im gotować czy nalewać piwo. Oni naprawdę 'zrzucają' się na twoją pensję więc czasem możesz przykleić do twarzy coś na kształt grymasu sugerującego uśmiech czy po prostu bez marudzenia podać im to o co poproszą.Last edited by Mikko; 2012-07-14, 20:15.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAle też nie bądźmy zbyt surowi dla siebie - takie trendy, żeby sprzedać gorzkie, wytrawne alkohole pokoleniom wychowanym na sprite'cie fancie i coca-coli podejmowane są wszędzie na świecie. Parę dobrych lat temu widziałem artykuł, czy ulotkę, w której producent koniaku Courvoisier zachęcał do przyrządzania z niego drinków właśnie ze spritem, likierami, lodem itd. A to jest po prostu profanacja koniaku. Podobna sprawa jest z berlinerem.
Berliner, gose i inne kwaśne wynalazki to są wypierdki w świecie piwa. Picie ich z sokiem jest aktem łaski, bo w przeciwnym przypadku skończyłyby w kanalizie. Ja dam radę wciągnąć berlinera ohne schuss bo jestem zboczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziJa dam radę wciągnąć berlinera ohne schuss bo jestem zboczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedziPowinny teraz powstać specialnie dla czeskich kelnerów 'Zasady bycia miłym dla klienta'.
Jeden z punktów mógłby być zredagowany mniej więcej tak:
Klient to nie twój wróg
Na turystów bierze się poprawkę, jak wszędzie. Do pewnych granic oczywiście, bo całym sercem wspieram wszelkie szykany, w tym fizyczne, wobec delikwentów zamawiających rytualne piwo z sokiem.
Comment
-
-
Dyskusja zeszła na ziemniaki, a tymczasem czescy miłośnicy piwa demaskują praktyki brneńskiego minibrowaru Magistr. Zlewy w lodówce, sok do robienia piwa owocowego - skąd my to znamy...Niewątpliwie polski wariant piwnej kultury może być atrakcyjny dla "restauratorów".
Foto dostępne na FBPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
wracając do Czech swego czasu w Brnie znajoma zamówiła piwo z sokiem, po 10 minutach oczekiwania otrzymała kufel z mieszkanką soku pomarańczowego i piwa w proporcjach pół na pół... Dla odmiany kilkukrotnie widziałem "napój" składający się z czerwonego wytrawnego wina i coli
Comment
-
Comment