Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich użytkowników.
Interesuje mnie zagadnienie doboru piw do potraw. W przypadku wina temat jest rozpracowany, podstawowa wiedza w tym zakresie powszechnie dostępna, a na butelkach zwykle zamieszczone są odpowiednie sugestie. Tymczasem jeśli chodzi o piwo, ciężko coś znaleźć.
Zatem:
1. Czy istnieją jakieś ogólne zasady w tym względzie?
2. Czy istnieją jakieś opracowania w tym temacie?
3. A może, podobnie jak w przypadku wina są jakieś specjalistyczne kursy?
Moje dotychczasowe poszukiwania nie były zbyt owocne - znalazłem jedynie parę słów na piwoznawcy.pl. Nie trafiłem też na informacje w języku angielskim (innymi nie władam).
Interesuje mnie zagadnienie doboru piw do potraw. W przypadku wina temat jest rozpracowany, podstawowa wiedza w tym zakresie powszechnie dostępna, a na butelkach zwykle zamieszczone są odpowiednie sugestie. Tymczasem jeśli chodzi o piwo, ciężko coś znaleźć.
Zatem:
1. Czy istnieją jakieś ogólne zasady w tym względzie?
2. Czy istnieją jakieś opracowania w tym temacie?
3. A może, podobnie jak w przypadku wina są jakieś specjalistyczne kursy?
Moje dotychczasowe poszukiwania nie były zbyt owocne - znalazłem jedynie parę słów na piwoznawcy.pl. Nie trafiłem też na informacje w języku angielskim (innymi nie władam).
Comment