Piwna rewolucja - slogan bez pokrycia?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ElDesmadre
    - a przecież dotyczy ledwie bardzo optymistycznie zakładając 5% rynku i sprowadza się w głównej mierze do mody na amerykańskie chmiele, która też w końcu może przeminąć, a na pewno nie będzie miała wpływu na główny nurt
    Skończy się moda na amerykańskie chmiele, to crafty znajdą sobie inny fetysz . Już mówią, że sour is new hoppy, potem znajdzie się coś innego, np. nastanie moda na gruit. Ale oczywiście główny nurt będzie płynąć tak jak płynie, co najwyżej tu i ówdzie utworzy się jakaś mała odnoga.
    Tak naprawdę jeśli dojdzie do rewolucji, to będzie ona autorstwa wielkich koncernów, np. zmiana metody wytwarzania piwa na mieszanie wody z alkoholem i ekstraktem smakowym. To byłaby prawdziwa rewolucja, która mogłaby na zawsze zmienić rynek piwa. Albo piwo instant, w proszku . Ale na pewno piwną rewolucją nie jest uleganie modzie na ciekawsze style piwne niż jasny lager.
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19292

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
      Wy się podniecacie reklamą małych browarów, tamci koncernów. Czym się różnicie? Niczym.
      Ciekawe jak aktualne jest dziś to zdanie Przecież nadal wojna na reklamy, wpisy i etykietki trwa...

Comment

• leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

Prezesie ty to masz grzebanie w genach chyba

Warte zapamiętania wyważone zdania czterech piwnych celebrytów AD 2017, które pokazują, że nie w każdej dziedzinie życia młodość znaczy rewolucja

Comment

• fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3491

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
          Prezesie ty to masz grzebanie w genach chyba

Warte zapamiętania wyważone zdania czterech piwnych celebrytów AD 2017, które pokazują, że nie w każdej dziedzinie życia młodość znaczy rewolucja
          A pomóż koledze, stary jestem, doliczyłem do dwóch, możesz na priv

Swoją drogą warto przeczytać całość, od początku do końca, sam z przyjemnością przeczytałem. Mądrze i rzeczowo kiedyś pisano, chciało się ludziskom a spojrzenie mieli świeże, młodzieńcze, nie skalane komerchą i gwiazdorstwem.

Z drugiej strony jednak widać, ze wszystko już dawno zostało powiedziane i szkoda bić pianę co piątek...
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
            A pomóż koledze, stary jestem, doliczyłem do dwóch, możesz na priv

[...]
            Ja wiem, że Żą czy Chemmo swego czasu nikt nie przebijał ale nie znać Masona i docenta?...

Comment

• IvanH
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2007.06
              • 63

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
              Rewolucja to zmiana całościowa, to burzenie starego porządku i zastępowanie go nowym. A w tym przypadku nic się nie burzy, nic nowe nie powstaje (Pinta i Alebrowar warzą w istniejących browarach, które w ten sposób radzą sobie z własną nieudolnością), nie powstają żadne nowe style piwa. Po prostu paru gości znalazło sobie niszę rynkową i robi swoje, głównie w celu zarobienia pieniędzy.

Krzysiu dalej zgryźliwie walnie, że wszystko dla kasy...

Comment

• Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

A co, dopłacają do interesu?

Comment

• IvanH
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2007.06
                  • 63

Wiemy, że nie, ale może wkładają w to chociaż trochę pasji, coś więcej niż proste pobudki.

Jak obserwuję prawdziwych pasjonatów, którzy otwierają browary (za pieniądze banków), to trudno nie kibicować.

Przemyśl to.

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

Przemyślałem, ale co to ma do rzeczy? Nadal nie dopłacają.

Comment

• bzium1986
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2009.06
                      • 86

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                      Przemyślałem, ale co to ma do rzeczy? Nadal nie dopłacają.
                      większość dopłaca.

Comment

• franekf
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2004.06
                        • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bzium1986
                        większość dopłaca.
                        To żyjemy w kraju pełnym filantropów, bo liczba tych potencjalnie dopłacających chyba ciągle rośnie?
                        Ostatnia zmiana dokonana przez franekf; 2017-03-13, 19:47.
                        Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
                        http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                        Piwny Janusz bez Teku

Comment

• becik
                          🥛🥛🥛
                          • 2002.07
                          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bzium1986
                          większość dopłaca.
                          Skoro większość dopłaca tzn, ze w najbliższym czasie można się spodziewać masowego zamykania browarów? Tak jak z tymi z lat 90-tych?

Skoro masz taką wiedzę, że większość dopłaca to podaj które, a które nie
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                            Skoro większość dopłaca tzn, ze w najbliższym czasie można się spodziewać masowego zamykania browarów?
                            To może być tak, jak z Żydem, który na pytanie, jak mu interes idzie, powiedział, że wcale nie idzie i dopłaca do niego.
                            - No to z czego ty żyjesz, jak ciągle dopłacasz?
                            - W niedzielę mam zamknięte, wtedy nie dopłacam i z tego żyję.

Bzium, żartowniś z ciebie ...

Comment

• darekd
                              🍺🍺🍺
                              • 2003.02
                              • 12761

Widzę, że akurat najbardziej zainteresowanymi osobami w zaglądaniu do cudzego portfela są ci, co deklarują że do tego portfela się nie dorzucą.

Comment

• becik
                                🥛🥛🥛
                                • 2002.07
                                • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
                                Widzę, że akurat najbardziej zainteresowanymi osobami w zaglądaniu do cudzego portfela są ci, co deklarują że do tego portfela się nie dorzucą.
                                Darku, kupuję piwa z browarów rzemieślniczych więc chyba logiczne, że chcę wiedzieć czy aby któremuś z nich nie jest sądzony upadek. Tak aby na wszelki wypadek zdążyć kupić i spróbować ich piwa.
                                Nie wiem czy pijesz do mnie czy nie ale dopóki kupuję mikrusy, a kupuję to do portfela browarom się dorzucam.
                                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment