Gniewosz Gontyniec - gdzie wpisać komentarz i ocenę ?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Browar-Besko
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.06
    • 317

Gniewosz Gontyniec - gdzie wpisać komentarz i ocenę ?

Mam dwa piwa: Gniewosz Gontyniec Jasne i Ciemne, ale nie wiem gdzie je wpisać, bo na liście takich piw nie ma. Może ktoś wie ?
    Na Czarnkowie są jakieś Gniewosze, ale nie Gontyńce.
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Gniewosz to nazwa marki piwa, Gontyniec to nazwa (wirtualnego póki co) browaru.
    W czym problem? Akurat to wydaje się proste.
    Nie ma ciemnego - to go zgłoś tam gdzie trzeba, nie zapominając o parametrach.
    Oczywiście o ile masz pewność co do miejsca produkcji
    Last edited by Pendragon; 2012-07-19, 19:41.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Browar-Besko
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2011.06
      • 317

Nie wiem jak się zgłasza nowe piwo, ale poniżej zamieszczam etykietę tego piwa.
      Nie chce mi się wierzyć by ktoś ze starszych sympatyków normalnych piw nie zauważył go, a ja miałbym je zasygnalizować jako pierwszy.
      Attached Files

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Już ty się nie bój, piwo zauważone, bo z nim jest taki kłopot, że było produkowane w Witnicy - i tam go szukaj. Teraz widzę, że ma należałoby mu zmienić ekstrakt o 0,1 i tym samym zrównać z Koźlakiem.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Browar-Besko
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2011.06
          • 317

No to teraz wszystko jasne, oba trafią do Witnicy. Szkoda, że z tymi nazwami ktoś mąci.

Comment

• Browar-Besko
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2011.06
            • 317

No to kolega Pendragon niechcący wprowadził mnie w błąd, bo zauważyłem w podobnych wątkach, że Gniewosz Gontyniec Jasny jest w Amberze, a Ciemny w Krajanie.
            Rzeczywiście panuje tu jakieś zamieszanie.

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Wybudują ten browar to się sprawy wyprostują. Już niedługo.

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Wybudują ten browar to się sprawy wyprostują. Już niedługo.
                Amber to już kwestia nieaktualna, a jak z Krajanem jest to nie wiadomo. Początkowo ciemne było z Krajana, ale ten zawiesił działalność i wtedy ciemnego Gontyńca przenieśli do Witnicy. Jasny też stamtąd może pochodzić. Po prostu musisz testować i porównywać smakowo z bliźniaczymi wyrobami Witnicy, Krajana i Czarnkowa.

Comment

Przetwarzanie...
                X