Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar rzemieślniczy - co dalej
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71 Wyświetlenie odpowiedziTak wiem, przez sześć lat robiłem w podobnym biznesie. Ale lanie do samych kegów to może być strzał w kolano. Ile jest w Polsce lokali wielokranowych, które znajdą miejsce dla Artezana (przy założeniu, że ilość podobnych projektów wzrośnie). I druga sprawa ile można w takim lokalu sprzedać kegów rocznie przy już dość dużej konkurencji tak drogiej (typu Mikkeler) czy relatywnie taniej jak małe czeskie browary."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziTak, to jest bardzo ciekawy temat. Moje założenie było takie: piwo się sprzeda w Warszawie - gdzie mieszkańcy maja "otwartą mentalność", bywają w różnych miejscach także za granicą, są w miarę majętni. Jak na razie rynek to całkowicie zweryfikował.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziBrakuje tak jak w Czechach czwartego kranu z czymś ciekawym.
Comment
-
-
A mnie kiedyś zaświtał koncept by na kranach było więcej niż trzy gatunki piwa. Nawet jeśli ktoś wymyśli trzy to jakie, a jak cztery to jakie?
Mój pomysł:
Mild 9° / Witbier 10° / American Weizen 11° / Pale Ale 11° / Amber Ale 12° / Stout lub Porter 12,5 ° / California Common 13° / AIPA 14°
Tak by na kranach było łagodne, bursztynowe, ciemne i/ew. coś ekstra.
Comment
-
Comment