Uboga oferta piwna w trójmiejskich knajpach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Makaron
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    Chłopaki, pożyczcie mi forsę na start, to wam taki pub otworzę w Trójmieście
    Hmmm z drugiej strony mozna byloby lekko zaczac od pomorskiego festiwalu piwa. Ktoch chetny na organizacje czegos takiego?
    "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Arek, nie fantazjuj proszę. Sprawa jest poważna. Pić się chce, ale iść nie ma gdzie.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedzi
        Hmmm z drugiej strony mozna byloby lekko zaczac od pomorskiego festiwalu piwa. Ktoch chetny na organizacje czegos takiego?
        Zaprosić ekipę wrocławsko-opolską, mają już doświadczenie i kontakty.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Makaron
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
          Arek, nie fantazjuj proszę. Sprawa jest poważna. Pić się chce, ale iść nie ma gdzie.
          No niestety, ale jak Degustatornia, Kandelabry, Zloty Ul maja gdzies by dostarczyc chociazby Rycerza z Gosciszewa , browaru ktory jest w okolicy, to marzenia o innych ciekwaych piwach jest tak samo realne jak moj festiwal piwa.
          "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
            Nie uważam żeby było dobrze, ale tragicznie też nie jest. Tylko kilka miast ma lepiej. (...) Należy zauważać to co pozytywne. (...).
            Pendi, ja nadal widzę to wszystko w czarnych barwach.

Prawie wszystkie ciekawe nowości przechodzą nam koło nosa. Artezana nadal nie ma, nowości z Jabłonowa również a ostatnie wypusty z Ale Browaru były dostępne u nas w śladowych ilościach.

Powiedz, z czego mamy się tutaj cieszyć?

To, że nie doczekamy się w 3mieście knajp pokroju Piwoteki Narodowej czy Omerty, z tym się już pogodziłem, ale żeby w naszej aglomeracji nie można było napić się czegokolwiek pijalnego na co dzień, no to już jest granda!

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

Pomyśl sobie, ze podobnie czuje się większość forumowiczów

Comment

• canigggia
                Porucznik Browarny Tester
                • 2009.10
                • 451

Pendi, ja nadal widzę to wszystko w czarnych barwach.

To, że nie doczekamy się w 3mieście knajp pokroju Piwoteki Narodowej czy Omerty, z tym się już pogodziłem, ale żeby w naszej aglomeracji nie można było napić się czegokolwiek pijalnego na co dzień, no to już jest granda!
                To stwórzmy taką knajpę sami!
                Browarnik Tomek
                TomCani

Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

Comment

Jak mi się chce pić, to walę do swojej piwniczki, tam zapas spory mam ... jasne, ciemne, mocne, koźlki, pilsy, ale, stout'y, koelsch'e (te akurat jeszcze w fermentatorze na cichej) ... i kilka bezstylowych
                  A do knajp już dawno nie chodzę, szkoda kasy na wyroby piwopodobne, 50 zł na wyjaśnie pęka jak nic , a za tyle ile słodu ze Strzegomia można kupić
                  Czasem wpadam do Alkoafro, mają jakąś Pintę w dobrej cenie

Comment

• canigggia
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2009.10
                    • 451

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jak mi się chce pić, to walę do swojej piwniczki, tam zapas spory mam ... jasne, ciemne, mocne, koźlki, pilsy, ale, stout'y, koelsch'e (te akurat jeszcze w fermentatorze na cichej) ... i kilka bezstylowych
                    Gdzie jest ta piwnica? Wstaw tam stoliki, ławy, barek, sprzęt audiofilski, TV (żeby oglądać zwycięskie meczy naszych wspaniałych piłkarzy) i otwórz tam knajpę
                    Browarnik Tomek
                    TomCani

Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

(...):
                      Rozumiem, że masz na myśli piwa domowe? Hmm, nie dziękuję

Comment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia Wyświetlenie odpowiedzi
                        Gdzie jest ta piwnica? Wstaw tam stoliki, ławy, barek, sprzęt audiofilski, TV (żeby oglądać zwycięskie meczy naszych wspaniałych piłkarzy) i otwórz tam knajpę
                        Na czarno się boję skarbówka nie śpi ... dziure budżetową zasypują

A na legalu to nie ma tyle siły aby zorganizować wszystko:

Mój ulubiony fragment:
                        "Ostrzegamy też, że droga ta jest długa, kosztowna, pełna frustracji i upokorzeń. Nam załatwienie wszystkich potrzebnych pieczątek zajęło 13 i pół miesiąca, wymagało 97 wizyt w urzędach i u okołourzędowych specjalistów i rzeczoznawców, musieliśmy ponieść 20 tys 674 zł różnych opłat kosztów urzędowych i skarbowych."

Comment

Rozumiem, że masz na myśli piwa domowe? Hmm, nie dziękuję

Tak, domowe, a czemu dziekujęsz?

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10861

Traumatyczne doświadczenia z nimi.

Comment

• jacer
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2006.03
                              • 9875

abernacka nie lubi domowych, bo wszystkie są niedobre.
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

Comment

Traumatyczne doświadczenia z nimi.
                                Myślałem, że tylko mój brat jest na nie uczulony (choć jak nie wie, że domowe, to mu smakują), a jednak ktoś jeszcze się znalazł.
                                Moje żona też nie pije domowych, ale z nerwów na mnie, że jej bałagan w kuchni robię

Comment

Przetwarzanie...
                                X