Uboga oferta piwna w trójmiejskich knajpach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

Uboga oferta piwna w trójmiejskich knajpach

Czas najwyższy trochę ponarzekać na trójmiejskie knajpy, które podobnie jak większość sklepów nie oferuje nic godnego do uwagi. Ostatnie "nowości" w postaci Obolońia, Skalaka nie mają prawa w nikogo zadowolić. Pozostała oferta również nie zachwyca. Od dłuższego czasu znana prawie wszystkim Degustatornia, raczy nas jedynie potworkami w postaci piw smakowych typu Czarna Fortuna. Czy już na prawdę nie można podpiąć niczego godnego?

Pięknym przykładem obrazującym naszą niedole jest wpis kolegi Hasintusa:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedzi
    (...) Moje założenie było takie: piwo się sprzeda w Warszawie - gdzie mieszkańcy maja "otwartą mentalność", bywają w różnych miejscach także za granicą, są w miarę majętni. Jak na razie rynek to całkowicie zweryfikował. Sprzedajemy do Łodzi, do Krakowa, do Poznania. Jest zainteresowanie we Wrocławiu i w Katowicach.(...).
    Pytam się, gdzie w tym całym zamieszaniu jest Gdańsk, Gdynia, Sopot?
    Do tej pory, aby napić się piw z Alebrowaru muszę jechać do Wejherowa, bo trójmiejskie knajpy nie ma co liczyć. Podobnie jest teraz z Artezanem. Ręce opadają!
    Piwna turystyka według abernackiego
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

"Na zdrowie" Szalejesz Dwa browary, Ambery, Skalaki, Obołonie a Tobie mało... Ja Ciebie doskonale rozumiem ale jednak narzekać na Skalaki, możliwość picia Żywego czy Koźlaka oraz piw z Browarni to trochę przesada.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Makaron
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
      "Na zdrowie" Szalejesz Dwa browary, Ambery, Skalaki, Obołonie a Tobie mało... Ja Ciebie doskonale rozumiem ale jednak narzekać na Skalaki, możliwość picia Żywego czy Koźlaka oraz piw z Browarni to trochę przesada.
      No do tego Fortuna i Ciechan

Ale GOCHA i Gosciszewa brak.
      "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Są też Primatory.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Rzeszowiak
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2009.04
          • 1597

W mojej ocenie oferta pomorska jest dobra, ale w porównaniu do Krakowa czy Wrocławia monotonna.

Ja jednak porównując ją z ofertą Rzeszowa gdzie są tylko dwie knajpy z dobrym lanym piwem polskim i czeskim (choć na warunki Polskie to i tak niezły wynik) i żadnego minibrowaru, mogę ocenić ją jako zróżnicowaną. Tyle, że w poszukiwaniu bardziej wyrafinowanych smaków mam bliżej do Krakowa niż z Gdańska .

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
            Czas najwyższy trochę ponarzekać
            Z narzekania jeszcze nic nigdy dobrego nie wyrosło. Jedyny sens tego tematu jest taki, że może przeczyta to jakiś właściciel lokalu, albo zainspiruje to kogoś do założenia takiego przybytku. Nie musi to być zaraz w typie Omerty, mogłaby być ZUPa. Wystarczyłoby 8 rotacyjnych nalewaków z czymś innym niż to jest do tej pory. Widziałbym to tak: 3 na projekty typu Pinta, Ale Browar, Artezan, 1 na piwa z polskich browarów restauracyjnych, 2 na małe czeskie, 2 na wynalazki z USA, UK czy Niemiec. Jeden taki lokal i od razu jest uśmiech.
            Last edited by Pendragon; 2012-07-25, 11:33.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Makaron
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
              Z narzekania jeszcze nic nigdy dobrego nie wyrosło. Jedyny sens tego tematu jest taki, że może przeczyta to jakiś właściciel lokalu, albo zainspiruje to kogoś do założenia takiego przybytku. Nie musi to być zaraz w typie Omerty, mogłaby być ZUPa. Wystarczyłoby 8 rotacyjnych nalewaków z czymś innym niż to jest do tej pory. Widziałbym to tak: 3 na projekty typu Pinta, Ale Browar, Artezan, 1 na piwa z polskich browarów restauracyjnych, 2 na małe czeskie, 2 na wynalazki z USA, UK czy Niemiec. Jeden taki lokal i od razu jest uśmiech.
              Eeee... Czemu tak? A nie lepiej 2-3 nalewaki? W 2 stala pozycja a w 3 rotacyjnie cos ciekawego. To by dalo przewage taka, ze klient moglby sobie wybrac albo cos co zna, albo cos ciekawego.
              "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

No to niech stanie na sześciu

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                  Drogi Zygmucie, nie przesadzajmy.
                  Oboloń smakuje jak pospolita koncernówka (zreszta takowym jest).
                  Skalak, mocno wyczuwalne w smaku i zapachu nuty żelaza.
                  Amber, kilka lat temu to było piwo a teraz....

Browarnie i Browar Piwna, pomijam celowo.

ps. Pendi, nie można czarować rzeczywistości. Według ciebie jest tak różowo? Według mnie niestety jest szaro-buro.

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Nie uważam żeby było dobrze, ale tragicznie też nie jest. Tylko kilka miast ma lepiej. Nie koncentrujmy się na tym co złe, bo tylko umacniamy ten stan rzeczy. Należy zauważać to co pozytywne. Można też trochę temu pomóc poprzez rozmowy z właścicielami lokali. Ktoś tu nawet niedawno podał przykład jak to można robić, nie pamiętam już kto ("Dzień dobry, macie może piwo z browaru Pinta? Nie. A to szkoda, bo na mieście dużo się pozytywnych opinii o tym piwie słyszy"). Muszę przyznać, że spodobało mi się takie "podejście" (w sensie użycie sztuczki) właściciela lokalu z piwem, sam stosowałem inne nieskuteczne metody w rozmowach, przez co szybko się zniechęciłem.

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nie uważam żeby było dobrze, ale tragicznie też nie jest. Tylko kilka miast ma lepiej.(...).
                      Pamiętajmy, że 3miasto to ponad milionowa aglomeracja, w której to aż się prosi o taki lokal.

Comment

• Makaron
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.08
                        • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                        Pamiętajmy, że 3miasto to ponad milionowa aglomeracja, w której to aż się prosi o taki lokal.
                        No co chesz.... przeciez jest Zloty Ul w Sopocie. Masz pelno nalewakow
                        Last edited by Makaron; 2012-07-25, 14:57.

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedzi
                          No co chesz.... przeciez jest Zloty Ul w Sopocie. Masz pelno nalewakow
                          Tja...
                          Wychodząc z tego założenia, to w przeciętnym sklepie jest dostępnych około stu różnych piw, na które nie ma się ochoty nawet spojrzeć.
                          Last edited by abernacka; 2012-07-25, 15:08.

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Chłopaki, pożyczcie mi forsę na start, to wam taki pub otworzę w Trójmieście

Comment

• Makaron
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.08
                              • 2107

hmmm zapewne w 200 000zl bysmy sie zmiescili ...

Comment

Przetwarzanie...
                              X