Piwo z biedronki.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • giggsy21
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2012.07
    • 3

Piwo z biedronki.

Załozylem ten temat, bo chce sie przekonac czy piwo z biedronki faktycznie gorzej smakuje - mowie tutaj np. o normalnym Carlsbergu w butelce/lechu w puszcze - w porównaniu do tych samych piw np. ze zwykłego monopola. Ostatnio ze znajomymi zauwazylismy, ze to z biedry jest po prostu gorsze - jakby lekko wygazowane, bez smaku.
    Jakie są wasze wrazenia? jest to w ogole mozliwe|?
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23965

Raczej szkoda Twojego czasu na szukanie różnic między tymi trunkami.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

Te piwa są zawsze jednakowo beznadziejne, czy z Biedronki czy z Almy czy z francuskiej restauracji gdzie butelka wody kosztuje 100 zł.

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10785

A ja myślałem że piwo jest ze słodu
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• almin
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2007.12
          • 83

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
          A ja myślałem że piwo jest ze słodu
          Kormoran wypuścił kolejny wynalazek - "Biedronka w piwie".
          W planach są także "Żubr w piwie" oraz "Bigos w piwie"

Comment

• tomolek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika giggsy21 Wyświetlenie odpowiedzi
            Załozylem ten temat, bo chce sie przekonac czy piwo z biedronki faktycznie gorzej smakuje - mowie tutaj np. o normalnym Carlsbergu w butelce/lechu w puszcze - w porównaniu do tych samych piw np. ze zwykłego monopola. Ostatnio ze znajomymi zauwazylismy, ze to z biedry jest po prostu gorsze - jakby lekko wygazowane, bez smaku.
            Jakie są wasze wrazenia? jest to w ogole mozliwe|?
            A to ze zwykłego monopola ma jakiś smak??
            Ostatnie moje wrażenia z Carlsbergiem są takie, że lepiej tym nawet kiełbasy z grilla nie polewać...
            www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• vinhodoporto
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2009.02
              • 82

Chciałbym grzecznie zwrócic uwagę na to, żę kolega grzecznie spytał czy czujemy róznicę. Nie prosił o ideologię tylko fakty

Comment

• bayern71
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.06
                • 1004

A zaraz podpowie jaki jest środek na kaca bo jemu pomaga, a trzy posty później zapyta czy ktoś o takim środku słyszał bo on nie wie czy kupić.

Comment

• vinhodoporto
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2009.02
                  • 82

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71 Wyświetlenie odpowiedzi
                  A zaraz podpowie jaki jest środek na kaca bo jemu pomaga, a trzy posty później zapyta czy ktoś o takim środku słyszał bo on nie wie czy kupić.
                  Jak na razie to tylko ty o tym wspomniałeś Nie siej demagogii. Ale nie róbmy ot
                  Last edited by vinhodoporto; 2012-07-27, 12:09.

Comment

• tomolek
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vinhodoporto Wyświetlenie odpowiedzi
                    Chciałbym grzecznie zwrócic uwagę na to, żę kolega grzecznie spytał czy czujemy róznicę. Nie prosił o ideologię tylko fakty
                    Nie ma w tym żadnej ideologii, fakt jest taki, że jeżeli ktoś trochę w życiu spróbował dobrego piwa to Carlsberg jest dla niego niepijalny. Ja w każdym razie nie jestem w stanie tego piwa wypić...
                    www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• vinhodoporto
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2009.02
                      • 82

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nie ma w tym żadnej ideologii, fakt jest taki, że jeżeli ktoś trochę w życiu spróbował dobrego piwa to Carlsberg jest dla niego niepijalny. Ja w każdym razie nie jestem w stanie tego piwa wypić...
                      Ja wiem wiem, giggsy21 jednak pytał, czy jest gorsze jedno od drugiego. a nie czy w ogóle jest złe.
                      Last edited by vinhodoporto; 2012-07-27, 13:03.

Comment

• VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

Moim zdaniem nie ma żadnej różnicy.
                        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• tomolek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vinhodoporto Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ja wiem wiem, kolega jednak pytał, czy jest gorsze jedno od drugiego. a nie czy w ogóle jest złe.
                          Prawidłowa odpowiedź: szkoda pieniędzy i wątroby na takie porównania
                          www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• giggsy21
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2012.07
                            • 3

Kilka osób chyba nie zrozumiało pytania więc powtórzę - czy Carlsberg/Lech biedronkowy różni się wg was w smaku o tych kupionych w innych sklepach?
                            Nie pytałem czy jest to piwo dobre czy złe, ani czy wam generalnie smakuje

A zapytałem, bo nie dośc, że sam czuję jednak tę różnicę, to zauważyło to też kilku moich znajomych i jestem ciekawy opinii innych. pozdrawiam

Comment

• rohozecky
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2008.11
                              • 1840

Szczerze mówiąc, chyba co najmniej zdecydowana większość z nas w ogóle nie pija napoju o tej nazwie, w tym problem.
                              ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

Przetwarzanie...
                              X