Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Wyświetlenie odpowiedzi
Według Urzędu Celnego witbier to nie piwo
Collapse
X
-
-
Pewnie ok. 22 hl, co daje ok. 1500 zł domiaru. Odwołanie zróbcie jak najbardziej, macie do tego prawo. Nawet jeśli Dyrektor Izby w Warszawie (II instancja) podzieli zdanie Naczelnika UC to jeszcze nie tragedia. Jeśli was to nic nie kosztuje każde działanie ma sens. Skarga do WSA też jest waszym prawem. Może dzięki temu więcej osób dowie się o innych piwach, o Was. Zawsze można "uruchomić" lokalne media i poinformować odbiorców o co w tym wszystkim biega i że nie chodzi o jakieś umyślne działanie na szkodę Państwa.
Comment
-
-
Podzielam zdanie e-prezesa Walczyć trzeba o byle pierdółkę - a nuż ktoś stwierdzi, że jeżeli jedna osoba interpretuje przepis w ten sposób, a druga w inny, to taki przepis jest mało precyzyjny i trzeba go zmienić. Chociaż jak patrzę na rozporządzenia w sprawie żywności i ich nowelizacje i zmiany (ostatnio dość intensywnie, bo po studiach trzeba było iść zarabiać pieniądze) to czasem prawnik z doświadczeniem by się przydał
Ciężki kawałek chleba Panowie, ale trzymam kciuki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziA jak będzie trzeba wydać 3000 zł, żeby wygrać 1500 zł to też warto ?
Comment
-
-
I i II instancja jest darmowa, jak NSA to już nie wiem. Tutaj na stronie gdyńskiej IC jest rozpisana procedura. W miejscowej jest tak samo.
Chłopaki sami podejmą decyzję czy chcą się skarżyć czy nie. Czy warto za te ~1500 zł tworzyć potencjalnie nieprzyjemną atmosferę z UC czy dać sobie spokój. Nie moje pieniądze i nie mój czas.
Osobiście uważam, że przepis w tej materii jest bardzo nieprecyzyjny i winien być w jakiś sposób uregulowany. Najlepiej wyrokiem WSA lub WIT.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2012-07-18, 20:50.
Comment
-
-
Trzymam za Was kciuki, powodzenia!!www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziA jak będzie trzeba wydać 3000 zł, żeby wygrać 1500 zł to też warto ?Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziI i II instancja jest darmowa, jak NSA to już nie wiem.
Do tej pory widziałem orzeczenia - jak wspomniał Pankaracy - dotyczące Desperados i Coolera.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedziZachcialo sie warzyc wynalazki to macie Trzeba bylo warzyc lagery i bylo by ok.
A na powaznie, to przecieram oczy i nie moge uwierzyc w to co czytam!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziZresztą, to ze w Artezanie uwarzyli witbiera niezgodnego ze stylem jeszcze nie oznacza, że nie jest ten wytwór piwem. Smacznym zresztą.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziA jak będzie trzeba wydać 3000 zł, żeby wygrać 1500 zł to też warto ?
Comment
-
Comment