Lokalizacja browaru restauracyjnego

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9055

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZKB Wyświetlenie odpowiedzi
    Co do górników to pozwól mi wyrazić swoje zdanie (nikogo moje nie uraża prócz Ciebie) a że dość uboga dzielnica miasta nie jest dobrą lokalizacją dla mini-browaru, z cenami wyższymi znacznie od lokalnych niewyszukanych knajp to większość pojmie.
    Pamiętaj o jednym - każdy lokal w centrum miasta choćby z racji lokalizacji będzie miał jeszcze wyższe ceny
    Last edited by Ahumba; 2012-07-09, 20:06.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

    Comment

    • Shedao
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛🥛
      • 2007.09
      • 915

      #17
      Te na obrzeżach za to często idą w "premiumowość" (vide chociażby Chrząstawa) i cenami też nie kuszą.

      Comment

      • niewieem
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.12
        • 76

        #18
        To ile te piwa powinny kosztować ? Moim zdaniem cena za Dry Stouta chmielonego amerykańskim chmielem z browaru restauracyjnego, w porównaniu do ceny koncerniaków w centrum Wrocławia jest jak najbardziej uczciwa. A za minibrowar w Boguszowicach naturalnie trzymam kciuki.

        Comment

        • Shedao
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          🥛🥛🥛🥛
          • 2007.09
          • 915

          #19
          Za dry stouta tak, ale za pilsa czy pszeniczniaka...? już mówiłem, przyjmując odpowiedni układ odniesień zawsze można tak pokręcić, żeby wyszło że ma się rację. Porównując do cen koncernówek w centrum Wrocławia, to praktycznie wszystko wyjdzie uczciwsze.

          Comment

          • slawekkazek
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🥛🥛🥛
            • 2003.01
            • 556

            #20
            Liczyłem że rybnicki minibrowar będzie w centrum, a jest w... Boguszowicach.
            Byłem, widziałem, lokalizację uważam za bardzo dobrą. Czy browar w Krakowie ma szansę sprawdzić się tylko w Rynku lub jego okolicy ? Czy jeśli nie będzie to exclusiv z ceną za piwo po 10 złociszy za 0,4 L to będzie ... bardzo źle ? Przyszłość tego typu przedsięwzięć to nie jest model "polski" z lat 2008 - 2012 (rzucam tak ogólnie) tylko lokalizacje typu Rybnik, z ceną piwa 4 - 4,50 zł. Rzucam hasło: browar dla każdego !!!!

            Comment

            • kiszot
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2001.08
              • 8108

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZKB Wyświetlenie odpowiedzi
              Co do górników to pozwól mi wyrazić swoje zdanie (nikogo moje nie uraża prócz Ciebie) a że dość uboga dzielnica miasta nie jest dobrą lokalizacją dla mini-browaru, z cenami wyższymi znacznie od lokalnych niewyszukanych knajp to większość pojmie.
              Twoje zdanie jest błędne.Ale z racji żeś człowiek i możesz się mylic więc ci odpuszczam.
              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

              Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
              So von Natur, Natur in alter Weise,
              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

              Comment

              • kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
                Za dry stouta tak, ale za pilsa czy pszeniczniaka...? już mówiłem, przyjmując odpowiedni układ odniesień zawsze można tak pokręcić, żeby wyszło że ma się rację. Porównując do cen koncernówek w centrum Wrocławia, to praktycznie wszystko wyjdzie uczciwsze.
                6,5 zł za 0,4L to jest wg Ciebie drogo? Widawa jest jednym z tańszych browarów. Takie myślenie, że skoro nie jest przy wrocławskim Rynku to piwo powinno być po 3,5zł jest absurdalne. Teoretycznie lokal w Rynku ma wyższy czynsz, ale ma np. większą podaż pracowników - w roku akademickim studenci, w wakacje też studenci, licealiści. Poszukaj sobie pracowników w we wsi poniżej tysiąca mieszkańców. O większej liczbie potencjalnych klientów nie wspomnę.

                Kruk w ZUPie kosztował 10zł za 0,5L i uważam, że to była dobra cena.
                blog.kopyra.com

                Comment

                • ZKB
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2009.12
                  • 172

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
                  Twoje zdanie jest błędne.Ale z racji żeś człowiek i możesz się mylic więc ci odpuszczam.
                  Górników znam wielu, nie kategoryzuję i nie oceniam ( co jeden z piszących mi zarzuca). Znam też okolicę przyszłego browaru, stąd w przeciwieństwie do większości tu piszących (poza Shedao) ostrożnie widzę jego szanse. Mimo wszystko życzę powodzenia, chciałbym by tylko takie lokale konkurowały ze sobą z korzyścią dla wszystkich.

                  Co do cen piwa, to maksymalnie 6 zł za 0,5 l w minibrowarze wydaje się ceną, która przyciągnie szersze masy a bywalcom pozwoli bez wielkiego bólu wychylić parę kufelków.
                  Na przykładzie Bielska: 8 zł za 0,4 l nie zawsze udanego piwa to jednak zbyt dużo.
                  Z założenie mają to być chyba karczmy a nie miejsce do wyjścia "od święta" na jedno piwo.
                  Beer is for life not just for christmas !

                  Comment

                  • pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

                    #24
                    Mnie osobiście zawsze irytuje ta "ekskluzywność" polskich minibrowarów powstających w ostatnich latach. Drogie jedzenie, bogaty wystrój i najczęściej piwo, które do całości nie przystaje, bo przygotowuje je jakiś adept, który miesiąc przed otwarciem lokalu uwarzył pierwszą warkę. To też mnie zawsze raziło, więc ja tam się cieszę, że ktoś próbuje zdjać ten parasol snobizmu z tych przybytków i próbuje stworzyć lokal dla szerszej publiki. W Czechach czy Niemczech takie miejsca to coś całkiem normalnego, ba na Litwie ile jest mikrusów na wsiach i peryferiach...

                    Comment

                    • colkurtz
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2007.05
                      • 65

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Mnie osobiście zawsze irytuje ta "ekskluzywność" polskich minibrowarów powstających w ostatnich latach. Drogie jedzenie, bogaty wystrój i najczęściej piwo, które do całości nie przystaje, ...
                      Popieram!
                      ...a coraz częściej, mam wrażenie, że słaby wystrój, kiepskie żarcie i takież piwo w cenach z kosmosu.

                      Comment

                      • Pankracy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2007.10
                        • 2797

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
                        " coś całkiem normalnego " - bo tam jest to tradycja!
                        A u nas tylko na Śląsku!
                        Ja nie pamiętam, ale z opowiadań rodzinnych słyszałem, że np. na wioskach mazowieckich była tradycja picia piwa w gospodach GS-u. W nadliwskich i nadbużańskich letniskach było sprzedawane piwo z Wyszkowa.

                        Comment

                        • seba_gliwice
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2003.10
                          • 374

                          #27
                          Wracając do głównego tematu ... Czy wiadomo już coś na temat potwierdzonego lub przynajmniej orientacyjnego terminu otwarcia tego browaru ...!?

                          Comment

                          • seba_gliwice
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2003.10
                            • 374

                            #28
                            Chodzi mi oczywiście o browar rybnicki ...
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seba_gliwice Wyświetlenie odpowiedzi
                            Wracając do głównego tematu ... Czy wiadomo już coś na temat potwierdzonego lub przynajmniej orientacyjnego terminu otwarcia tego browaru ...!?

                            Comment

                            • beqson
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2010.07
                              • 4

                              #29
                              Dla sprostowania, jestem z Boguszowic, na miejscu powstawania minibrowaru nigdy nie było dyskoteki, co do dojazdu to ze ścisłego centrum miasta pod sam lokal (przystanek 20 metrów od lokalu) bezpośrednio odjeżdżają i pprzyjeżdżają autobusy o numerach: 46,47,48,32,31 z częstotliwością odjazdu i przyjazdu co 10 min. Z tego co się orientowałem na miejscu będzie cytuje: "karczma w swojskim klimacie, regionalną muzyką i niewygórowanymi cenami" a piwo będzie wachać się w granicach 6-7 zł za 0,5 L. Co do menu: szaszłyki, golonko + tradycyjne dania kuchni śląskiej.


                              Pozdrawiam !

                              Comment

                              • telek
                                Podpułkownik Chmielowy
                                🥛🥛🥛
                                • 2011.05
                                • 552

                                #30
                                Przeczytałem tytuł wątku i już myślałem że będzie o wspieranym przeze mnie kandydacie do plamy roku, który sprzedaje podłe piwo jako załącznik do pięknego widoku na Wyspę Młynską w Bydgoszczy, i niezależnie od ceny / jakości ma zawsze klientów.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X