W Geant natknąłem się na bardzo drogie piwo. Szok był tak wielki, że nie pamiętam dokładnie jego nazwy (zdaje się że DUVAL). Butla 1,5l za 44 zł. Pochodzi to z Belgii. Butelka jak od szampana. Zdaje się, że jeżeli dobrze odcyfrowałem etykietę, to jest leżakowane w butelkach. I muszę powiedzieć, że mam smaka na to to, tylko przy tej cenie trudno silić się na eksperymenty. Może ktoś z Was podzieli się wiedzą o tym piwie? Jeżeli znajdą się pozytywne opinie, to zaraz walę do sklepu.
Na sklepowej półce: Bardzo drogie piwo.
Collapse
X
-
Na sklepowej półce: Bardzo drogie piwo.
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DTagi: brak
-
-
Nazywa się to Duvel, czyli diabeł. Belgowie wymyślili piwo, które jest bardzo jasne, lekkie w smaku, a jest przy tym piwem mocnym. Ma bowiem 8 % alkoholu. Stąd okeślenie - diabelskie (czyt. diabelsko zwodnicze). Z tej rodziny mamy inne, jak np. Satan (to już trochę gorsze), czy Biere de Demon, Belsebuth; te dwa są z północnej Francji. Najlepsze było to ostatnie.
Duvel mi smakował. Jak zauważyłeś, wraz z Krzysiem prezentujemy skrajnie różne postawy. Ja bym sobie kupił. I kupię, jeśli gdzieś dopadnę.
Comment
-
-
Miesiąc temu w warszawskim Geant'cie obok wspomnianej dużej 1,5 L i drogiej butli Duvela dostępna była wersja normalna szampańska tj. 0,75 L za około 12 zł. Przyznam, że wykupiłem wszystkie (spokojnie... tam było tylko kilka butelek), bo uważam, że to piwo wielkie! Choć raczej nie na letnie upały, a na jesienne czy zimowe wieczory.
Jako kondycjonowane w butelce może też poleżeć kilka lat, zim w piwnicy.
Zwróćcie uwagę na jego barwę: złoto zaklęte w piwo! (może stąd ta cena. Duvel to jasne ale, które stworzono by dać odpór fali jasnego lagera pilzneńskiego zalewającego ponad 100 lat temu Europę. Ówczesne piwa były raczej ciemnawe i Pilzner szokował między innymi jasną barwą.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
Chyba wywalę te DZIADOWSKIE 44 zł i uraczę tym moich gości, 4 sierpnia. Oj, będzie się lało... piwo oczywiście wszelkiej maści.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Relacja będzie, jeżeli tylko uda mi się pokonać opór żony w kwestii wydania taaaaakiej sumy na butelkę piwa. To oczywiście jutro. A chcę jeszcze zakupić jakieś nowości na tym słynnym stoisku w Geant. Całe szczęście, że w kwestii sprawdzonych piw (Tyskie, Żywiec) mogę liczyć na sponsoring zaprzyjaźnionej hurtownii, hehehehee...
No i jeżeli będę pisał to już z Gdańska, bo wyjazd w niedzielę.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Dziwie sie ze ten Duvel jest az tak drogi u Was .U nas fakt ze o,5 l Butelka kosztuje w granicach 3-4 DM i jest to poröwnywalny wskaznik bo inne piwa zagraniczne tak kosztuja .
przede wszystkim chcialem dodac Ze Duvel z Browaru Moortgat -2870 Breendonk w Belgii ma 8,5% Alc.Zastanawiam sie czy przybadkiem nie chodzi o piwo Big Chouffe 8% z Browaru D'Aschouffe w Belgii-To piwo mozna zeczywiscie u nas tez kupic i kosztuje 23DM za butelke 1,5l-Na etykiecie i Kapslu jest postac schylonego krasnala z czerwona czapka i zielonej koszulce -siwe spodnie
Comment
-
-
Mogę tylko potwierdzić - Duvel w butelce 1,5l. kosztuje 44 złocisze. Dlatego czekam teraz na zamówione to to piwo prosto z Belgii i taniej, jeżeli nie za zupełne friko.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
drogie piwo
A co powiecie na piwko "Maitre Kanter" 6.1% Francja 0,65/butelka - 10.69zl? takze z geanta (kupione w czerwcu, teraz nie wiem czy jest)?
Albo "Hansa Pils" 4.8 Niemcy poj. 5,0/duuza puszka 38,88?
(tym razem nie z Geanta)Grill bez piwa NIE! - Piwo bez grilla TAK!
Comment
-
Comment