Manufaktura Piwna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika legart Wyświetlenie odpowiedzi
    W Piwonii 3,20
    tyle, że następnego dnia już nie było
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• crosis
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2012.02
      • 30

Dajcie znać jakby się pojawiło we Wrocławiu. Cena na pewno zachęca

Comment

• darekd
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12579

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crosis Wyświetlenie odpowiedzi
        Dajcie znać jakby się pojawiło we Wrocławiu. Cena na pewno zachęca
        Piłem wczoraj Burego Kocura w ZUPie /z kranu/. Było całkiem ok.

Comment

• crosis
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.02
          • 30

W ZUP też piłem

Chodziło mi o butelki.

Ale cofnąłem się w temacie, widzę, że dyskusja pt: "ile powinno kosztować piwo" dalej aktualna... eh..

Comment

• Dwarfen
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2012.04
            • 72

Pils bardzo udany i chyba znalazł zwolenników.Czekamy na pozostałe butelkowane nowości.

Comment

• Piwoteka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.04
              • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dwarfen Wyświetlenie odpowiedzi
              Pils bardzo udany i chyba znalazł zwolenników.Czekamy na pozostałe butelkowane nowości.
              Obawiam się, że możemy się nie doczekać...
              Piwoteka
              Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
              www.piwoteka.pl
              Sklep Piwoteki na Facebooku
              Piwoteka Narodowa na Facebooku
              Piwoteka Narodowa na G+
              Дед Мороз (Dziadek Mróz)
              Browar Piwoteka

Comment

• pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

Beczka nie wykonała planowanego minimum czy są jakieś inne powody?

Comment

• coder
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.10
                  • 1347

Ciekawa sytuacja, ukazująca potencjał nabywczy "uświadomionych piwoszy".

Piwo dobre i tanie, porządny pils wyczekiwany od lat. Poziom sprzedaży: żałosny.

Comment

• pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedzi

Piwo dobre i tanie, porządny pils wyczekiwany od lat. Poziom sprzedaży: żałosny.
                    Jeśli dobrze zrozumiałem to chodzi o Burego Kocura i Jeden Chmiel - Pils od poczatku dystrybuowany był w obu wersjach.

Comment

• VanPurRz
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 4229

Dokładnie chodzi o Burego i Jeden przecież. Wskazuje to na to, że zbiór - w miarę zamożny, jednocześnie uświadomiony i jednocześnie mający czas i ochotę jechać do inengo miasta czy na drugi koniec swojego aby napić sie określone piwa nie jest zbyt duży,
                      Nie ma się zresztą czemu dziwić - wielokrotnie pisałem o tym, że te piwa najpierw muszą mieć dobrą dystrybucję a potem można je sprzedawać. Wielu z moich kolegów z pracy których przekonałem do dobrego piwa jednak nie jest na tyle zdeterminowana aby np.: z Ursynowa jechać specjalnie do Butelek na Burego Kocura. Dla nich to koniec świata. I vice versa.
                      Dlatego też podejmowałem temat położenia PDSL - dla mnie to wyprawa na inny kontynent. Do tego dochodzi cena piwa - Bury i Jeden były po 8 i 9 zeta czyli drogo.
                      I tak zbiór potencjalnych klientów się zredukował do sekciarzy którzy ostatnie oszczędności wydadzą a i pół miasta przejadą na piwo. ale ilu jest takich?
                      Dopóki piwa te nie będą szeroko dostępne a przynajmniej nie będzie ich w Centrum miasta - to nic z tego nie będzie na dłuższą metę.
                      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Piwoteka
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.04
                        • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedzi

Pils akurat dobrze się sprzedaje, zdaje się, że pozostałe dwa, czyli Bury Kocur i Jeden Chmiel, nie spełniają oczekiwań browaru odnośnie sprzedaży.
                        Piwoteka
                        www.piwoteka.pl
                        Piwoteka Narodowa na G+
                        Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                        Browar Piwoteka

Comment

• Livres
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2012.04
                          • 324

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                          Dlatego też podejmowałem temat położenia PDSL - dla mnie to wyprawa na inny kontynent.
                          Nie wiem, z którego kierunku dojeżdżasz, ale spod Butelek do PDSL spokojnie można dotrzeć w czasie 25-30 minut.
                          Last edited by Livres; 2012-10-16, 15:27.

Comment

• Piwoteka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.04
                            • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                            Dokładnie chodzi o Burego i Jeden przecież. Wskazuje to na to, że zbiór - w miarę zamożny, jednocześnie uświadomiony i jednocześnie mający czas i ochotę jechać do inengo miasta czy na drugi koniec swojego aby napić sie określone piwa nie jest zbyt duży,
                            Nie ma się zresztą czemu dziwić - wielokrotnie pisałem o tym, że te piwa najpierw muszą mieć dobrą dystrybucję a potem można je sprzedawać. Wielu z moich kolegów z pracy których przekonałem do dobrego piwa jednak nie jest na tyle zdeterminowana aby np.: z Ursynowa jechać specjalnie do Butelek na Burego Kocura. Dla nich to koniec świata. I vice versa.
                            Dlatego też podejmowałem temat położenia PDSL - dla mnie to wyprawa na inny kontynent. Do tego dochodzi cena piwa - Bury i Jeden były po 8 i 9 zeta czyli drogo.
                            I tak zbiór potencjalnych klientów się zredukował do sekciarzy którzy ostatnie oszczędności wydadzą a i pół miasta przejadą na piwo. ale ilu jest takich?
                            Dopóki piwa te nie będą szeroko dostępne a przynajmniej nie będzie ich w Centrum miasta - to nic z tego nie będzie na dłuższą metę.
                            Myślę, że nie do końca znasz realia i trochę nadinterpretowujesz sytuację, podciągając ją pod z góry ustalone wnioski. Moim zdaniem nie całkiem prawdziwe.
                            Zgodzę się z zarzutem, że browar nie przyłożył się do dystrybucji - zarówno samego towaru, jak przede wszystkim dystrybucji informacji na temat tych piw. Gdyby informacja poszła trochę szerzej (nie mówię tu o jakichś kampaniach reklamowych, tylko o działaniach w zakresie żadnych lub bardzo niskich kosztów np. intensywne informacje na facebooku) to i odbiór byłby większy. Wiem, że Marcinowi udało się "zdobyć" 11 lokali, w których lały (bądź jeszcze leją) się te piwa. Jak widać 11 lokali nie pociągnie sprzedaży na takim poziomie, jaki chce browar, większość z nich nie powtórzyła zamówienia. Pytanie dlaczego? Może konkurencja jest zbyt duża? Może mieli za mało kontaktów od strony browaru? Piwa są raczej oceniane dobrze, więc nie sądzę, by jakość miała tutaj duży wpływ na decyzje.
                            Z drugiej strony wiem, że sam projekt będzie kontynuowany, wprawdzie w nieco innej formie, więc możemy chyba jeszcze liczyć na jakieś ciekawe piwa uwarzone przez Marcina.
                            Piwoteka
                            www.piwoteka.pl
                            Piwoteka Narodowa na G+
                            Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                            Browar Piwoteka

Comment

• jacer
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2006.03
                              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Livres Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nie wiem, z którego kierunku dojeżdżasz, ale spod Butelek do PDSL spokojnie można dotrzeć w czasie 25-30 minut.
                              Dlaczego zakładasz, że jeździ? Może chodzi pieszo?
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

11 lokali z beczką to chyba i tak więcej niż do tej pory mieli (Belfast).

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X