Manufaktura Piwna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nikita_banita
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 1363

A mnie cieszy, że Browar Jabłonowo poprzez MP próbuje wpłynąć również na szersze smakowo piwne wody - dzięki temu mamy większy wybór na półce i możemy wybierać.

Na Miodzie Gryczanym jest w historii drugim piwem miodowym, które mi w ogóle podeszło (po Ciechanie Miodowym) i znam dwie osoby, które nie lubią piwa w ogóle, a ten "miodziak" im podszedł.

Innych piw MP również próbowałem i tylko Belfast obecnie umknął mojej uwadze, ale jak spotkam to się zapoznam.

A wszystkim narzekającym - cieszcie się, że MP coś robi z Jabłonowem innego niż sławetne IMPERATORY i BANANOWCE

PS Jak MP zrobi Portera Bałtyckiego 22 ekstr. i 9,5 alk to stanę się ich najwierniejszym fanem.

Comment

• pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

Te trzy premiery zapowiadają się smakowicie. Czy jest szansa, że przed 1.09 poznamy jakieś szcczegóły (style/nazwy) czy też do ostatniej chwili wszystko będzie trzymane w tajemnicy?

Comment

• Dwarfen
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.04
        • 72

Altbier jest jednym z moich ulubionych piw.Zdecydowanie wygrywa w kategorii cena/jakość/smak przynajmniej dla mnie , bo ważna jest też cena.Może nie jest to Pinta czy AleBrowar ale Altbier nie ustępuje aż tak bardzo a jest tanszy.Czekam więc na nowe piwka z bogactwem smaku i aromatu.

Comment

• ManufakturaPiwna
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.07
          • 39

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
          Czy jest szansa, że przed 1.09 poznamy jakieś szcczegóły (style/nazwy) czy też do ostatniej chwili wszystko będzie trzymane w tajemnicy?
          Ujawnimy szczegóły przed premierą, nie pójdziecie do pubów w ciemno

Comment

• cap-n-go
            Porucznik Browarny Tester
            • 2005.05
            • 273

Biorąc pod uwagę "całkiem sporo chmielu" mam cichą nadzieje na jakieś IPA i mocno kibicuję.

Comment

• leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

Świat się wali. Będę chodził na Jabłonowo do knajpy. Za tego pilsa trzymam kciuki

Comment

• Rzeszowiak
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2009.04
                • 1597

Jeśli piwo będzie smaczne - to dla nie ma znaczenia, czy to Jabłonowo, Ciechan czy Żywiec.

Manufaktura piwna to z pewnością dobre posunięcie. Rzadziej spotykane u nas piwa i to w korzystnej cenie, ostatnimi czasy z browarów przemysłowych chyba tylko Lwówek spróbował tej drogi.

Comment

• GRNDpa
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2012.02
                  • 197

Ogólnie, to dobrze się dzieje... teraz tylko czekać na efekty
                  Lubię placki

Comment

• kosher
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.04
                    • 2315

Czy dajecie hurtownikom dowolność w kwestii butelka zwrotna/bezzwrotna?
                    Na etykietach z tego co pamiętam brak informacji czy dana butelka jest kaucjonowana czy też nie. W niektórych sklepach doliczają kaucję za piwa pod szyldem MP, w niektórych nie.

Comment

• volodos
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2008.09
                      • 717

Doliczają, czy nie doliczają... jeżeli butelka jest zwrotna, to etykieta nie ma znaczenia. Zawsze można oddać w zaprzyjaźnionym sklepie.

Comment

• kosher
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.04
                        • 2315

Dzięki volodos, choć tyle to sam wiem.
                        Pytałem się założyciela wątku jaką politykę butelkową prowadzi sam browar.

Comment

• GRNDpa
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2012.02
                          • 197

Ja tam jestem, jak dotychczas, z MP zadowolony... w sumie to nie wiem czy nie bardziej niż z AleBrowaru. Szczerze mówiąc IPA'a mogliby zrobić, bo po pierwsze nie trzeba by za niego płacić 6+ zł, a po drugie lubię mocno chmielone piwka . Niechby to nawet było na East Kentach, czy Fugglesach, a nie amerykańcach!
                          Życzę powodzenia i czekam na premiery
                          Lubię placki

Comment

• Dwarfen
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2012.04
                            • 72

Tak czy owak fajnie by było mieć możliwośc kupienia taniego i dobrego IPA.Miejmy nadzieję że ceny tych nowości nie będą wyższe od obecnych piw MP i że wyjdą naprawdę udane.

Comment

• franekf
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2004.06
                              • 944

ipy, iapy, mildy, bittery... ja bym się cieszył, jakby uwarzyli jakiegoś lekkiego pilsa, dobrze nachmielona dziesiątka to by było coś, jeszcze gdyby kosztowała 2,50. A takie "wynalazki" - coś jak wpychanie dzieciom do szkół tabletów, jak im brakuje zeszytów i długopisów.
                              Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
                              http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                              Piwny Janusz bez Teku

Comment

• zgoda
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.05
                                • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedzi
                                ipy, iapy, mildy, bittery... ja bym się cieszył, jakby uwarzyli jakiegoś lekkiego pilsa, dobrze nachmielona dziesiątka to by było coś, jeszcze gdyby kosztowała 2,50. A takie "wynalazki" - coś jak wpychanie dzieciom do szkół tabletów, jak im brakuje zeszytów i długopisów.
                                Masz Wrocławskie za 2.70.
                                Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

Przetwarzanie...
                                X