Manufaktura Piwna
Collapse
X
-
Mam pytanie do Panów lub Pań z Manufaktury. Czy potraficie uwarzyć piwo bez posmaku metalicznego ??? Dostałem Altbiera w prezencie i spróbowałem z nadzieją, że może tym razem piwo będzie bez wady. Po raz kolejny jest metaliczne !!!
Pewnie znowu mi się oberwie od ludzi, którzy będą bronic Manufaktury i twierdzić, że się czepiam a ja czekam tylko na odpowiedz Manufaktury!!!
Bo do tej pory jakoś nie skomentowała moich postów.
PS.
A może w przepisie piwowara domowego, który miał udział w tym piwie był gwóźdź w recepturze ???Comment
-
Czasem z metalowego wiadra nie pijesz?www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
A może w przepisie piwowara domowego, który miał udział w tym piwie był gwóźdź w recepturze ???
A przy okazji: nowe piwo leżakuje, testy organoleptyczne wypadają pomyślnie. Jest to górna fermentacja, około 15% ekstraktu
Comment
-
Comment
-
Wreszcie doczekałem się odpowiedzi od Manufaktury. Rispekt
Trzymam kciuki za nowe piwo, oby było bez wad.Comment
-
Comment
-
Oczywiście, to mnie podnieca najbardziej na forum.
A wchrzaniam się przez to, że po raz kolejny widzę Twoje niemalże rozpaczliwe posty z jakimiś ciężkimi pretensjami o gwoździe, druty, kable miedziane i nie wiadomo co jeszcze, to się już przejadać zaczyna.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
W długi weekend piłem Alta i Pilsa - dość chyba świeże-niestety nie mam już butelek -ale miały jeszcze spory termin- nie stwierdziłem metaliczności-a akurat robiłem próby na dłoni- chciałem koledze pokazać jak to się robi. Nie stwierdziłem metaliczności.Comment
-
Comment
-
No to trochę kazaliście na siebie czekaćKiedy trafi do sklepów? Można prosić parametry piwa? Pojemność 0,5l?
www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Nie rozumiem Waszej polityki. Pils, który jest jednym z moich ulubionych piw (cena/jakość) znowu wrócił do bezzwrotnych butelek, a jego cena w moim sklepie skoczyła do 3,90 (z 2,80). To jakiś absurd. W Leclercu na ul. Aspekt płaciłem za niego ok. 2,30 i było to najlepsze piwo "ekonomiczne". Mój postulat: wróćcie do dawnych, dobrych zwyczajów.Comment